Jak są lakierowane nasze Tourany ?? Dziwne zjawiska?
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Jak są lakierowane nasze Tourany ?? Dziwne zjawiska?
Hmmm mam pytanie.. ponieważ oglądałem dzisiaj 3 Tourany - i w trzech egzemplarzach widziałem coś bardzo podobnego... a mianowicie:
chodzi o komorę silnika - czy seryjnie (zakładając, że auto nie miał żadnych przygód), jest możliwe, aby auto było "niedomalowane" ? w okolicy podszybia, kielichów amortyzatorów ?
Jedne granatowy Touran (do którego mam pewne podejrzenia - jeśli się potwierdzą opisze go oficjalnie) w okolicy pasa, "zawiasów" maski, amortyzatorów miał takie przebarwienia - niedomalowania od białego (jak podkład, przez jasno niebieski po właściwy granat). Ogółem podejrzewam, że jest przespawany przód, bo wyszły parchy na słupkach w okolicy -słupki/szyba/dach.
Bardzo mnie to zastanowiło bo wyglądało hmmm - dziwnie. Oglądałem dwa inne Tourany i jeden w okolicy właśnie kielichów był jakby niedomalowany i delikatnie wpadał w taki ciemny grafit - jak by za cieńka warstwa lakieru tam była, kolejny podobnie - w tych ostatnich dwóch nie było podejrzeń o jakieś wcześniejsze kombinacje...
A więc pytanie czy jest to możliwe aby komora silnika była gdzieś fabrycznie niedomalowywana ?? Położona za cienka warstwa "bazy"?
chodzi o komorę silnika - czy seryjnie (zakładając, że auto nie miał żadnych przygód), jest możliwe, aby auto było "niedomalowane" ? w okolicy podszybia, kielichów amortyzatorów ?
Jedne granatowy Touran (do którego mam pewne podejrzenia - jeśli się potwierdzą opisze go oficjalnie) w okolicy pasa, "zawiasów" maski, amortyzatorów miał takie przebarwienia - niedomalowania od białego (jak podkład, przez jasno niebieski po właściwy granat). Ogółem podejrzewam, że jest przespawany przód, bo wyszły parchy na słupkach w okolicy -słupki/szyba/dach.
Bardzo mnie to zastanowiło bo wyglądało hmmm - dziwnie. Oglądałem dwa inne Tourany i jeden w okolicy właśnie kielichów był jakby niedomalowany i delikatnie wpadał w taki ciemny grafit - jak by za cieńka warstwa lakieru tam była, kolejny podobnie - w tych ostatnich dwóch nie było podejrzeń o jakieś wcześniejsze kombinacje...
A więc pytanie czy jest to możliwe aby komora silnika była gdzieś fabrycznie niedomalowywana ?? Położona za cienka warstwa "bazy"?
- darek8677
- Użytkownik
- Auto:: Touran'06BXE 105KM
- Imię:: Darek
Re: Jak są lakierowane nasze Tourany ?? Dziwne zjawiska?
tomcio1600,
a zagladales pod mate w bagazniku?

ZWzPD
280<kkm;)
280<kkm;)
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
to nromalna rzecz po co malowac pod maska itp i za to placic. U mnie maska czarna pod spodem siwa i w wielu miejscach tak jest. Na pierwszej fotce widac krawedz gdzie zachodzi i konczy sie lakier.
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
tomix to się ciesz że nie masz rdzy jak w passatach b6 2008-2010 

-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
na 2 letnim turanie ma byc rdza ? jeszcze nie widzialemDLUGI-74 pisze:tomix to się ciesz że nie masz rdzy jak w passatach b6 2008-2010
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
czy na Touranie to nie wiem ale na passacie z 2010 : maska drzwi klapa już ogniska rdzy są
2 tygodnie temu odbierałem z bratem passka poszedł na reklamację na liczniku 70 tyś km i takie żeczy a dodam że auto salonowe nigdy nie naprawiane (blacharka oczywiście)

2 tygodnie temu odbierałem z bratem passka poszedł na reklamację na liczniku 70 tyś km i takie żeczy a dodam że auto salonowe nigdy nie naprawiane (blacharka oczywiście)

- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Zaglądałem, ale nic niepokojącego tam nie zauważyłem (bynajmniej nie rzuciło mi się w oczy - nie pamiętam)darek8677 pisze:tomcio1600,

Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1