mam pewien problem radio (nie oryginalne) rozładowuje mi akumulator. Po podpięciu miernika do kostki radiowej są 2 plusy a winien być chyba jeden stały + a drugi po kluczyku. Na razie odłączyłem radio i wszystko jest oki (no ale brak muzyki rozbraja) ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak jest czy zostało mi:
1. ciągnąć + po kluczyku z bezpieczników
2. zrobić wyłącznik na obwodzie radia
3. jeździć z odłączonym radiem :p
Dzięki za odpowiedź, ale myślałem ze problem Gateway jest wtedy jeśli się zamontuje radio z CAN'em np RNS510 a ja mam nieoryginalne radio. A może w Gatewayu mam wyłączyć obsługę radia?
JEDARO pisze:raczej masz standardowy problem z Gateway za stary i będziesz musiał wymienić
W kostce radia NIE MA +12V po stacyjce. Są dwa +, Masa, Podświetlenie i szyna CAN. Radio jest sterowane właśnie szyną CAN. Aby podłączyć nieoryginalne radio trzeba pociągnąć + po stacyjce ze skrzynki bezpieczników.
JEDARO pisze:raczej masz standardowy problem z Gateway za stary i będziesz musiał wymienić
W kostce radia NIE MA +12V po stacyjce. Są dwa +, Masa, Podświetlenie i szyna CAN. Radio jest sterowane właśnie szyną CAN. Aby podłączyć nieoryginalne radio trzeba pociągnąć + po stacyjce ze skrzynki bezpieczników.
Ja nic nie ciągnąłem. Zdjąłem kawałek izolacji z przewodu i wsadziłem w kostkę bezpośrednio do pinu na którym jest napięcie.