Uszkodzona miska oleju.

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.
Użytkownik usunięty
Użytkownik
Auto::
Imię:: TOMEK

Uszkodzona miska oleju.

Post autor: Użytkownik usunięty »

Witam wszystkich, może otrzymam pomoc w moim problemie z Tourankiem.
Mam pękniętą miskę olejową taka rysa jak włos około 2cm, leciutko sączy się olej, czy można taką miskę pospawać. Czy ktoś może wymieniał miskę przepraszam ale nie znalazłem takiego tematu. Czy jest to prosta operacja, czy są jakieś trudności czy może tylko odkręcenie kilkunastu śrubek? Na mojej misce widnieje numer 038 103 603 AG, czy to może ta miska? http://allegro.pl/misa-olejowa-miska-vw ... 72061.html Czy warto kupić taki zamiennik? Pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc. :bry: :bry: Znalazłem post o misce ale nie pisze o spawaniu.
Ostatnio zmieniony pt paź 25, 2013 13:37 przez Użytkownik usunięty, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Miskę można pospawać, musisz znaleźć zakład który spawa w aluminium. Osobiście odradzam zamienniki. Lepiej używkę.

Tu masz używkę do tego silnika http://allegro.pl/miska-oleju-2-0tdi-az ... 05521.html
kml_84
Przeglądacz
Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
Imię:: Kamil
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: kml_84 »

Ja mam taką miskę z Tourana 1.9 BKC oryginalną. Z twojego linka wynika że pasowałaby do Ciebie. Ale chyba najlepiej będzie jak swoją zdejmiesz i pospawasz od środka, nie będzie żadnego znaku a oryginał to oryginał. Za 2 cm spawu zapłacisz jakieś 20-30zł więc opcja najtańsza. Demontaż/montaż jest prosty.
Awatar użytkownika
Domino
Początkujący
Auto:: VW Touran, 1.9 TDI, 2005
Imię:: Dominik

Post autor: Domino »

Przy zamienniku wszystko pasuje tylko korek spustu ma słaby gwint i prawie z kazdego takiego zamiennika cieknie, wymiana jest prosta ale <<są dwie śrubki od strony koła zamachowego uważaj żeby nie obrobić bo nie odkręcisz i potem żeby prosto je załapać>> ogólnie do zrobienia ;) No i jest bez uszczelki bo jest klejona, polecam DIRKO albo WIRTHA no i dzień postoju żeby wyschło :piwo:
Użytkownik usunięty
Użytkownik
Auto::
Imię:: TOMEK

Post autor: Użytkownik usunięty »

Dziękuje za pomoc, miska kupiona od kolegi z powyższego posta. Wymiana chyba po święcie zmarłych.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