Przejście wiązki kabli w tylnej klapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik
Auto:: 2.0TDI AZV 170KM 2003
Imię:: Gabi
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Przejście wiązki kabli w tylnej klapie

Post autor: gabi10 »

Witam kolegów
Mam nastepujący problem. Po zdarzeniu drogowym babka zagapiła się i na swiatłach wjechała mi w tył samochodu.
Do wymiany zderzak oraz klapa bagażnika .
Przed Swiętami odebrałem touranka od blacharza a dziśiaj zauważyłem po otwarciu bagażnika,żę w tylnej klapie bagażnika odstają gumowe przejscia kabli z tyłu nadwozia do klapy bagażnika *takie karbowane gumowe łączniki po próbie ich dosiśnięcia jednak odchodzą spowrotem.Po delikatnym ich podważeniu okazało się,że mają pourywane po jednym zaczepie z prawego i lewego mocowania
Jutro jadę to zareklamować do blacharza, ale znając życie to się od tego wymiga
Czy istnieje jakiś sposób by to naprawić może się ktoś z tym spotkał czy istnieje możliwość żeby to przykleić ,na stałe jakimś klejem dwuskładnikowym lub czymś podobnym Wszystkie możliwe sposoby naprawy mile widziane
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Re: Przejście wiązki kabli w tylnej klapie

Post autor: niko02 »

gabi10 pisze:Czy istnieje jakiś sposób by to naprawić może się ktoś z tym spotkał czy istnieje możliwość żeby to przykleić ,na stałe jakimś klejem dwuskładnikowym lub czymś podobnym Wszystkie możliwe sposoby naprawy mile widziane
Kolego naprawa, to naprawa. Sam byś tego nie zepsuł otwierając klapę. Nie baw się w żadne kleje, niech wyciąga kable i gładzie nowe harmonijki. Koszt śmieszny, a konsekwencje mogą być opłakane. Napisz pod avatarem jaki rocznik auta, bo o blacharkę też tu chodzi.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik
Auto:: 2.0TDI AZV 170KM 2003
Imię:: Gabi
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: gabi10 »

Niestety tak jak myslalem gościu wyparl się że to zostalo uszkodzone u nich,a mnie szkoda nerwów na takich partaczy I niestety będe musial ta naprawe wykonac sam Moze ktos cos takiego wykonywal jakies sugestie jak sie za to zabrac Czy trzeba wyciągać wiązke kabli z tylnej klapy A moze ktos podać numer tych harmonijek moze uda się to zakupić w ASO
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Kupowałem je, ale czy na Forum pisałem o tym....
Całość (wymiana tylnej klapy) robiłem u Jarry może on naprowadzi Ciebie na właściwe tory.
:D
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Tego niczym nie pokleisz. Nieumiejętny demontaż to przyczyna połamania zatrzasków.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
ODPOWIEDZ