Zakup navigacji - jaką polecacie ??
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Zakup navigacji - jaką polecacie ??
Chce kupić nawigację - do wydania 300-350zł. W tej cenie myślę że będzie to navi z mapami PL. Jeździłem kiedyś z TomTom'em, później miałem do czynienia z Lark'iem. Ogółem nie narzekam, acz kolwiek widziałem też Goclever'a z zainstalowaną AutoMapą i biło Larka na glowę...
Co polecacie w takim przedziale cenowym (fajnie gdyby było z AutoMapą), z opinii w internecie wychodzi na to, że jest zdecydowanie lepsza od Map Lark, oraz od MapyMap?
Co polecacie w takim przedziale cenowym (fajnie gdyby było z AutoMapą), z opinii w internecie wychodzi na to, że jest zdecydowanie lepsza od Map Lark, oraz od MapyMap?
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Re: Zakup navigacji - jaką polecacie ??
Co do urządzeń to się nie wypowiem bo używam ostatnio telefonu do navi (mam też pocketa na windowsie), ale jeśli chodzi o program to jestem zdecydowanym zwolennikiem Automapy, dla mnie nr 1.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Ja też od zawsze używam AutoMapy. Co do urządzenia to zawsze LARK u mnie gościł.
Teraz używam jakiegoś cuda z Media Markt: http://www.mediamarkt.pl/nawigacja-audi ... ,id-296391

i wystarcza
Teraz używam jakiegoś cuda z Media Markt: http://www.mediamarkt.pl/nawigacja-audi ... ,id-296391
i wystarcza
- Królewna
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 177KM 2013
- Imię:: Królewna
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Mój mąż używa NavRoad- bardzo zadowolony. Plus Automapa.
Ja jeżdżę z telefonem.
Ja jeżdżę z telefonem.
- Remi82
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BLS DSG 2009r
- Imię:: Remik
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
- Kontakt:
Ja również podpisuje się pod pytaniem co wybrać. TomTom czy Automapa i jakie urządzenie?
Mały Nerd z COMMODORE S4
Mały Nerd z COMMODORE S4
- Misiek8010
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jeśli chodzi o mapy to zdecydowanie Automapa. Natomiast używałem urządzeń Lark przez krótki czas i jestem mega zawiedziony, urządzenie praktycznie nie działa bez ładowarki.
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
dla mnie istnieje tylko tomtom jeśli chodzi o jazdę po całej europie ( mapa i urządzenie ), tomtom jest idealny w obsłudze... podpieram się automapą ale tylko bazą adresową - jest szersza niż w tomtom-ie, automapa też obleci ale jest bardziej skomplikowana, ma kilka fajnych bajerów np. wyszukiwanie stref przemysłowych w danym miejscu, ale prowadzi bardziej po "chińsku" - skonfigurowana jest poprawnie
dodam że najnowsza mapa całej europy w tomtom-ie to chyba 2,4 giga więc trzeba szukać aby urządzenie miało ponad 2 giga pamięci , ja teraz rozszerzałem pamięć w urządzeniu do 8 giga aby włąśnie ta mapa weszła
tomtom - jako urządzenie 5'' - bateria trzyma po kilku latach intensywnej eksploatacji, urzadzenie Aristo 5'' z automapą już po roku musi być non stop w ładowarce.
dodam że najnowsza mapa całej europy w tomtom-ie to chyba 2,4 giga więc trzeba szukać aby urządzenie miało ponad 2 giga pamięci , ja teraz rozszerzałem pamięć w urządzeniu do 8 giga aby włąśnie ta mapa weszła
tomtom - jako urządzenie 5'' - bateria trzyma po kilku latach intensywnej eksploatacji, urzadzenie Aristo 5'' z automapą już po roku musi być non stop w ładowarce.
- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Jeżeli chodzi o mapy to zdecydowanie stawiam na AutoMapę, ja używam starego już NavRoad Vivo Plus (AutoMapa Europe) i jestem zadowolony. Używałem też TomTom'a Go 710 (TomTom Work - Truck Edition) i również całkiem przyzwoicie sobie radził. Dzisiaj to są już dosyć stare sprzęty, ale ciągle są używane i przyjemnie się z nimi śmiga.
Dodatkowo testowałem przez miesiąc NaviExpert na smartfonie z Androidem, również całkiem nieźle się sprawuje, dodatkowo nie ukrywam że pokazał mi kilka ciekawych dróg które pozwalają na omijanie sporych korków, a dodatkowy głos śląskiego instruktora poprawiał humor, w porannych trasach.
Dodatkowo testowałem przez miesiąc NaviExpert na smartfonie z Androidem, również całkiem nieźle się sprawuje, dodatkowo nie ukrywam że pokazał mi kilka ciekawych dróg które pozwalają na omijanie sporych korków, a dodatkowy głos śląskiego instruktora poprawiał humor, w porannych trasach.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
mam go też na AutoMapieJacekp54 pisze:śląskiego instruktora poprawiał humor
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tomcio AM jest te best zawsze jej używałem i zdawała egzamin ... głównie dla tego, że pokazje nr klatek, posesji i ma cudny widok 3D ... jednakże po spaleniu RS prodkcji zzzaaaa oceanów mam Kenwooda ala Morfi i z Garminem i jestem zdumiony prostotą obsłgi
.
Samo urządzenie zawsze można rozblowować i wsadzić new nawigację
np. AM
Samo urządzenie zawsze można rozblowować i wsadzić new nawigację
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Zgadza się... tylko takiego Kenka nie kupię za 350złmarcelid pisze:mam Kenwooda ala Morfi i z Garminem i jestem zdumiony prostotą obsłgi.
Samo urządzenie zawsze można rozblowować i wsadzić new nawigacjęnp. AM
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1