problematyczny touran

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

źle trafiłeś kolego :D

nie to forum, tu są pasjonaci i ludzie zakochani w tych autach :)

Nie kupuj, sprzedaj. I tyle.
Pozdrawiam!
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Ciapek pisze:Nie kupuj, sprzedaj. I tyle.
Amen
Szukajcie a znajdziecie.
grzegomir
Użytkownik
Auto:: Touran BKC 2004
Imię:: grzesiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: grzegomir »

dobra spokojnie aż tak źle może nie bedzie... spokojnie poczekam i jakoś to wyjdzie ;)
grzegomir
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

grzegomir pisze:dobra spokojnie aż tak źle może nie bedzie... spokojnie poczekam i jakoś to wyjdzie ;)
Większa część chłopaków i oczywiście Pań należy do TKP, z różnych powodów, np takiego, jak uzupełnienie swojej wiedzy o aucie, poznanie go i w razie jakiś awarii mogą liczyć na pomoc innych, którzy albo mieli podobny problem i go rozwiązali albo tych forumowiczów co znają się na rzeczy, bo nie ukrywam i mam nadzieję, że się ze mną zgodzicie, że wizyta w ASO czy warsztacie może skończyć się różnie, a nikt, przecież nie lubi być naciągany.

Część kolegów także dołączyła do TKP, by usprawnić swoje autko w różne różnorodne modyfikacje, z których cieszą się jak przysłowiowe dzieci :)

Nie ukrywajmy, nie ma aut idealnych, nie psujących się i nie mających żadnych awarii. A przecież też się liczy to, że podam przykład, że można wieczorem zadzwonić do kolegi z drugiego końca Polski, że ma się problem z odpaleniem auta, a On powie co należy zrobić.

Dlatego grzegomir nie marudź tylko dziel się doświadczeniami z nami.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
transporter0
Przeglądacz
Auto:: 1.9TDI BXE 2009
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: transporter0 »

Ciapek pisze:nie to forum, tu są pasjonaci i ludzie zakochani w tych autach :)
Nie do końca. Są pasjonaci i zwykli użytkownicy, tacy jak Ja. I dobrze bo przynajmniej forum nie przypomina kącika wzajemnej adoracji i głaskania się po tyłkach. Daje przyszłym użytkownikom i osobom poszukującym obraz plusów i minusów auta. Ogólnie chociaż z auta jestem bardzo zadowolony, jeżeli chodzi o jego niską awaryjność i koszty utrzymania, przestrzeń wewnątrz, schowki, spalanie tak nie pałam jakąś straszną miłością do niego w szczególności za beznadziejnej jakości wykończenie wnętrza... Po prostu musiałem kupić żonie "jeżdżący bagażnik" i Touran nie okazał się złym wyborem ale d...y nie urywa ot taki zwykły VW który jest bo jest ale spełnia swoją rolę...

Bez urazy oczywiście :piwo:
Turek 1.9TDI '09 i BMW e61 520dA LCI 2010
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: stach »

No to i ja dodam swoje parę groszy.
Kupiłem swojego turka z przypadku, byłem wtedy taksówkarzem pojechałem do DE po passata a że nie znalazłem nic ciekawego a nie chciałem wracać z pustymi rękami więc kupiłem turka wersja taxi z dsg z zamiarem sprzedaży.
Do tej chwili kompletnie nie znałem tego auta nie wiedziałem nawet że takie istnieje i byłem przeciwnikiem skrzyń automatycznych.
Dzisiaj mam turanka już 4 rok i nie chcę już auta bez DSG.
Co do awaryjności miałem w swoim życiu kilkanaście różnych aut i wg mnie touran nie wyróżnia się niczym szczególnym (no chociaż jak czytam o problemach innych z DSG dwumasą i o innych problemach to dochodzę do wniosku że ja pomimo 2-3 krotnie większego przebiegu mam jakiś nietypowy egzemplarz w sensie wyjątkowo udany) ale niewątpliwą zaletą tourana jest jego funkcjonalność i tak strasznie dobrze przemyślana pod względem praktycznym konstrukcja (od przestrzeni i funkcjonalności wnętrza po takie praktyczne pierdoły jak choćby włączajaca się tylna wycieraczka po wciśnięciu wstecznego).
Jak dla mnie to touran jest autem wyjątkowo udanym i zostanie ze mną długo a co do DSG to napisze tylko :bry: :bry: :bry: dla vw i wielkie :brawa: :brawa: :brawa:
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik
Auto:: 1,9 BXE, model 2009
Imię:: Waldek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: WJ »

stach, :piwo: za podsumowanie naszych wozidełek. Każda marka/model/rocznik ma swoje zalety i wady - no może niektóre więcej niż inne.
Tutaj liczy się zamiłowanie do danego modelu i radość z jego posiadania, użytkowania, samodzielnego modzenia która przewyższa niedogodności i koszty wynikające z koniecznych napraw bo te wkalkulowane muszą być w fakt posiadania.
Jestem fanem VW (bo mam porównanie użytkowe do innych marek europejskich - nie niemieckich) od kilku lat, a od 1,5 roku konkretnego modelu. :brawa:
ODPOWIEDZ