obwodnica Warszawy - ktoś jechał?
-
Iza_30
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
- Imię:: Iza
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
obwodnica Warszawy - ktoś jechał?
Chłopcy pomózcie mi trochę...W przyszły weekend muszę jechać do Piastowa. Dziś otwarto obwodnicę do Puławskiej. Czy mogę już jechac POW? I jesli tak to czy kto może mi powiedzieć czy moge zjechać na Piastów w Opaczy i czy jest dobre oznakowanie i nie wyladuje na A2?
Pytam sie bo jestem w tym kierunku wybitnie utalentowana i wracajać kiedys trasą toruńską do Piaseczna wyjechałam na Bemowie....
-
FreeStyle
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Hehe, dwa tygodnie temu chciałem dojechać obwodnicą do mostu Grota i przy okazji zwiedziłem Okęcie (pierwsza nawrotka). Będę jechał do końca tygodnia Jerozolimskimi do Piastowa to się zorientuję czy są zjazdy. W najgorszym wypadku jeżeli przejedziesz zjazd na Piastów to z A2 masz zjazd na Pruszków a tam już rzut beretem do Piastowa.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Iza_30,
Ciężko doradzić ja ostatnio wracając z Łodzi zamiast skręcić na Białołękę to wylądowałem prawie na Puławskiej. Żadnych zjazdów jak źle skręcisz to porażka. Zobacz w necie trasę.
edit. 14.10.2013
W sobotę wracałem z Piaseczna w kierunku Wawy, więc pomyślałem, że przetestuję i pojadę do siebie nową trasą. I zaczęły się schody a raczej objazd.
W 99% przypadków jak wiesz, że chcesz skręcić w lewo to ustawiasz się na lewym pasie. No chyba, że ostatnio się przepisy drogowe zmieniły ???
A wjazd na trasę od strony Piaseczna ul. Puławska jak wygląda:
Żeby skręcić w lewo i wjechać na trasę, trzeba skręcić w prawo (tak w prawo), żeby objechać i dopiero wtedy skręcić w lewo i pojechać prosto na trasę.
Prawda, że proste
Ciężko doradzić ja ostatnio wracając z Łodzi zamiast skręcić na Białołękę to wylądowałem prawie na Puławskiej. Żadnych zjazdów jak źle skręcisz to porażka. Zobacz w necie trasę.
edit. 14.10.2013
W sobotę wracałem z Piaseczna w kierunku Wawy, więc pomyślałem, że przetestuję i pojadę do siebie nową trasą. I zaczęły się schody a raczej objazd.
W 99% przypadków jak wiesz, że chcesz skręcić w lewo to ustawiasz się na lewym pasie. No chyba, że ostatnio się przepisy drogowe zmieniły ???
A wjazd na trasę od strony Piaseczna ul. Puławska jak wygląda:
Żeby skręcić w lewo i wjechać na trasę, trzeba skręcić w prawo (tak w prawo), żeby objechać i dopiero wtedy skręcić w lewo i pojechać prosto na trasę.
Prawda, że proste