dzięki za info to zamawiamgsmfun pisze:spokojnie 31 ci wejdzie, ja właśnie mam też c5w i takowe zamówiłem
VW Touran żarówki oryginalne - wymiana na led
-
KILIAN82
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Mam założone canbus z radiatorem pod tablicą rejestracyjna od maja swieca bezproblemowo jak i oświetlenie w środku . problem mam z w5w na postojówkach są canbus działaja w 100% jedank po podłączeniu żadna nie świeci kilka prób zmian stron (zachowując biegunowość ) i czasem działa jedna a druga ani drgnie co wyłacze zapłon to któraś nie swieci straciłem cierpliwość w wymianie ledów na razei zwykłe w5w macie jakies propozycje
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Tez się męczyłem z tym ale przeczyściłem styki papierkiem gładkim i przy wkładaniu w jednym miejscu jak wkładałem świeciły jaśniej w drugim mniej . Trochę się namęczyłem i znalazłem dobre punkty i tak jak w manulau opisałem nalutowałem końcówki żeby była lepsza rezystancja i świeca dobrze cały czas.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- hubert222
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2004 1.9 TDI AVQ
- Imię:: Hubert
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Ja nic nie docinalem przy rejestracji - wlozylem http://allegro.pl/rurka-39mm-canbus-c5w ... 50597.html i jest git 
- gsmfun
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Palonek za dużego pewnie kupiłeś. daj no foto tej żarówki idzie to dociąć bo tak dorobiłem żaróweczke do schowka chłodzonego i jest pieknie.palonek00 pisze:a czy wiecie może czym dociąć takiego LEd-a pod rejestrację żeby nie uszkodzić
Mechatronik z zawodu..
bujający w świecie Elektroniki i Automatyki
- gsmfun
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja zakupilem cale wewnetrzne oswietlenie i i tablicy rejestracji czyli razem okolo 13 czy 16 zarówek u uzytkowanika l-kram na allergo i jest wszystko gra. Postanowiłem nie przepłacać drugie tyle i kupilem wszystkie bez radiatora dodatkowo jak coś nie chciało sięprzygasić wewnątrz szczególnie z przodu wystarczyło że dodałem rezystor 150r i 
Mechatronik z zawodu..
- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
...docinalem ten szeroki radiator - trzeba go scisnac w imadle i ciac brzeszczotem wzdluz pierwszego rowka, sprawdzajac ile jeszcze do plytki - jak jest juz blisko, to mozna bez problemu odlamac.palonek00 pisze:a czy wiecie może czym dociąć takiego LEd-a pod rejestrację żeby nie uszkodzić
Ja poszedlem dalej... chcialem jeszcze troszke plytke zwezic, 'podebralem' troszke plytki na szlifierce stolowej, ale nie zauwazylem, ze druk jest obustronny
Generalnie te zarowki z szerokim radiatorem maja 4 led'y i wystarczy obciac po jednym pasku z radiatora, zeby sie zmiescily - plytki nie trzeba ruszac... sam nie wiem po co ja ruszalem
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<