dewiant pisze:Mam na myśli Tourana, który po zamontowaniu gazu/jazdy na gazie będzie w stanie jeździć przez następne 5 lat i nie będzie sie co chwile psuło

nie chciałbym kupić auta za 20k i od razu inwestować 3k w naprawę
No niestety Touran to nie auto z najniższej półki, więc i koszty utrzymania też są wyższe. Psuć się zawsze coś będzie, bo to naturalny proces związany z eksploatacją. Pewne procedury zostały przewidziane (obliczone) na odpowiednia wartość przebiegu, typu: hamulce, sprzęgło, rozrząd, olej, filtry itp. Inne wychodzą w "praniu" typu dogrzewacz, DPF, zawieszenie, skrzynia (Niestety niezawodne auta, takie jak Golf MK2 przeszły już do historii). Kupując używane auto należy to uwzględnić w kosztach eksploatacji. Zwłaszcza to w co wyjdzie "praniu". Jeżeli chodzi o Tourana w benzynie z gazem to tylko 1.6MPI lub 2.0MPI (te czasem można spotkać u niemca z CNG). Niestety 1.6MPI wychodził jako najuboższa wersja wyposażeniowa i znaleźć ją dobrze wyposażoną (np. klimatronik, grzane fotele, pełna elektryka szyb) w wersji 7 osobowej graniczy z cudem. Dlatego też osobiście po miesiącu poszukiwań zmieniłem opcję z benzyny na diesla. Niestety pomimo małego przebiegu 120kkm na "dzień dobry" oprócz filtrów i oleju musiałem wymienić rozrząd, tarcze z klockami z przodu, wycieraczki szyb. Szykuje się do wymiany dwumasy, a w mrozy wyszło że popsuty jest piecyk i p.p. termostat. Przy diagnostyce VCDS-em piecyka, wyszły jeszcze zużyte świece żarowe. Tak to jest z używanymi samochodami, a Niemiec jak sprzedawała to nie płakał bo wiedział że za wymianę tych paru zabawek zapłacił by tyle za ile sprzedał to auto. Zimna kalkulacja. A i dodam że nie był emerytem, który jeździł Touranem tylko w niedziele do kościoła, a cały pozostały czas auto stało przykryte pierzyną w garażu
Reansumując: zakup auta należy chłodno przekalkulować, a nie porywać się "z motyką na księżyc". Jeżeli codziennie robisz krótkie odcinki po mieście, raz w roku z rodzina jeździsz na wakacje, nie zależy Ci na "wodotryskach" typu klimatronik, a rocznie nie przekraczasz 20kkm to kupuj 1.6MPI w wersji 7 osobowej i olej LPG (może być kłopotliwe w użytkowaniu w mocno wyeksploatowanych silnikach). W przeciwnym razie polecam 1.9TDI.