Warsztat do likwidacji szkody [PZU]
-
sirtomash
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Warsztat do likwidacji szkody [PZU]
Witam,
Czeka mnie likwidacja szkody z OC sprawcy (PZU), skuszony opinią na forum zastanawiałem się nad ul. Sąsiedzka 4 / Róg Modlińskiej, ale Pani na infolinii powiedziała, że nie mają takiego partnera :O . Twierdząc, że w Warszawie nie ma warsztatu ASO VW, z którym mają umowę :O, oferując warsztat na ul. Wrocławskiej 2 (to jest chyba warsztat SEAT).
Nie wiem co mam o tym sądzić ...
Czy ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia ?
Czy może raczej iść w stronę ASO VW ?
Tomek
Czeka mnie likwidacja szkody z OC sprawcy (PZU), skuszony opinią na forum zastanawiałem się nad ul. Sąsiedzka 4 / Róg Modlińskiej, ale Pani na infolinii powiedziała, że nie mają takiego partnera :O . Twierdząc, że w Warszawie nie ma warsztatu ASO VW, z którym mają umowę :O, oferując warsztat na ul. Wrocławskiej 2 (to jest chyba warsztat SEAT).
Nie wiem co mam o tym sądzić ...
Czy ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia ?
Czy może raczej iść w stronę ASO VW ?
Tomek
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
Re: Warsztat do likwidacji szkody [PZU]
zagadaj do Leszka (cheles) on ci powie w którym ASO jest lepiej z tego co wiem w którymś w Warszawie naprawiał auto
- Rafalgd1
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Przy szkodach oc nie warsztat nie musi miec zadnej umowy z TU , jezeli warsztat wyrazi wole naprawy bezgotowkowej zaklad ubezpieczen nie ma tu nic do gadania
Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
- Miki76
- ____________________

-
sirtomash
- Przeglądacz
Dzięki. No właśnie czytałem post Leszka: i stąd ten pomysł z ASO Chylińscy. Pytałem na infolinii o ten warsztat, ale pani stwierdziła że nie mają takieego w bazie i że nie mogę tam robić
, mało tego nie była pewna co do samochodu zastępczego, czy będzie się należał
. Do tergo cały czas namawiała do skorzystania z formy gotówkowej.
Z ciekawości sam tam zadzwoniłem i Pan z ASO powiedział że likwidują szkody z PZU bez żadnego problemu ...
Z ciekawości sam tam zadzwoniłem i Pan z ASO powiedział że likwidują szkody z PZU bez żadnego problemu ...
- Rafalgd1
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
A samochod zastepczy sie nalezy 
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
-
sirtomash
- Przeglądacz
A nie wiesz może kolego, na jaki okres ? 3 dni, czy może dłużej ?Rafalgd1 pisze:A samochod zastepczy sie nalezy
- aprinsr
- Przeglądacz
- Podziękował: 7 razy
Ja teraz to przerabiam: naprawa z OC sprawcy - compensa. Samochód zostawiam w ASO z którym compensa nie ma podpisanej umowy, a samochód zastępczy dostaję z wypożyczalni sixt (ASO wszystko załatwia). Wypożyczalnia rozlicza sie z ubezpieczycielem 
-
grzegomir
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2004
- Imię:: grzesiek
- Podziękował: 6 razy
ja też usuwam szkodę w aso... samochód dostałem na czas likwidacji szkody (opel corsa 1,2 Es szatan)...
grzegomir
- Miki76
- ____________________

