Z reklamacja będzie cieżko pewnie, masz rachunek z warsztatu który to montować ? Ja ostatnio jakies 5misiecy temu kupiłem do siebie używane ze sprzeglem , koszt 500 zł, niby przejechane 30 tys tak sprzedający mówił przez tel, ok mam blisko jadę , oglądam faktycznie stan wzorowy, cena pasuje i do tej pory wszystko jak należy, pozdrawiamkowalwalcz pisze:Witam Panowie,
Może macie doświadczenia z walką o swoje podczas egzekwowania reklamacji ? Otóż zakupiłem w InterCars na fakturę dwumasę Luk'a. Radość trwała do dzisiaj czyli około 1 miesiąc od założenia oraz około 1000-1300km. Znów hałasuje jak poprzednia dwumasa, przez przejechany miesiąc wszystko było jak trzeba. Jakie sprzęgło w końcu kupić aby zapomnieć o problemie ?
Proszę o wypowiedź kto wymieniał u siebie sprzęgło bądź też ma doświadczenie w reklamacji.
Nadal mam stare sprzęgło czy warto je zregenerować i założyć ? bo jak uznają reklamację to dostanę podobny (wadliwy) towar i znów trzeba będzie wszystko rozkręcać
Nowa dwumasa LUK i już hałasuje
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Nowa dwumasa LUK i już hałasuje
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Luk ma inną konstrukcję i przez to ma większe luzy i prawdopodobienstwo halasowania. Do manuali tylko zestawy Sachs łącznie z wysprzeglikiem, bo u mnie nowy wysprzeglik luka halasuje bardziej niż Sachs po 120..
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Kowal. Masz gwarancję na towar, jednak jeżeli jednak mechanik dał ciała to InterCars się wypnie. Coś czuję, że pan wymieniacz coś zepsuł albo wadliwy towar. Osobiście mam od lat jednego mechanika i go nie zmieniam. Tani nie jest, czasami ma jakąś malutką wpadkę ale jak dotąd samochód mi nie stanął. Sprzęgło z dwumasą u niego wymieniałem, cały komplet Sachs - bo taki był wcześniej. Nic nie trzęsie i nie hałasuje.
Szukajcie a znajdziecie.
-
kml_84
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Piotr1979 jak mechanik może dać ciała przy wymianie dwumasy? Przy rozrządzie rozumiem że trzeba mieć o tym pojęcie, ale przy wymianie dwumasy wszystko jest plug&play - odkręcasz 6 śrub, ściągasz stare koło i w to miejsce wkładasz nowe (mówię o DSG - czyli żadnego ustawiania tarczy sprzęgłowej). Jeśli coś miałby zrobić źle to by mu się później skrzynia nie złożyła.
- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Tylko nie wiadomo czy włożył koło dostarczone przez autora wątku czy jakieś inne 
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
moja reklamacja skończyła się w sądzie (podczas reklamacji regenerowanego koła) a teraz podobnie jak u Ciebie nowe koło dwumasowe też do d--py i sprawa znowu trafiła do sądu (inny sprzedawca) zobaczymy czy tym razem coś wywalczę. Obecnie założone następna dwumasa i jest OK.kowalwalcz pisze:Witam Panowie,
Może macie doświadczenia z walką o swoje podczas egzekwowania reklamacji ? Otóż zakupiłem w InterCars na fakturę dwumasę Luk'a. Radość trwała do dzisiaj czyli około 1 miesiąc od założenia oraz około 1000-1300km. Znów hałasuje jak poprzednia dwumasa, przez przejechany miesiąc wszystko było jak trzeba. Jakie sprzęgło w końcu kupić aby zapomnieć o problemie ?
Proszę o wypowiedź kto wymieniał u siebie sprzęgło bądź też ma doświadczenie w reklamacji.
Nadal mam stare sprzęgło czy warto je zregenerować i założyć ? bo jak uznają reklamację to dostanę podobny (wadliwy) towar i znów trzeba będzie wszystko rozkręcać
Już nie Touran
ale Sharan...
- admin
- Władca postów
- Kontakt:
Czyli dwumas do *upy. Oddawaj na gwarancji, może się uda coś wywalczyć.
- czarny73
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 59 razy
Ja miałem podobnie po przejechaniu coś po nad 1000 km dwumas zaczął się zachowywać jak ten zużyty i nie zreklamowali powiedzieli że oni to rozbiorą wyślą ale LUK i tak reklamacji nie przyjmie bo za mało km przejechane .A jak nie przyjmie to mnie obciążą kosztami . Sprzedawca powiedział ,że już nie pierwszy raz wysyłali i zawsze była odmowa ,mówił tylko jeżdzić i jak się rozsypie całkowicie to wtedy może się uda reklamacja
.Także 2 tyś wywaliłem bo nie miałem co z nimi zrobić na to wygląda .
