Dzisiaj postanowiłem zamontować projektory LED, która zakupiłem u jeża. Cena 69zł, w zestawie dwa projektory i otwornica.
Zaczynamy od odkręcenia dwóch wkrętów torx, które trzymają od spodu tapicerkę drzwi.
Następnie odpinamy dwie spinki tapicerki znajdujące się poniżej zamka drzwi i odginamy sobie tapicerkę na tyle, żeby zmieściły się dwa palce w celu dokręcenia nakrętki trzymającej (kontrującej) w zależności kto jaki wariant montażu wybierze.
Wybieramy miejsce na wywiercenie otworu. Praktycznie od miejsca widocznego u mnie na zdjęciu do momentu w którym mamy kubek w drzwiach nic nam nie będzie kolidowało z projektorem.
Wiercimy otwór, następnie przekładamy przewody i przeciągamy je do miejsca, w którym mamy lampkę ostrzegawczą drzwi. Dodatkowo zabezpieczyłem projektor i jego puszeczkę z układem elektronicznym taśmą izolacyjną.
Przekładamy po przewodzie nakrętkę trzymającą projektor na miejscu , wkładamy projektor.
Podłączamy go pod przewody w kostce door warning lights, "+" czerwony, "-" czarny, następnie świecący projektor ustawiamy jak nam pasuje i dokręcamy nakrętkę.
Wybrałem sposób montażu z jedną nakrętką, ponieważ wtedy projektor prawie wogóle nie odstaje, co na początku mnie martwiło ze względu na możliwą kolizję z progiem.
Prawdopodobnie z dwoma nakrętkami też się zmieści ale skręcony jak najbliżej tapicerki.
Przy sposobie z jedną nakrętką zyskujemy też największe możliwe logo ze względu na odległość od ziemi.
Cieszymy się z efektu, składamy tapicerkę, dokręcamy wkręty.
U mnie występuje jeszcze oświetlenie LED, zostawiłem dla porównania, jak świeci projektor z paskami LED. Jutro zdejmuję, bo efekt jest gorszy.