Panowie ... pomóżcie ...
całą noc świeciły się światła stopu i rozładowały akumulator ... no to ja kluczyk i do zamka, a ten przekręcony ... kuźwa ... nie mogę otworzyć ani kluczykiem ani pilotem ... CO ZROBIĆ
przed chwilą byłem zobaczyć jak to wygląda naprawdę . i wg. mnie zgadza się opis . Albo zdemontuj znaczek i twardym prętem przesuń metalowy element zaznaczony na zdjęciu strzałką w kierunku pasażera, albo jak auto zaparkowane w miarę dogodnym miejscu , spróbuj zdjąć osłonę silnika i postaraj się ręką sięgnąć do zamka. Dalej tak samo jak w przypadku opcji I - przesunąć met.element otwierający.
jak sie nie uda to awaryjne otwieranie pojazdu , nie wiem jakie u ciebie w miescinie sa ceny za taka usluge, ewentualnie szyba kierowcy najlepiej porcelana w sumie 100 zl szyba i nie ma problemu aby w rocznik trafic i kupic, mozesz tez "wymontowac" wkladke z drzwi.
marcelid pisze:mysle już o szybie ... ale jak "wymontować" wkładkę ? i tak jest do wymiany
szyba najtaniej wyjdzie. Czemy wkladka do wymiany pewnie ci taki zaczep wyskoczyl i nie reaguje. Wkladke troche pracochlonne -- ja kiedys wiertarka zdemontowalem wtedy bedziesz mial ciegno na widoku. Nie wiem jaki koszt wkladki i majstra aby ci zapadki pod twoj grot zlozyl.
Też bym zaczął próbami od dołu z prostownikiem lub dodatkowym akumulatorem - opcja najtańsza i bez uszkadzania czegokolwiek,a zdjąć osłonę bez kanału w Touranie to nie problem, weź sobie podłóż kawałek kartonu i połóż się z torx-em (chyba 25), 10 śrub i osłona leży obok.