Witam kolegów
Mam nastepujący problem. Po zdarzeniu drogowym babka zagapiła się i na swiatłach wjechała mi w tył samochodu.
Do wymiany zderzak oraz klapa bagażnika .
Przed Swiętami odebrałem touranka od blacharza a dziśiaj zauważyłem po otwarciu bagażnika,żę w tylnej klapie bagażnika odstają gumowe przejscia kabli z tyłu nadwozia do klapy bagażnika *takie karbowane gumowe łączniki po próbie ich dosiśnięcia jednak odchodzą spowrotem.Po delikatnym ich podważeniu okazało się,że mają pourywane po jednym zaczepie z prawego i lewego mocowania
Jutro jadę to zareklamować do blacharza, ale znając życie to się od tego wymiga
Czy istnieje jakiś sposób by to naprawić może się ktoś z tym spotkał czy istnieje możliwość żeby to przykleić ,na stałe jakimś klejem dwuskładnikowym lub czymś podobnym Wszystkie możliwe sposoby naprawy mile widziane
Przejście wiązki kabli w tylnej klapie
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Re: Przejście wiązki kabli w tylnej klapie
Kolego naprawa, to naprawa. Sam byś tego nie zepsuł otwierając klapę. Nie baw się w żadne kleje, niech wyciąga kable i gładzie nowe harmonijki. Koszt śmieszny, a konsekwencje mogą być opłakane. Napisz pod avatarem jaki rocznik auta, bo o blacharkę też tu chodzi.gabi10 pisze:Czy istnieje jakiś sposób by to naprawić może się ktoś z tym spotkał czy istnieje możliwość żeby to przykleić ,na stałe jakimś klejem dwuskładnikowym lub czymś podobnym Wszystkie możliwe sposoby naprawy mile widziane
- gabi10
- Użytkownik
- Auto:: 2.0TDI AZV 170KM 2003
- Imię:: Gabi
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Niestety tak jak myslalem gościu wyparl się że to zostalo uszkodzone u nich,a mnie szkoda nerwów na takich partaczy I niestety będe musial ta naprawe wykonac sam Moze ktos cos takiego wykonywal jakies sugestie jak sie za to zabrac Czy trzeba wyciągać wiązke kabli z tylnej klapy A moze ktos podać numer tych harmonijek moze uda się to zakupić w ASO
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Kupowałem je, ale czy na Forum pisałem o tym....
Całość (wymiana tylnej klapy) robiłem u Jarry może on naprowadzi Ciebie na właściwe tory.

Całość (wymiana tylnej klapy) robiłem u Jarry może on naprowadzi Ciebie na właściwe tory.

- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Tego niczym nie pokleisz. Nieumiejętny demontaż to przyczyna połamania zatrzasków.