Światła postojowe tył nie świecą wszystkie

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
adrianmysłowice
Auto:: TOURAN
Imię:: Adrian

Światła postojowe tył nie świecą wszystkie

Post autor: adrianmysłowice »

Witam jestem tu nowy zakupiłem nie dawno Tourana 2.0TDI 2004 rok i zauważyłem że w tylich lampach po włączeniu świateł postojowych albo mijania nie świecą wszystkie żarówki tylko dolna 5W po obserwacji innych touranów zauważyłem ze powinny świecić górna żarówka i dwie dolne. Sprawdziłem wszystkie żarówki i one nie są dwuwłóknowe tylko jedno, inne światła działają normalnie stop, przeciw-mgielne , kierunki i cofania też wydaje mi się że na te żarówki idzie jakieś mniejsze napięcie? czy ktoś miał już taki problem jest jakiś moduł albo bezpiecznik odpowiedzialny za te światła pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedź
Awatar użytkownika
kervan01
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC 2005r
Imię:: Radek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Światła postojowe tył nie świecą wszystkie

Post autor: kervan01 »

Prawdopodobnie nie masz wkodowane aby ci się światła przeciwmgłowe i stopu świeciły jako pozycyjne. Obecnie tylko świeca ci pozycję. Musisz VCDS'em zakodowac.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Witaj na forum TKP. Na początek proponuję lekturę forum, szczególnie leksykonu Tourana.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

kervan01 pisze:Prawdopodobnie nie masz wkodowane aby ci się światła przeciwmgłowe i stopu świeciły jako pozycyjne. Obecnie tylko świeca ci pozycję. Musisz VCDS'em zakodowac.
Czyli prawdopodobnie poprzedni właściciel zakodował że tylko świecą pozycje jako postojowe bo domyślnie na pewno są wszystkie ustawione.
Głupota.
Pozdrawiam!
adrianmysłowice
Auto:: TOURAN
Imię:: Adrian

Post autor: adrianmysłowice »

No właśnie ciekawe co poprzedni właściciel namieszał bo teraz te światła nie maja wogóle wyglądu czyli trzeba je zakodować ok coś będę działał ściąłem już VCDS mam kabel więc będę coś kombinował dziękuje z porady a może zna ktoś kody do zakodowania albo jest ktoś ze śląska co dałby rade to zrobić pozdrawiam
ODPOWIEDZ