według prawa auto zastępcze ci się należy na czas naprawy i PZU powinno ci podać numer do wypożyczalni z którą mają umowę wtedy ty nic nie płacisz tylko wypożyczalnia podstawia ci auto i sama wyciąga kasę od PZU ja tak miałem auto mi podstawili ze szczecina bo tylko tam takie mieli a siedziby mają w całej Polsce i jak czytałem ich ulotkę to dzwonisz do nich o auto podajesz jaka ubezpieczalnia i numer szkody a oni załatwiają resztę mogę ci podać numer tel do nich i sami ci powiedzą ja od nich dostałem forda galaxy 2011r niezła maszyna jest tylko jeden knyf w tym wszystkim nie możesz być współwłaścicielem innego auta bo żadna ubezpieczalnia ci nie przyzna auta
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Jak ja likwidowalem szkode wlasnie u Chylinskich to nie bylo zadnego problemu. Auto zastepcze na czas naprawy dostalem bez zadnego gadnia. Co do infolinii PZU widac ze trzeba brac poprawke bo likwiduja szkody jest odzielnny dzial do tego akcji. Oczywiscie nie licz ze bedzie to zastepczy VW bo maja podpisana umowe z wypozyczalnia. A i pamietaj ze PZU bedzie robic problemy z zastepczym bo wykombinowali sobie, ze jak mieszkasz w stolicy to masz dostep do komunikacji miejskiej - tak mialem klotnie wlasnie z PZU w tej sprawie i odpisalem im, ze jak sobie kupilem samochod to po to zeby dupe w nim wozic a nie jezdzic autobusem i nawet jak by mi metro pod blokiem wybudowali.
Wiec umawiaj sie na likwidacje i tyle a namawia Cie na gotowke bo licza ze dostaniesz zanizona kwote i nie bedziesz sie z nimi szarpal a bezgotowkowoo to ASO sie z nimi bedzie szarpalo. Z tego co wiem to wtedy przy mojej szkodzie nawet nie bylo rzeczoznawcy z PZU tylko wystarczyly zdjecia zrobione przez pracownika ASO.
Ja dostalem renault 1.6 i musialem wlasny plyn do spryskow dolac:-)
Wiec umawiaj sie na likwidacje i tyle a namawia Cie na gotowke bo licza ze dostaniesz zanizona kwote i nie bedziesz sie z nimi szarpal a bezgotowkowoo to ASO sie z nimi bedzie szarpalo. Z tego co wiem to wtedy przy mojej szkodzie nawet nie bylo rzeczoznawcy z PZU tylko wystarczyly zdjecia zrobione przez pracownika ASO.
Ja dostalem renault 1.6 i musialem wlasny plyn do spryskow dolac:-)
- Miki76
- ____________________

też dostałem z pustym zbiorniczkiem i musiałem wlać bo szyby zachlapane
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Przerabiałem ten temat w ostatnim roku jak chcesz auto zast. to mam dobra firme co wypożycza ci auto bez żadnych problemów i haczyków w umowach :)maja z Vw Zasada podpisana umowe podaj nr. na PW powiem ci co i jak :)solidna firma brałem od nich 2 auta sa godni polcenia 
Co do naprawy u VW Zasada nie polecam mimo że przy przyjeciu auta to mili że mało w ....nie wejdą a pozniej okazuje się że sa nie dociągniecia ....
Z Każdą duperelą musiałem do nich jeżdzić na poprawki (3 razy)a to coś nie spolerowane a to naklejki nie ....duperele ale czy to standard aso .
Polecam rozliczenie bezgotówkowe
zaniżyli ci wycenę jesteś niezadowolony jedyne wyjście autoryzowany serwis.
Auto ze oc sprawcy przysługuje ci od dnia zgłoszenia szkody i do czasu odbioru auta z warsztatu.
Pozdrawiam i życze szybkiej i bezproblemowej naprawy
Co do naprawy u VW Zasada nie polecam mimo że przy przyjeciu auta to mili że mało w ....nie wejdą a pozniej okazuje się że sa nie dociągniecia ....
Z Każdą duperelą musiałem do nich jeżdzić na poprawki (3 razy)a to coś nie spolerowane a to naklejki nie ....duperele ale czy to standard aso .
Polecam rozliczenie bezgotówkowe
Auto ze oc sprawcy przysługuje ci od dnia zgłoszenia szkody i do czasu odbioru auta z warsztatu.
Pozdrawiam i życze szybkiej i bezproblemowej naprawy
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398
Odnowiona galeria 20.05.2013
Odnowiona galeria 20.05.2013
-
sirtomash
- Przeglądacz
Dzięki koledzy za ważne i pomocne informacje
.
dobre
Ok to już wiem co sobie przygotować, bo lubię sobie popsikać
cheles pisze: A i pamietaj ze PZU bedzie robic problemy z zastepczym bo wykombinowali sobie, ze jak mieszkasz w stolicy to masz dostep do komunikacji miejskiej - tak mialem klotnie wlasnie z PZU w tej sprawie i odpisalem im, ze jak sobie kupilem samochod to po to zeby dupe w nim wozic a nie jezdzic autobusem i nawet jak by mi metro pod blokiem wybudowali.
Miki76 pisze:też dostałem z pustym zbiorniczkiem i musiałem wlać bo szyby zachlapane
Ok to już wiem co sobie przygotować, bo lubię sobie popsikać
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
I to jeszcze moja odp na pismie dostali, ale ile nerw mi zepsuli.