obwodnica Warszawy - ktoś jechał?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Iza_30
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
Imię:: Iza
Otrzymał podziękowań: 1 raz

obwodnica Warszawy - ktoś jechał?

Post autor: Iza_30 »

Chłopcy pomózcie mi trochę...W przyszły weekend muszę jechać do Piastowa. Dziś otwarto obwodnicę do Puławskiej. Czy mogę już jechac POW? I jesli tak to czy kto może mi powiedzieć czy moge zjechać na Piastów w Opaczy i czy jest dobre oznakowanie i nie wyladuje na A2? ;) Pytam sie bo jestem w tym kierunku wybitnie utalentowana i wracajać kiedys trasą toruńską do Piaseczna wyjechałam na Bemowie....
FreeStyle
Użytkownik
Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Post autor: FreeStyle »

Hehe, dwa tygodnie temu chciałem dojechać obwodnicą do mostu Grota i przy okazji zwiedziłem Okęcie (pierwsza nawrotka). Będę jechał do końca tygodnia Jerozolimskimi do Piastowa to się zorientuję czy są zjazdy. W najgorszym wypadku jeżeli przejedziesz zjazd na Piastów to z A2 masz zjazd na Pruszków a tam już rzut beretem do Piastowa.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
rysiek75
Początkujący
Auto:: Toyota Corolla Verso 1.8
Imię:: Rafał

Post autor: rysiek75 »

Iza_30, jadąc z Piaseczna obwodnicą pierwszy zjazd dla okolic Piastowa będziesz miała dopiero w Pruszkowie. W Opaczy zjazdy nie są jeszcze otworzone.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Iza_30,
Ciężko doradzić ja ostatnio wracając z Łodzi zamiast skręcić na Białołękę to wylądowałem prawie na Puławskiej. Żadnych zjazdów jak źle skręcisz to porażka. Zobacz w necie trasę.

edit. 14.10.2013

W sobotę wracałem z Piaseczna w kierunku Wawy, więc pomyślałem, że przetestuję i pojadę do siebie nową trasą. I zaczęły się schody a raczej objazd.

W 99% przypadków jak wiesz, że chcesz skręcić w lewo to ustawiasz się na lewym pasie. No chyba, że ostatnio się przepisy drogowe zmieniły ???

A wjazd na trasę od strony Piaseczna ul. Puławska jak wygląda:

Żeby skręcić w lewo i wjechać na trasę, trzeba skręcić w prawo (tak w prawo), żeby objechać i dopiero wtedy skręcić w lewo i pojechać prosto na trasę.

Prawda, że proste :)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