Światła postojowe tył nie świecą wszystkie
-
adrianmysłowice
- Auto:: TOURAN
- Imię:: Adrian
Światła postojowe tył nie świecą wszystkie
Witam jestem tu nowy zakupiłem nie dawno Tourana 2.0TDI 2004 rok i zauważyłem że w tylich lampach po włączeniu świateł postojowych albo mijania nie świecą wszystkie żarówki tylko dolna 5W po obserwacji innych touranów zauważyłem ze powinny świecić górna żarówka i dwie dolne. Sprawdziłem wszystkie żarówki i one nie są dwuwłóknowe tylko jedno, inne światła działają normalnie stop, przeciw-mgielne , kierunki i cofania też wydaje mi się że na te żarówki idzie jakieś mniejsze napięcie? czy ktoś miał już taki problem jest jakiś moduł albo bezpiecznik odpowiedzialny za te światła pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedź
- kervan01
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC 2005r
- Imię:: Radek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Światła postojowe tył nie świecą wszystkie
Prawdopodobnie nie masz wkodowane aby ci się światła przeciwmgłowe i stopu świeciły jako pozycyjne. Obecnie tylko świeca ci pozycję. Musisz VCDS'em zakodowac.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Witaj na forum TKP. Na początek proponuję lekturę forum, szczególnie leksykonu Tourana.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Czyli prawdopodobnie poprzedni właściciel zakodował że tylko świecą pozycje jako postojowe bo domyślnie na pewno są wszystkie ustawione.kervan01 pisze:Prawdopodobnie nie masz wkodowane aby ci się światła przeciwmgłowe i stopu świeciły jako pozycyjne. Obecnie tylko świeca ci pozycję. Musisz VCDS'em zakodowac.
Głupota.
Pozdrawiam!
-
adrianmysłowice
- Auto:: TOURAN
- Imię:: Adrian
No właśnie ciekawe co poprzedni właściciel namieszał bo teraz te światła nie maja wogóle wyglądu czyli trzeba je zakodować ok coś będę działał ściąłem już VCDS mam kabel więc będę coś kombinował dziękuje z porady a może zna ktoś kody do zakodowania albo jest ktoś ze śląska co dałby rade to zrobić pozdrawiam