A Ty nie masz tego jaśniejszego "Acapulco" jak w avatarze?fabrus pisze:no po prostu rewelka a ten kolorek lubię go bo mam taki sam![]()
Kareta Królewny
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Re: Kareta Królewny
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
- Królewna
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 177KM 2013
- Imię:: Królewna
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
SERDECZNE dzięki!
Fotki skromne, bo dzisiaj padło pierwsze 250km. Muszę szybko nabić te 1500 spokojnej jazdy, bo w styczniu gnamy na ferie 3000km.
Pierwsze wrażenia:
1.Skrzynia fajna, na razie nie cisnę do dechy na światłach, więc nie wiem jak bardzo można odstawić resztę, ale w trakcie jazdy bardzo płynnie zmienia biegi. Utwierdziłam się, że to trafiony wybór, mimo, że wcale nie miałam zamiaru kupować automatu.
2.Bagażnik bardzo obszerny, dzisiaj już wiozłam spory ładunek, wszystko wlazło bez problemu.
3. Podłokietnik kieeepski, mimo, że wysuwany, to jakiś za krótki, podeprzeć się trudno. No i schowka zero- w hondzie lepszy
4.Fotele rzeczywiście dość wygodne, ale wydaje mi się, że trochę krótkie siedzisko i uda nie są dobrze podparte. Mnie tam nie przeszkadza, ale dwumetrowcom nie zazdroszczę.
5. Duuuuża szyba z tyłu- fajnie, bo przyzwyczaiłam się do nicniewidzenia przez lusterko środkowe.
6. Brakuje mi bardzo inteligentnego kluczyka i 4x4
7. Ze zbędnych bajerów- szklany dach fajny, jak słoneczko świeci
. Nigdy nie miałam tak jasno w samochodzie
. No i zabawa z park assistem przednia. Dzisiaj byłam zmuszona do szybkich zakupów w markecie i trochę się pobawiłam na parkingu. Córka pękała ze śmiechu
. Stwierdziła, że to idealne auto dla niej (kończy prawko), bo wszystko co trudne, auto robi samo.
8. A najważniejsze- o takie auto mi właśnie chodziło- do roboty, a nie do szpanowania.
Dzięki za wszystkie miłe słowa, do zobaczenia na trasie
Fotki skromne, bo dzisiaj padło pierwsze 250km. Muszę szybko nabić te 1500 spokojnej jazdy, bo w styczniu gnamy na ferie 3000km.
Pierwsze wrażenia:
1.Skrzynia fajna, na razie nie cisnę do dechy na światłach, więc nie wiem jak bardzo można odstawić resztę, ale w trakcie jazdy bardzo płynnie zmienia biegi. Utwierdziłam się, że to trafiony wybór, mimo, że wcale nie miałam zamiaru kupować automatu.
2.Bagażnik bardzo obszerny, dzisiaj już wiozłam spory ładunek, wszystko wlazło bez problemu.
3. Podłokietnik kieeepski, mimo, że wysuwany, to jakiś za krótki, podeprzeć się trudno. No i schowka zero- w hondzie lepszy
4.Fotele rzeczywiście dość wygodne, ale wydaje mi się, że trochę krótkie siedzisko i uda nie są dobrze podparte. Mnie tam nie przeszkadza, ale dwumetrowcom nie zazdroszczę.
5. Duuuuża szyba z tyłu- fajnie, bo przyzwyczaiłam się do nicniewidzenia przez lusterko środkowe.
6. Brakuje mi bardzo inteligentnego kluczyka i 4x4

7. Ze zbędnych bajerów- szklany dach fajny, jak słoneczko świeci

8. A najważniejsze- o takie auto mi właśnie chodziło- do roboty, a nie do szpanowania.
Dzięki za wszystkie miłe słowa, do zobaczenia na trasie

Ostatnio zmieniony sob gru 21, 2013 23:47 przez Królewna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Królewna
- Przeglądacz
No skąd! Tylko się cieszę, że będę teraz pełnoprawnym członkiem (no dobra, członkinią)
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Na zlot 27-go wpadnijcie, to się obejrzy. Ja chociaż mam 200km, to postaram się przyjechać 

- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
uuuuuu gratuluje aż zrobiłem głęboki oddech jak zobaczyłem piękna maszyna milllliona kilometrów życzę 

-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
witam, jak wrazenia ? Dobrze sie czujesz w tym aucie, w srodku ci sie poodoba, jakos wykonczenia porownujac honde lepiej ? Prowadzenie auta dobre ? Halas wewnatrz kabiny na przyklad przy 130 porownujac honde tak sama lepiej, gorzej ? pokonywanie zakretow . Pozdrawiam
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
według mnie jeden z najpiękniejszych kolorów Volkswagena. Idealnie komponuje się z pakietem chrom i przyciemnionymi szybami z tyłu, do tego ładne koło, i Ledy - piękna konfiguracja. Pogratulować
i do zobaczenia na spocie, postaramy się rozbić jakiś szampan o błotnik w ramach pojawienia się na spocie i tzw. "wodowania" na naszych pięknych śląskich drogach.

- Królewna
- Przeglądacz
Tomix- design hondy jest całkiem inny, taki kosmiczny. Prędkościomierz jest centralnie, cyfrowy, pełno światełek, bardzo kolorowo i opływowo. Fajny bajer, ale tak szczerze, to mnie w aucie głównie chodzi o warunki jazdy, więc na takie rzeczy mniej zwracam uwagę. Ale honda jednak chyba lepiej wykończona. Wbrew pozorom, ma też chyba lepiej przemyslane schowki. Tych w Touranie jest dużo, ale malutkie. W hondzie jest ogromny schowek przy siedzeniu pasażera (2 wielkie reklamówki gratów stamtąd wczoraj wyniosłam) i bardzo dużo miejsca w podłokietniku (pojemnik na 24 CD, rękawiczki, bułka i 2 jogurty weszły bez problemu
) W touranie więcej miejsca w środku, zwłaszcza z tyłu- potwory zadowolone, a to też ważne! Zobaczymy jak nam się uda zapakować na ferie.
Prowadzi się fajnie- wczoraj nie zwalniałam specjalnie na zakrętach i trzymał się drogi pięknie. Zobaczymy przy bardziej dynamicznej jeździe. No i hałas zbliżony, radia spokojnie da się posłuchać
Zawsze marzyłam o dieselku, bo uwielbiam ten dźwięk, ale za bardzo go nie słychać. To już bardziej dieselkowo brzmi nasza Avensis, ale też jest w niej ciszej, tyle, że to całkiem inny kaliber auta.

Prowadzi się fajnie- wczoraj nie zwalniałam specjalnie na zakrętach i trzymał się drogi pięknie. Zobaczymy przy bardziej dynamicznej jeździe. No i hałas zbliżony, radia spokojnie da się posłuchać

- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
jeżeli chcesz cicho mieć w aucie z silnikiem Diesla to polecam AUDI A6 na CR, lub Audi A5 Sportback, nie mówiąc już o A8.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
aki pisze:postaramy się rozbić jakiś szampan o błotnik w ramach pojawienia się na spocie i tzw. "wodowania" na naszych pięknych śląskich drogach.