Pomóżcie Kupiłem Tourana. Świeci się kontrolka ESP (off) i nie mogę wyłączyć (działa ABS)
Komputer pokazuje błąd czujnika ciśnienia płynu hamulcowego. Czy jest jakaś możliwość wyłączenia samej kontrolki od ESP bo mnie to denerwuje.
jarek.zloty pisze: i nie mogę wyłączyć (działa ABS)
a niby jak to chciałeś wyłączyć? kompem tego nie zrobisz... co najwyżej możesz sobie bezpiecznik wyjąc i nie bedziesz miał ABS-u ale za to będzie wieksza choinka na liczniku...
to zależy kto to będzie robił -na Ebayu możesz kopić ten moduł za 140 Funtów, ale stary musisz im odesłać i samemu to można wymienić na pewno będzie taniej, niż w serwisie VW
koledzy może ktoś mi pomoże?. Trochę zwlekałem z wymianą tarcz hamulcowych kierownicą trzepało nie miłosiernie i wtedy zaczęło wywalać ESP i regularnie po 10km lub 10min jazdy rozłącza ESP. I tak za każdym razem, a tu zima za pasem i muszę coś z tym zrobić. ABS w porządku i zanim nie rozłączy ESP to działa, a potem siada no chyba, że stanę zgaszę i ponownie odpalę. Elektronik polecił mi najpierw sprawdzenie geometrii kół. Sprawdziłem wszystko gra. Więc znów będę się musiał do niego wybrać. Tylko zastanawiam się czy to nie czujnik ESP ma już dość???
Witajcie. Dzisiaj i mnie to dopadlo... Esp sie swieci i nie gasnie. Abs dziala ok ale Esp, kontrola trakcji padla niestety. wczoraj bylo ok dzis wsiadam do samochodu i zonk. srobilem skan i blad 01435- brake pressure sensor1 (g201), 012 electrical fault in circut. mniemam ze czujnik do wymiany:-(
czy ktos probowal odpinania klemy na chwile, moze to by pomoglo bo duze dzis mialem zaskoczenie jak esp sie palilo...?
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jak ty ten czujnik chcesz wymienić jak on jest wbudowany w pompę ? Sprubuj zaadaptować na nowo czujnik . Po odliczeniu aku nie wiem czy zrobisz adaptacje wspomagania.