wymiana turbiny w bjb

ptomek2
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

wymiana turbiny w bjb

Post autor: ptomek2 »

Witam jak w temacie, zastanawiam się nad wymianą turbiny, a skoro chcę kupić nową myślałem o czymś większym, nie koniecznie chodzi mi o wyciągnięcie miliona koni z silnika, lecz bardziej o bezpieczny zapas. Ponieważ mam silnik podkręcony i wiem że obecna turbina się męczy a gdyby była większa działała by sobie truchtem. Czy mogę założyć inna i czy musze coś zmieniać w sterowaniu aby ją obsłużyć. ITP ? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Kto Ci powiedział ze turbina się męczy ? Przeciez ECU widzi jaka jest wartośc doładowania. Nie mozesz z niej wyciagnąc więcej niz ona sama moze dac. Turbina moze nawet przeładowac dopuszczalą wartośc dla ECU, wiec nie męczy się raczej. CHyba ze jest na wykończeniu i cisnienia doładowania nie ma takiego jakie powinno byc, to tak. Jak wymienisz turbo to przydalo by się skorygowac cały program w ECU, bo tak się to powinno robic. Wieksze turbo, to i intercooler by się wiekszy przydal.
Awatar użytkownika
Elsasser67
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Elsasser67 »

Witam, ktoś moze wymieniał sam turbo? Pilnie potrzebuje rady jak odkrecic chlodnice EGR, moze jakiś patent , za ni cholerę nie mogę dostać sie do dolnych śrub. Czekam na jakiś dobry patent
ODPOWIEDZ