Jeszcze jedno pytanie mam na kierownicy przycisk "słuchawka" jak to uruchomic?
Wciskam i nic
Do zawarcia umowy polisy AC, należy posiadać dwa homologowane zabezpieczenia.bulers pisze:... jakie zabezpieczenie dla niego proponujecie?...
jako drugie moze byc tez fabryczny alarm jezeli jest zamontowany w aucie ( jak masz diodę w drzwiach to masz taki alarm ) i nie trzeba nic zakładac wiecej zeby miec AC...AutoAlarm pisze:Do zawarcia umowy polisy AC, należy posiadać dwa homologowane zabezpieczenia.
Jednym może być fabryczny immobilizer, natomiast jako drugie proponuję...
I tu się z Tobą nie zgodzę. Mam diodę w drzwiach i myślałem, że mam alarm. Ale dla pewności pojechałem do ASO aby mi sprawdzili po numerze VIN czy mam alarm i okazało się, że nie mam alarmu. A na pytanie od czego jest dioda w drzwiach pan mi odpowiedział, że od centralnego.Dodi pisze:jako drugie moze byc tez fabryczny alarm jezeli jest zamontowany w aucie ( jak masz diodę w drzwiach to masz taki alarm ) i nie trzeba nic zakładac wiecej zeby miec AC...
czyli kazdy Touran ma diodę bez wzgledu na to czy ma alarm czy nie? bo w innych VW tak nie było np w passacie...peterb pisze:I tu się z Tobą nie zgodzę. Mam diodę w drzwiach i myślałem, że mam alarm. Ale dla pewności pojechałem do ASO aby mi sprawdzili po numerze VIN czy mam alarm i okazało się, że nie mam alarmu. A na pytanie od czego jest dioda w drzwiach pan mi odpowiedział, że od centralnego.Dodi pisze:jako drugie moze byc tez fabryczny alarm jezeli jest zamontowany w aucie ( jak masz diodę w drzwiach to masz taki alarm ) i nie trzeba nic zakładac wiecej zeby miec AC...
zaproponowali mi Seo.AutoAlarm pisze:Jednym może być fabryczny immobilizer, natomiast jako drugie proponuję dobrej jakości , polski autoalarm np. STER, SEO, PROXIMA podpięty do magistrali CAN.
poprzedni właściciel miał tylko tą diode migającą przy zamku,papiery AC widziałemAutoAlarm pisze:Do zawarcia umowy polisy AC, należy posiadać dwa homologowane zabezpieczenia.bulers pisze:... jakie zabezpieczenie dla niego proponujecie?...
zniżek AC.
... bo agenci ubezpieczeniowi "też chcą żyć" i podpisują polisy w ciemno.bulers pisze:papiery AC widziałem