Kola zimowe pytanko.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kola zimowe pytanko.
Panowie i Panie . Podpowiedzcie mi . Jakie musze kupic kola na zime + chodzi mi o parametry felgi . Maja byc 15 czy 16 cali . Na zapasie mam 16 , na aucie 18 jednak chodi mi o zime . Wolalbym 15 + cena opon i felg jest mocno niska = jednak nie wiem czy wejda czy nie opra sie o zaciski .
Kris
Kris
Audi i Elektronika no i Amelka 
Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....

Touran 170 koni po koksie , zmienione podswietlenie licznika na biale , dolozone bi+xenony , mfd2 + tuner MPG4 z usb ....
- zielonyhope
- Przeglądacz
- Podziękował: 2 razy
opony zima
A nie jest tak, że im większa i szersza opona to tym lepsza przyczepność ?
Ostatnio zmieniony ndz paź 13, 2013 11:38 przez zielonyhope, łącznie zmieniany 1 raz.
STAŚ - optymista z wyboru 

- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Re: opony zima
Na śniegu im węższa tym lepsza przyczepność.zielonyhope pisze:Anie jest tak, że im większa i szersza opona to tym lepsza przyczepność ?
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Re: opony zima
Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. (ale za to może sie pogorszyć przyczepność na śliskiej powierzchni). Wiadomo,że mniejsza średnica to mniejsza cena, ale z tego co widzę producenci zalecają takie same rozmiary obuwia zimowego jak obuwie letnie...zielonyhope pisze:A nie jest tak, że im większa i szersza opona to tym lepsza przyczepność ?
- zielonyhope
- Przeglądacz
- Podziękował: 2 razy