Regeneracja sterownika mechatronic DSG
-
karoll20
- Auto:: 1T1, BKC, 2004
- Imię:: Karol
Regeneracja sterownika mechatronic DSG
Witam. Moja skrzynia od jakiegoś czasu ma usterkę. Co jakiś czas sama wysprzęgla bieg (po wysprzęgleniu zapina ten sam bieg). VCDS nie pokazuje błędów. Czy ktoś ma pomysł, której grupy zrobić logi dynamiczne żeby sprawdzić który elektrozawór jest uszkodzony?, czy może tylko elektronika jest walnięta. Coraz więcej firm zajmuje się regeneracją sterowników, koszt w ogłoszeniach od 490-1600. Dzwoniłem i każdy zapowiada, że zrobi to dobrze, przetestuje i da gwarancję. Na czym polega regeneracja tej części? Czy tylko na czyszczeniu filterków? Czy też np na podgrzaniu układu, lub przetestowaniu elektrozaworów? A tu ciekawy filmik o regeneracji: http://www.youtube.com/watch?v=BHqmrNoAIJU
-
potakowy
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Re: Regeneracja sterownika mechatronic DSG
Polecam serwis Teodora Myszkowskiego http://www.teomotors.pl/ specjalista od dsg
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
-
Bobek
- Przeglądacz
- Auto:: Trendline, BKC, 2004
- Imię:: Michał
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Re: Regeneracja sterownika mechatronic DSG
Miałem wielki problem z DSG w swoim touranie, patrz w tym wątku -> DSG. Bujałem się po różnych serwisach i każdy mówił co innego. Chłopaki z forum polecali gościa w Warszawie Ursus - robi diagnozę i daje nowe elektrozawory tam, gdzie trzeba. Widzę, że mają dystrybutora w Augustowie - może da radę coś u niego zrobić? Tu masz link -> KLIK
Swoją skrzynię zrobiłem ostatecznie na Połczyńskiej w Warszawie w firmie Samko bo robili diagnozę całej skrzyni a nie tylko mechatronu, tu link do nich -> KLIK. Skasowali mnie co prawda na 5 tys. z gwarancją na rok (co zrobili napisałem w podanym wątku), ale skrzynia chodzi jak nowa.
Może jak będziesz na dłużej w Warszawie czy okolicy to warto zawitać.
Swoją skrzynię zrobiłem ostatecznie na Połczyńskiej w Warszawie w firmie Samko bo robili diagnozę całej skrzyni a nie tylko mechatronu, tu link do nich -> KLIK. Skasowali mnie co prawda na 5 tys. z gwarancją na rok (co zrobili napisałem w podanym wątku), ale skrzynia chodzi jak nowa.
Może jak będziesz na dłużej w Warszawie czy okolicy to warto zawitać.