Sprzeglo
- Maniek
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Sprzeglo
Witam
Moje sprzeglo jest na skraju wyczerpania wiec na dniach trzeba je zrobic.
Moje pytanie sie tyczy teraz tego czy lepiej zakupic LUK czy Sachs ? ktora marke polecacie bardziej ?
rozwazam opcje takze jednomasy.
Moje pytanie sie tyczy teraz tego czy lepiej zakupic LUK czy Sachs ? ktora marke polecacie bardziej ?
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Re: Sprzeglo
to padło sprzeglo czy koło dwumasowe?Maniek pisze:Witam
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
arwam
- Kandydat
ja miałem tylko złe doświadczenia z LUK'iem i go nigdy nie polecę. auto jeszcze dobrze z garażu nie wyjechało a już trzeba było z powrotem wyjmować sprzęgło. obecnie mam Sachs'a z VR6 ale niestety też rady nie daje, od czwórki wzwyż się ślizga.
inna sprawa że silnik nie jest seryjny...
inna sprawa że silnik nie jest seryjny...
Kupie uszkodzoną skrzynkę biegów GQM lub GQN
-
arwam
- Kandydat
jeżu pisze:To jak tu jeździć.... Jesteś pewny że sprzęgło zostało prawidłowo dobrane i poprawnie założone
zapytaj tych co modzą 1.9TDI o najmocniejsze sprzęgło pod jednomas. ja mam w golfie 1.9TD ( tak TD a nie TDI choć na dużej części bo niemal cały dół silnika to połączenie 1Z'a i AFN'a) a skrzynia biegów z TDI o symbolu ASD.
a że się ślizga to sprawka momentu, który na trójce zrywa trakcję, na suchym asfalcie
Kupie uszkodzoną skrzynkę biegów GQM lub GQN
-
arwam
- Kandydat
http://www.youtube.com/watch?v=JXqW0AroVcY 
myślę że to dużo wyjaśni choć to było na łagodniejszym setupie 1.3bara i bezdymnej dawce.
przy ciśnieniu 1.7bara i mocno dymiącej dawce sprzęgło poddaje isę przy pierwszym wciśnięciu gazu na czwartym biegu. obecnie ze względu na niemoc sprzęgła jest tylko 1.1 bara i bezdymna dawka
myślę że to dużo wyjaśni choć to było na łagodniejszym setupie 1.3bara i bezdymnej dawce.
przy ciśnieniu 1.7bara i mocno dymiącej dawce sprzęgło poddaje isę przy pierwszym wciśnięciu gazu na czwartym biegu. obecnie ze względu na niemoc sprzęgła jest tylko 1.1 bara i bezdymna dawka