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
to po co w takim razie jest gwarancja, co ona obejmuje skoro nowa część hałasuje po niewielkim przebiegu... masakraczarny73 pisze:Ja miałem podobnie po przejechaniu coś po nad 1000 km dwumas zaczął się zachowywać jak ten zużyty i nie zreklamowali powiedzieli że oni to rozbiorą wyślą ale LUK i tak reklamacji nie przyjmie bo za mało km przejechane .A jak nie przyjmie to mnie obciążą kosztami . Sprzedawca powiedział ,że już nie pierwszy raz wysyłali i zawsze była odmowa ,mówił tylko jeżdzić i jak się rozsypie całkowicie to wtedy może się uda reklamacja.Także 2 tyś wywaliłem bo nie miałem co z nimi zrobić na to wygląda .
-
bastek1281
- Początkujący
- Auto:: VW Touran1,9TDI 2005r
- Imię:: Sylwek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Żal mi kolegi bo wiem jak to jest z tymi sprzeglami
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2014 19:16 przez bastek1281, łącznie zmieniany 1 raz.
- admin
- Władca postów
- Kontakt:
A co tu ma do rzeczy VW? Dwumasy są w prawie każdym z nowszych aut... a że ktoś coś zakombinował to sprzedał koledze wadliwą dwumasę (celowo lub niecelowo).
-
Piotr1979
- Specjalista
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
A dowcip o Polaku co jedną metalową kulkę zgubił, a drugą popsuł, zna? Wszystko się da zepsuć. Wystarczy czegoś nie dokręcić albo ukręcić, czegoś nie włożyć. Po drodze można zepsuć inną część, również można coś zamienić- ukraść jak kolega napisał. Współpracowałem z wieloma warsztatami i nawet najlepszym zdarzały się wpadki często niby banał, który urastał potem do rangi problemu - jak to w życiu.kml_84 pisze:Piotr1979 jak mechanik może dać ciała przy wymianie dwumasy? Przy rozrządzie rozumiem że trzeba mieć o tym pojęcie, ale przy wymianie dwumasy wszystko jest plug&play - odkręcasz 6 śrub, ściągasz stare koło i w to miejsce wkładasz nowe (mówię o DSG - czyli żadnego ustawiania tarczy sprzęgłowej). Jeśli coś miałby zrobić źle to by mu się później skrzynia nie złożyła.
Szukajcie a znajdziecie.
- żółwik
- Użytkownik
- Auto:: turek na YETI 4x4
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
co do regeneracji to nie polecam
przerabiałem to w tamtym roku praktycznie od poczatku była lipa a reklamacja prawie niemożliwa kupiłem więc teraz nowe i narazie ok. na tamto poszło 800+300 i ponownie 1650+300 drogo . Jak już to używka z rozbitka tylko jak to ocenić czy dobra , jak sam zrobisz to jeszcze lepiej .
kiedyś na aledrogo chodziło koło dsg po reklamacyjne za 1000zł z małym przelotem .
przerabiałem to w tamtym roku praktycznie od poczatku była lipa a reklamacja prawie niemożliwa kupiłem więc teraz nowe i narazie ok. na tamto poszło 800+300 i ponownie 1650+300 drogo . Jak już to używka z rozbitka tylko jak to ocenić czy dobra , jak sam zrobisz to jeszcze lepiej .
kiedyś na aledrogo chodziło koło dsg po reklamacyjne za 1000zł z małym przelotem .
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
[quote="żółwik"]co do regeneracji to nie polecam
"Jak już to używka z rozbitka tylko jak to ocenić czy dobra , jak sam zrobisz to jeszcze lepiej .
Najlepiej wizualnie od tego trzeba zacząć, a reszta to już dogadanie się ze sprzedacym ze jak coś nie tak to zwrot. Pozdrawiam
"Jak już to używka z rozbitka tylko jak to ocenić czy dobra , jak sam zrobisz to jeszcze lepiej .
Najlepiej wizualnie od tego trzeba zacząć, a reszta to już dogadanie się ze sprzedacym ze jak coś nie tak to zwrot. Pozdrawiam
- Marq
- Użytkownik
- Auto:: 1T2/1,6lMPI/Pb+LPG/2009r
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Jeśli sprzęgło było zamontowane bez wykorzystania specjalistycznego przyrządu, który jest: niezbędny do wywołania wstępnych naprężeń w docisku sprzęgła i
pozwala na prawidłowe ustawienie tarczy względem łożyska prowadzącego i oporowego,to sprzęgło będzie hałasowało. Kolega w Oplu Vectrze 1,9 CDTI , w ciągu 2 tygodni 4 razy wywalał sprzęgło. Po 4 razie i z wykorzystaniem tegoż przyrządu nastała cisza:)
pozwala na prawidłowe ustawienie tarczy względem łożyska prowadzącego i oporowego,to sprzęgło będzie hałasowało. Kolega w Oplu Vectrze 1,9 CDTI , w ciągu 2 tygodni 4 razy wywalał sprzęgło. Po 4 razie i z wykorzystaniem tegoż przyrządu nastała cisza:)
Marq / Jeżdżę tylko benzynami i mam spokój /