touran z itali co sądzicie

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
grzegomir
Użytkownik
Auto:: Touran BKC 2004
Imię:: grzesiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

touran z itali co sądzicie

Post autor: grzegomir »

http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... 63&asrc=st
proste wypowiedzi może ktoś coś zobaczy
przebieg jest dziwny
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

powiem krótko, wiem jak Włosi dbają o swoje auta, większość posiada obtarcia, przetarcia itp, wynikłe z użytkowania, środki samochodów są w opłakanym stanie gdyż nie przykładają do tego uwagi jak wygląda wnętrze. Na serwis w ASO raczej nie liczmy gdyż Włosi to lenie i nie wpisują do bazy VW przeglądów. Podsumowując nie polecam samochodów z Włoch.

Do tego tacho wskazuje na 86 tkm a w ogłoszeniu pisze 118 tkm, taki wpis sam mówi za siebie :)
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Zawsze moze trafic na rodzynka patrz autko Jarrego, ale popieram zdanie Akiego dwa razy bym sie zastanowil nad autem z Wloch, szczegolnie jak widzialem jak wygladaja autka i serwisowanie. Co do optarc i itp to wiadomo duzy ruch malo miejsca do parkowania ale serwisowanie to porazka fakt, ze nie dbaja to raz jada wtedy jak musza bo nie moze odpalic.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

wesz można kupić auto z Włoch jak tam masz kogoś i ktoś wie jak to auto wygląda itd. Ale tak w ciemno bym nie ryzykował, chyba że chcesz fajne okolice pooglądać :D
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
grzegomir
Użytkownik
Auto:: Touran BKC 2004
Imię:: grzesiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: grzegomir »

mam wujka tam troche sie zna na samochodach... hehe... szukam samochodu dla matki chce cady w maxi myślę że jeśli chodzi o pojemność to touran jest wiekszy... nie chodzi o miejsce z tyłu wszystko idzie od razu won... potrzeba 2 fotele i sporo miejsca z tyłu (sprzedaje chemię z Niemiec proszki płyny itd.) a no i co ma większą ładowność??

co do aut z włoch nie mam zastrzeżeń... miałem już 3 auta fakt że na początku trochę roboty żeby to ogarnąć ale trzeba robić... zawsze dobrze się jeździło ale samochody źle kończyły
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: balbina76 »

grzegomir pisze:mam wujka tam troche sie zna na samochodach... hehe... szukam samochodu dla matki chce cady w maxi myślę że jeśli chodzi o pojemność to touran jest wiekszy... nie chodzi o miejsce z tyłu wszystko idzie od razu won... potrzeba 2 fotele i sporo miejsca z tyłu (sprzedaje chemię z Niemiec proszki płyny itd.) a no i co ma większą ładowność??

co do aut z włoch nie mam zastrzeżeń... miałem już 3 auta fakt że na początku trochę roboty żeby to ogarnąć ale trzeba robić... zawsze dobrze się jeździło ale samochody źle kończyły
kolego caddy maxi jest większy od tourana
i ma wygodniejsze boczne wrota
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

balbina76 pisze:
grzegomir pisze:mam wujka tam troche sie zna na samochodach... hehe... szukam samochodu dla matki chce cady w maxi myślę że jeśli chodzi o pojemność to touran jest wiekszy... nie chodzi o miejsce z tyłu wszystko idzie od razu won... potrzeba 2 fotele i sporo miejsca z tyłu (sprzedaje chemię z Niemiec proszki płyny itd.) a no i co ma większą ładowność??

kolego caddy maxi jest większy od tourana
i ma wygodniejsze boczne wrota
Zgadzam się z Balbina76 i mogę tylko dopisać że bardziej wygodniejszy jest TOURAN. Caddy to taki skoczek ale "słonia "w niego zaladujesz.
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Łukaszz »

We Włoszech to można jedynie dobrze zjeść i to by było na tyle.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
ODPOWIEDZ