z kaczątka w łabędzia- takie moje zdanie
-
grzegomir
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2004
- Imię:: grzesiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
z kaczątka w łabędzia- takie moje zdanie
myśl o touranie była od zawsze... problemem była kwestia finansowa... po zakupie mieszkania przyszedł czas na zakup auta miała byc skoda superb a wyszedł touran... auta szukałem pod względem technicznym czyli przebieg żeby był pewny, uszkodzenia nie wpływały na konstrukcję auta... reszta mnie nie obchodziła... w niemczech w ramach pracy i poszukiwania auta byłem 3 razy (szukałem po ogłoszeniach mobile i auto24.de) trafiły się fajne sztuki ale zawsze było to ale pod względem technicznym... pamiętam jak byliśmy gdzieś pod hanowerem oglądaliśmy auto no i było bite średnio zrobione... ale ładne bordowa perła piękne 7 osobowa, trochę ciężko paliła na ciepłym... no ale nie wyszło rozmyśliłem się, jak już zaurocznie opadło i zbieraliśmy się w drogę do berlina babka wyskoczyła z tekstem to ile dacie za samochód po głowie chodziła cena 3000E 2005r chciała 5000E... ale to pytanie ile dacie zaważyło żeby już sobie jechać... i tak sobie darowałem niemcy...
przyszła pora na wakacje we włoszech i tak ni z tąd ni z owąt zakupiłem tourana (tak spontanicznie)... cena była dobra bardzo dobra jak na tamten czas... touran został we włoszech jeszcze 3 tyg i później przyjechał... no i o co kupiłem...
pierwsze zdjęcia nie bedą najciekawsze... auto przeszło lifting na polifta
dam wam zagadkę ile można zapłacić za takie auto??
w trakcie odbudowy auta zostało wymienione
błotniki, maska, zderzak, lampy, wzmocnienie przednie, lampy, wzmocnienia błotnika, górny fartuch x2, ślizgi, nie wiem jak to się nazywa takie pianki w zderzak coś jakby wzmocnienie, 2x drzwi prawa strona, próg prawa strona poszycie ...
do wymiany zostało wygłuszenie maski do polifta, dolot powietrza to co mocuje się na wzmocnieniu, listwy na drzwi i zderzaka na chrom...
w trakcie można powiedzieć że budowy przyszła paczka od kolegi z forum tomasz-wawa
nie kot tylko lamp...
zmiany wymagał również włącznik świateł... nie pamiętam kto wysłał (chyba stan) ale dzięki jak dla mnie to wiele zmieniło... nie interesował mnie chrom nie kręci mnie, zwykły czarny nie będzie to cygan...
zmienione zostały przyciski podnoszenia szyb, nie dość że porysowane to i pourywane, nie reagowały jak się je naciskało... zakup został zrealizowany na drugim końcu polski w słubicach (częste wyjazdy do niemiec)...
jutro wstawię zdjęcia po remoncie i resztę
przyszła pora na wakacje we włoszech i tak ni z tąd ni z owąt zakupiłem tourana (tak spontanicznie)... cena była dobra bardzo dobra jak na tamten czas... touran został we włoszech jeszcze 3 tyg i później przyjechał... no i o co kupiłem...
pierwsze zdjęcia nie bedą najciekawsze... auto przeszło lifting na polifta
dam wam zagadkę ile można zapłacić za takie auto??
w trakcie odbudowy auta zostało wymienione
błotniki, maska, zderzak, lampy, wzmocnienie przednie, lampy, wzmocnienia błotnika, górny fartuch x2, ślizgi, nie wiem jak to się nazywa takie pianki w zderzak coś jakby wzmocnienie, 2x drzwi prawa strona, próg prawa strona poszycie ...
do wymiany zostało wygłuszenie maski do polifta, dolot powietrza to co mocuje się na wzmocnieniu, listwy na drzwi i zderzaka na chrom...
w trakcie można powiedzieć że budowy przyszła paczka od kolegi z forum tomasz-wawa
nie kot tylko lamp...
zmiany wymagał również włącznik świateł... nie pamiętam kto wysłał (chyba stan) ale dzięki jak dla mnie to wiele zmieniło... nie interesował mnie chrom nie kręci mnie, zwykły czarny nie będzie to cygan...
zmienione zostały przyciski podnoszenia szyb, nie dość że porysowane to i pourywane, nie reagowały jak się je naciskało... zakup został zrealizowany na drugim końcu polski w słubicach (częste wyjazdy do niemiec)...
jutro wstawię zdjęcia po remoncie i resztę
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2014 02:30 przez grzegomir, łącznie zmieniany 3 razy.
grzegomir
-
luigisq16
- Specjalista
- Auto:: 1.6 TDI 2016r
- Imię:: Ludwik
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Re: z kaczątka w łabędzia- takie moje zdanie
NO, no!? Wyglądał nieciekawiegrzegomir pisze:dam wam zagadkę ile można zapłacić za takie auto??
Ile? tak żeby opłacało się go remontować.
Wrzucaj następne foty. Ciekawe jak ci wyszło.
luigi sq16 - ZWzPD
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Myślałem że miał tylko przód ruszony a to boki i słupek także... No ale za to teraz ładnie się prezentuje 
-
grzegomir
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2004
- Imię:: grzesiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
słupek nie ruszony zatrzymało się na wgniotkach progu... pisałem konstrukcja miała być nie ruszona!!! czyli podłużnice całe, dach nie pofalowany, podłoga cała, słupki całe... był tylko cały powgniatany...
no ale nikt nie podaje ceny hehe
damian15 widział jak to wygląda
a i dodam miał być polift taki warunek księgowej... albo polift albo bmw e38
no ale nikt nie podaje ceny hehe
damian15 widział jak to wygląda
a i dodam miał być polift taki warunek księgowej... albo polift albo bmw e38
grzegomir
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
podziwiam za odwagę, że wrzuciłeś fotki jak był zakupiony i jak wyglądały uszkodzenia... co do ceny nie piszesz jaki to rok i jaki ma przebieg oraz wyposażenie i silnik, ale strzelam 2000euro...
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Z ceną nie będę strzelać.
Ale szacun za odwagę z podejściem do tematu!!!

Ale szacun za odwagę z podejściem do tematu!!!
- Remi82
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BLS DSG 2009r
- Imię:: Remik
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
- Kontakt:
No risk no fun. grzegomir alias Profesor Religa, forumowy cudotwórca 
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Po tym co ostatnio widziałem jakie szt klepią to to jest kosmetyka
szacun 
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398
Odnowiona galeria 20.05.2013
Odnowiona galeria 20.05.2013
- adas110780
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9tdi, BKC, 2004
- Imię:: Adam
- Podziękował: 12 razy
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
-
motoria
- Przeglądacz
- Auto:: touran 1,9 BXE 2006
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Ja stawiam poniżej 2 euro,mojego tez kupiłem poniżej 2 euro.I będzie tak jak twój (z dospawanym przodem
)jak co niektórzy tutaj nazywają zmianę paszczy na polifta.Tylko moj jest black shadow line. 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.