Regeneracja sterownika mechatronic DSG

Problemy dotyczące manualnych skrzyń biegów, a także DSG.
karoll20
Auto:: 1T1, BKC, 2004
Imię:: Karol

Regeneracja sterownika mechatronic DSG

Post autor: karoll20 »

Witam. Moja skrzynia od jakiegoś czasu ma usterkę. Co jakiś czas sama wysprzęgla bieg (po wysprzęgleniu zapina ten sam bieg). VCDS nie pokazuje błędów. Czy ktoś ma pomysł, której grupy zrobić logi dynamiczne żeby sprawdzić który elektrozawór jest uszkodzony?, czy może tylko elektronika jest walnięta. Coraz więcej firm zajmuje się regeneracją sterowników, koszt w ogłoszeniach od 490-1600. Dzwoniłem i każdy zapowiada, że zrobi to dobrze, przetestuje i da gwarancję. Na czym polega regeneracja tej części? Czy tylko na czyszczeniu filterków? Czy też np na podgrzaniu układu, lub przetestowaniu elektrozaworów? A tu ciekawy filmik o regeneracji: http://www.youtube.com/watch?v=BHqmrNoAIJU
potakowy
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Re: Regeneracja sterownika mechatronic DSG

Post autor: potakowy »

Polecam serwis Teodora Myszkowskiego http://www.teomotors.pl/ specjalista od dsg ;)

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Bobek
Przeglądacz
Auto:: Trendline, BKC, 2004
Imię:: Michał
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Re: Regeneracja sterownika mechatronic DSG

Post autor: Bobek »

Miałem wielki problem z DSG w swoim touranie, patrz w tym wątku -> DSG. Bujałem się po różnych serwisach i każdy mówił co innego. Chłopaki z forum polecali gościa w Warszawie Ursus - robi diagnozę i daje nowe elektrozawory tam, gdzie trzeba. Widzę, że mają dystrybutora w Augustowie - może da radę coś u niego zrobić? Tu masz link -> KLIK

Swoją skrzynię zrobiłem ostatecznie na Połczyńskiej w Warszawie w firmie Samko bo robili diagnozę całej skrzyni a nie tylko mechatronu, tu link do nich -> KLIK. Skasowali mnie co prawda na 5 tys. z gwarancją na rok (co zrobili napisałem w podanym wątku), ale skrzynia chodzi jak nowa.
Może jak będziesz na dłużej w Warszawie czy okolicy to warto zawitać.
ODPOWIEDZ