Kezoj40 --- na szczęście sa na forum osoby które potrafią poprawić humor, zamienisz tarcze ---skutki prawne hehehehekezoj40 pisze:Nie chodzi o producenta części (starajmy się czytać ze zrozumieniem treści). To nie zmieniaj płynu hamulcowego a przekonasz czym to będzie skutkowało. Dla przyśpieszenia tego efektu dolać można trochę wody.niko02 pisze:Głupoty. Kto Ci udowodni, że to zmieniałeś? Auto przeszło przegląd? Hamuje? Jak założyłeś inne klocki, niż oryginały z ASO, to też ubezpieczyciel sprawdzi? Jak wlejesz DOT4 inny lub go nie zmienisz, to hamulce działają tak samo? Takich rzeczy nikt nie sprawdza przy wypadku, nawet śmiertelnym. Wiem, co mówię, bo mam na co dzień do czynienia z takimi historiami i ludźmi, którzy się tym zajmują.
Mocniejsze hamulce
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Mocniejsze hamulce
-
kezoj40
- Początkujący
- Auto:: Touran ,1.9 BLS,2009
- Imię:: Józef
- Podziękował: 3 razy
To zostaliśmy tylko przy tarczach hehehehe.tomix pisze:Kezoj40 --- na szczęście sa na forum osoby które potrafią poprawić humor, zamienisz tarcze ---skutki prawne hehehehekezoj40 pisze:Nie chodzi o producenta części (starajmy się czytać ze zrozumieniem treści). To nie zmieniaj płynu hamulcowego a przekonasz czym to będzie skutkowało. Dla przyśpieszenia tego efektu dolać można trochę wody.niko02 pisze:Głupoty. Kto Ci udowodni, że to zmieniałeś? Auto przeszło przegląd? Hamuje? Jak założyłeś inne klocki, niż oryginały z ASO, to też ubezpieczyciel sprawdzi? Jak wlejesz DOT4 inny lub go nie zmienisz, to hamulce działają tak samo? Takich rzeczy nikt nie sprawdza przy wypadku, nawet śmiertelnym. Wiem, co mówię, bo mam na co dzień do czynienia z takimi historiami i ludźmi, którzy się tym zajmują.
Touran 1.9 BLS,2009,skrzynia manualna.
- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Wracając do tematu, testował już ktoś w Touranie zielone EBC ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
W touranie nie, ale ojciec w avensisie właśnie założył i bardzo dobrze się spisują. Co do siły hamowania to w czwartek będę w trasę jechał to sprawdzę.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- viscum
- Użytkownik
Same klocki wymienił, czy z tarczami ? Jakie dobrał. Poki co optymalne wydawały sie być Power disc + ceramic, ale może to faktycznie jest alternatywa. Też mają mniejsze pylenie ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

- Muti
- Władca postów
Tarcze zwykłe ate. Pylenie jest mniejsze niż w boschu, ale nie jest jakieś super niskie. W Ate power disc niestety trzeba czasami przeczyscic tylne rowki Z pyłu, bo zaczynają halasowac. Raczej brałbym zwykła ate+ceramic lub green stuffy.
NzTT
NzTT
- viscum
- Użytkownik
Dziś założyłem na tył ATE ceramic (tarcze pozostały standardowe ATE), ale w serwisie mówili o innych ceramicznych - Jurid, które podobno można teraz w dobrej cenie kupić - czy ktoś coś wie na ich temat ?

- viscum
- Użytkownik
Czyli Jurid White to odpowiednik ATE ceramic ? Czy wyżej?

- Muti
- Władca postów
Najprawdopodobniej to będzie to samo. Na moich ate mam wytloczony napis na ramieniu Jurid.
NzTT
NzTT
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Jako bardzo dobre hamulce polecam firmę EBC. Rewelacja.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Odp: Mocniejsze hamulce
A ja polecam przegladnac forum bo w jednym z postów zamieściłem tabele z testów klocków i tarcz. W skrócie pisząc nie każde klocki pasuja do każdej tarczy. Generalnie należy dobierac tego samego producenta tarcz i klocków (najbezpieczniej). Przegladniecie bedziecie wiedzieli o czym piszę...
- winetu_vip
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Jak klocki brembo to należało by założyć tarcze brembo. Ja mam założony cały komplet brembo przód i tył. Jestem zadowolony. Na zestawie mam przejechane 45tkm a tarcze wygladaja jak nowe. Ścierają sie równo i pylenie jest nie najgorsze. Tyle ode mnie 
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site