Pewny serwis blacharski na wschodzie.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik
Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
Imię:: Wojtek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Pewny serwis blacharski na wschodzie.

Post autor: viscum »

Witam,
Zdarzyła się wczoraj nieprzyjemna sprawa, "Pani" zapomniała zahamować i wjechała w mój tył :(.
Wgnieciona klapa, wypadł czujnik parkowania i nie bardzo wiadomo co pod zderzakiem. Hak mam zdemontowany, więc wygląda to jakby ten element pod zderzakiem przebił się.
Znacie jakiś sprawdzony serwis na wschodzie, który naprawi to w standardzie VW ? Zależy mi na jakości.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

viscum pisze:Znacie jakiś sprawdzony serwis na wschodzie, który naprawi to w standardzie VW ? Zależy mi na jakości.
Oddaj do ASO
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

Tylko, że o lubelskim ASO legendy krążą (osobiście też mam same złe doświadczenia), ktoś poleci jakieś inne ASO niż Danelczyk ?
krzysiek_rybak
Użytkownik
Auto:: touran '05 bkc
Imię:: Krzysiek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: krzysiek_rybak »

Ja bym poczekał i szukał klapy w kolorze i zderzaka. Ja miałem taką samą sytuacje zderzak kupiłem w kolorze z czujnikami i wiązką za 350zł. Miałem zderzak przedliftowy a teraz mam poliftowy. Teraz szukam ładnej klapy ale na razie nie ma nigdzie i czekam aż coś się trafi. Całą szkode wycenili mi na 3860zł.
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

Zaletą mojego egzemplarza było, że od początku do końca miał wszystko w ASO robione, dlatego zależy mi, żeby nadal standard napraw był zachowany.
Będzie robiony w ASO z AC (regres na OC sprawcy) - z tego co mi powiedzieli na infolinii uda się bezgotówkowo z użyciem nowych części. Zobaczymy - dam znać.
Swoją drogą - czy ktoś orientuje się ile kosztuje nowa tylna klapa (z "osprzętem" - bo nie wiem co się przy tym wymienia, a co można przełożyć) ? W Intercars nie znalazłem.
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

viscum pisze:z "osprzętem" - bo nie wiem co się przy tym wymienia, a co można przełożyć
Nie wiem ile nowa. Używka w kolorze w bdb stanie 350-500zł na allegro - kompletna. Przełożyć można wszystko od tapicerki, przez wycieraczkę, znaczki, stop na szybie kończąc.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik

Jestem po wstępnej wycenie we wtorek oddaje do ASO.
Klapa nowa 1 936,44 netto
może komuś się przyda w przyszłości.

[ Dodano: Wto Paź 22, 2013 13:49 ]
Podbijam wątek, bo co prawda inny teraz mam problem, ale wiąże się z tematem.

1) ASO (poza dużym plusem za samochód zastępczy) nie postarało się - zamontowali nowe elementy (mam nadzieję), ale są zacieki i nierówności - jak zgłosiłem - to zabrali go na chwilę do polerowania i stwierdzili, że jak będą więcej polerować- to się lakier przetrze (!!!). Zna ktoś jakiś kontakt do centrali VW ? Bo na stronie to oni tylko sprzedawać samochody chcą.

Plotki mówią, że ostatnio stracili autoryzację Audi (szyld zaklejony na czarno) - po dzisiejszym dniu wcale się nie dziwię.

[ Dodano: Sro Paź 23, 2013 11:32 ]
może się komuś przyda:
bokvw@volkswagen.pl

jak potrzebny formularz reklamacyjny- również posiadam.

Dam znać jak się skończy moja przygoda z Danelczyk
ODPOWIEDZ