Witam
Nie wiem w którym dziale zamieścić pytanie więc walę tutaj
Właśnie przymierzam sie do kupna zimówek do mojego tourana. Pod uwagę biorę dwie opcje:
Moje pytanie brzmi Które opony polecacie? Może ktoś miał doczynienia z uniroyalami i jak one się sprawują w rzeczywistości? Może ktoś używał Dunlopy 3D i jak one się sprawowały? Bo te które chcę kupić są wypuszczone dopiero w tym roku wię nie ma żadnych opinii o nich.
Za wszelkie sugestie i opinie będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
witaj
ja właśnie mam na zimię DUNLOP tylko 3D i jestem z nich strasznie zadowolony i mogę to powiedzieć z czystym sumieniem, ponieważ mieszkam w terenie górskim i bardzo dobrze sobie radzą w zimie. Także jeśli chodzi o 3D to polecam w 100%, teren mówi sam za siebie
Widze, że mój temat został niezauważony przez założyciela, a tutaj ujawniły się osoby jeżdzące na Continentalach to może odpowiedzą na pytanko które już zadałem tzn. jakie dokładnie wybrać Conti? Zzy TS830P czy TS830
Ja literki P nie mam ale patrząc na link który podesłałeś opona ta (TS830P) ma zupełnie inny bieżnik niż TS830 !! Swoją drogą, ciekawe na ile to chwyt marketingowy ?
Ja bym tam brał TS830 - kraj pochodzenia: Niemcy (choć pewnie niektórzy mnie zlinczują za to stwierdzenie )
ja hulam na Goodyer Ultra Grip 7 +
i nie zamienię na żadne inne
to drugi komplet na którym hulam (wcześniej laguna) i niema problemu - śnieg, chlapa, mokra nawierzchnia - nie wspomnę o lodzie bo na lód to niema ch.... we wsi
Ja w zeszłym roku kupiłem GOOGYEAR ULTRA GRIP 7+ 15-sto calowe. Są rewelacyjne! Polecam każdemu!. Jeżdżę bardzo dużo służbowymi autami na oponach Michelin (porażka), Bridgestone i Pirelli to wiem co piszę. żadne z pozostałych opon które wymieniłem nie są warte zainteresowania w porównaniu z GOODYEARem. Zdecydowanie jedne z gorszych to Micheliny (omijać szerokim łukiem).
Kupiłem te DUNLOPY Jutro mają do mnie dotrzeć. Jak tylko założę za jakiś czas i zacznę jeździć to się pochwale jak się sprawują. Zdecydowałem się na dunlopy ponieważ poprzednio na golfie IV miałem letnie dunlopy sp sport fastresponse i jak dla mnie to były opony rewelacyjne. A zimówki miałem Klebery krisalp HP i to też były opony niezawodne. Przez całą zimę nie wiedziałem co to ABS bo się nie załączał, choć oczywiście auto sprawne ;-) Kupiłbym na zimę te klebery ale nie produkują już tego bieżnika tylko jakiś nowy HP2 i ten nowy jest już nieco gorszy bo Teść miał na fieście :-)
@jaffik: bardzo bym Cię prosił o posłużenie się większą ilością informacji opon z którymi miałeś do czynienia. Pisanie, że miało się do czynienia z Pirelli, Bridgestone'ami i Michelin'kami nie mówi wszystkiego. Wszyscy wiemy, że każdy z producentów ma przynajmniej 3 rodzaje (klasy) opon w danym rozmiarze: klasa Ekonomiczna, klasa Średnia i klasa Premium.
rock4 pisze:Ja literki P nie mam ale patrząc na link który podesłałeś opona ta (TS830P) ma zupełnie inny bieżnik niż TS830 !! Swoją drogą, ciekawe na ile to chwyt marketingowy ?
Ja bym tam brał TS830 - kraj pochodzenia: Niemcy (choć pewnie niektórzy mnie zlinczują za to stwierdzenie )