drzwi od kierowcy
-
- Początkujący
- Auto:: touran 1,9 2007
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 4 razy
drzwi od kierowcy
witam ,proszę o pomoc potrzebuję wyregulować drzwi a nie bardzo wiem jak,trochę są opadnięte i podczas jazdy strasznie szumią .
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Re: drzwi od kierowcy
Moje się opuściły i pukały o próg i zaczęły korodować ale nie szumiały.
Ja swoje podniosłem w ten sposób ,że na dolnym zawiasie(trzeba odkręcić 2 śruby od drzwi) podłożyłem 2 blaszki odpowiednio przycięte i wszystko się wyrównało jak na razie jest
A co do szumienia to raczej odciśnięte uszczelki bo u mnie przy opuszczonych drzwiach nic nie szumiało.
Ja swoje podniosłem w ten sposób ,że na dolnym zawiasie(trzeba odkręcić 2 śruby od drzwi) podłożyłem 2 blaszki odpowiednio przycięte i wszystko się wyrównało jak na razie jest

A co do szumienia to raczej odciśnięte uszczelki bo u mnie przy opuszczonych drzwiach nic nie szumiało.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
- mikelangelo
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6, 2004
- Imię:: Michał
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam,
Mam ten sam problem. Drzwi są obwieszone ok. 0.5 cm i szumią. Wiem, że szum bierze się z nieszczelności uszczelek - na myjce ciśnieniowej trochę przecieka. Znalazłem na eBayu nowe zawiasy i zastanawiam się, czy wymiana pomoże? Próbowałem szarpnąć drzwi w górę i w dół, ale nie widzę luzu.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Mam ten sam problem. Drzwi są obwieszone ok. 0.5 cm i szumią. Wiem, że szum bierze się z nieszczelności uszczelek - na myjce ciśnieniowej trochę przecieka. Znalazłem na eBayu nowe zawiasy i zastanawiam się, czy wymiana pomoże? Próbowałem szarpnąć drzwi w górę i w dół, ale nie widzę luzu.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Michał
- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Mam wyrobiony dolny zawias, ale tylko w niewielkim zakresie obrotu. Ostatnie 15-20 cm do zamknięcia. Na takiej drodze otwieranego skrzydła czuć było luz w pionie. Zamek drzwi uderzał w ucho na słupku. Żeby drzwi zamknęły się za pierwszym razem trzeba było je podnosić w ostaniej chwili. Dwie czy trzy podkładki z blaszki z amelinium 0,5 pod dolny zawias naprawiły sytuację. A szumieć nadal szumi 

pozdrawiam Grzegorz