montaż relingów dachowych chrom
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
montaż relingów dachowych chrom
Witam wszystkich mam pytanko niewiem czy ten temat juz byl jak tak to moglby ktos go podeslac a jak nie to mam pytanko jak zmienic relingi dachowe z czarnych na chrom co odkrecic mile widziane fotki i opis dokladny co pokolei odkrecac zeby nie uszkodzic podsufitki i jeszcze jedno pytanko czy te uszczelki pod relingami sa jednorazowego uzytku czy mozna je zalozyc do tych chromowanych i moze ktos wie ile one kosztuja w aso
Gregor
- rasta
- Zaawansowany
- Auto:: Toyota Avensis T27
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 110 razy
Re: montaż relingów dachowych chrom
napisz do "Przemek85" on wymontowywał i malował relingi, mieszka niedaleko Ciebie, jest z pomorskiego 

- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
tutaj masz małą podpowiedź 

- Załączniki
-
- Montaż uchwytów pod siatkę bagażową.pdf
- (1.5 MiB) Pobrany 557 razy
- marek1629
- Zaawansowany
- Auto:: touran, 1.9 bls 2006
- Imię:: Marek
- Podziękował: 65 razy
- Otrzymał podziękowań: 92 razy
mam zamiar zrobić zmianę z czarnych na chrom, czy kupować nowe uszczelniacze z aso czy użyć starych i ew. je czymś posmarować? co nie zniszczy lakieru ?
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
145.5 KM 323Nm bls
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Ja wymienialem na chrom, nie taki diabel straszny, zdejmujesz platikowe oslony, ze slupkow A,B,C, srubki pod platykowymi zaslepkami z napisem airbag, odkrecasz raczki od podsufitki z przodu i z tylu, odchylasz podsufitke, klucz bodajze 13 i odkrecasz relingi, jakies 40 min robotygregory12345 pisze:Witam wszystkich mam pytanko niewiem czy ten temat juz byl jak tak tomoglby ktos go podeslac a jak nie to mam pytanko jak zmienic relingi dachowe z czarnych na chrom co odkrecic mile widziane fotki i opis dokladny co pokolei odkrecac zeby nie uszkodzic podsufitki i jeszcze jedno pytanko czy te uszczelki pod relingami sa jednorazowego uzytku czy mozna je zalozyc do tych chromowanych i moze ktos wie ile one kosztuja w aso

- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Odgrzewam kotleta. Robię mały "downgrade" z chromu na czarny mat przy okazji montażu rekina na dachu.Wracam z ASO z kompletem uszczelek L+R cena około 80pln. Niestety okazuje się że w komplecie są tylko i wyłącznie uszczelki montowane z zewnątrz auta (łącznie 6szt)nr.10 i 11 na foto Lewa strona dwie gumy montowane na końcach relingów i środkowe mocowanie uszczelka/pianka przyklejana do mocowania relingu.Taki sam zestaw na prawą stronę.W zestawie jednak nie ma uszczelek które są od strony wewnętrznej auta i jak wszystko na to wskazuje ETKA, być może są w zestawie z mocowaniami wewnętrznymi nr.12.13.14 relingów.Bez sensu żeby kupować wszystkie mocowania pod relingi od wewnątrz bo koszt każdego ok 60pln.a jest ich 6szt.Czy ktoś z was wymieniał wewnętrzne uszczelki/pianki w kształcie podkładek od strony wewnętrznej? nie wiem czy mają one bardziej uchronić przed przeciekaniem czy bardziej żeby metalowy element(talerzyk)nie przylegał bezpośrednio do blachy dachu pod relingiem.Może ktoś zastosował coś innego zamiast oryginału?Jakieś sugestie?
Ps.byłem zmuszony pozbyć się starych uszczelek bo ruda się wdarła i poszczególne elementy piaskowałem i malowałem ocynkiem.
kilka zdjęć
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Ps.byłem zmuszony pozbyć się starych uszczelek bo ruda się wdarła i poszczególne elementy piaskowałem i malowałem ocynkiem.
kilka zdjęć
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
- czarny73
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 59 razy
Bez sensu żeby kupować wszystkie mocowania pod relingi od wewnątrz bo koszt każdego ok 60pl
Podjedz na jakiś szrot i kup to co chcesz ja kupiłem komplet z relingami za 100 i te uszczelki podkładki też będą
Podjedz na jakiś szrot i kup to co chcesz ja kupiłem komplet z relingami za 100 i te uszczelki podkładki też będą

- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Ewentualnie dosztukowac jak masz oryg na wzór
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Dosztukować ok.tylko z czego? Podkladka ma ok.3 cm średnicy otwor na śrubę mocującą ma 1.1cm.cykraz pisze:Ewentualnie dosztukowac jak masz oryg na wzór
- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Może głupie ale czasem najprostsze rozwiązania zdają egzamin. Dentka się sprawdzi? Kiedyś były sklepy harcerskie i tam można było kupić fajne gumy z arkusza.
cykraz