Jak dla mnie: stołek lub drabina.
Bagażnik na reling
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Jeśli chodzi o długość belki to musisz mieć 135 cmspiochu pisze:Odgrzeję stary wątek.
Czy ktoś może wstawić zdjęcie z 3-4 rowerami na dachu tourana? Szukam aktualnie belek do relingów i zaczęłam się zastanawiać, jak fizycznie wygląda montaż 4 rowerów na dachu. Że gimnastykowanie będzie, to wiem - przerabialiśmy to nie raz w peugeot partnerze ale do tej pory tylko 2 rowery woziliśmy. Teraz potrzebuję 3 uchwytów, a w przyszłym sezonie zapewne 4. I nie wiem jaka długość belki będzie potrzebna. A może ten Thule Slide Bar to jedyne sensowne rozwiązanie dla 4 rowerów? Bagażnik musi być dachowy, bo nie mam haka, a poza tym zimą montuję box. Zdradźcie, jakie macie patenty na 4 rowery na dachu?
Miałem kiedyś kpl 125 cm z innego auta i z tyłu idealnie pasowały ale przód niestety już nie .Ja mam identyczne jak Bzyku...foto parę postów wyżej.
Szukaj 135 cm.
-
spiochu
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
- Imię:: Ola
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Storm dzięki za zdjęcie. Środkowy rower jesteś w stanie sam założyć? Czy druga osoba od drugiej strony auta pomaga?
Cheles ja na poważnie zaczynam się zastanawiać nad jakimś stołkiem
- przy garażu mam murek, na którym mogę sobie stanąć, więc luz - gorzej gdzieś w terenie wrzucić te rowery z powrotem na dach.
Cheles ja na poważnie zaczynam się zastanawiać nad jakimś stołkiem
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Bagażnik na reling
Witam . Czy ktoś miał doczynienia z takimi belkami " areo"
http://allegro.pl/belki-poprzeczki-baga ... 69954.html
Opór to faktycznie będą miały chyba znikomy czyli nie będą świstać . Ale jak z wytrzymałością ???
Po ostatniej mojej jeździe z belkami i boxem zastanawiam sie co bardzej może świstać belki czy box ?
Opór to faktycznie będą miały chyba znikomy czyli nie będą świstać . Ale jak z wytrzymałością ???
Po ostatniej mojej jeździe z belkami i boxem zastanawiam sie co bardzej może świstać belki czy box ?
-
spiochu
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
- Imię:: Ola
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Maciej_F u mnie świszczą "puste" belki, tj. bez obciążenia (ale nie mam wsuniętych uszczelek podłużnych, które były w zestawie - ciągle brak na to czasuMaciej_F pisze:Po ostatniej mojej jeździe z belkami i boxem zastanawiam sie co bardzej może świstać belki czy box ?
- Maciej_F
- Expert
Dzięki spiochu .
Po ostatniej jeździe przez Polskę na pożyczonym starym zetawie belki /boks powyżej 120 km/h nie dało się jechać
. Zastanawiałem się co robi większy gwizd . Datego się przymierzam do jak najbardziej areodynamicznych belek . Mają inne mocowanie ( pracują na wyginanie ) to się zastnawiam jaki mają udźwig .
Po ostatniej jeździe przez Polskę na pożyczonym starym zetawie belki /boks powyżej 120 km/h nie dało się jechać
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Macieju mam Thule aero i jest ok. Pewny producent. Na tym mam Thule spirit 820(duzy) i jest spora różnica w porównaniu do starych kwadratowych Thule i bagażnika interpack. Także polecam.
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- Maciej_F
- Expert
Przyznać się
kto z naszych to kupił ?
http://allegro.pl/aguri-belki-poprzeczk ... 30929.html
I testuje
kto z naszych to kupił ?
http://allegro.pl/aguri-belki-poprzeczk ... 30929.html
I testuje
-
grzegomir
- Użytkownik
- Auto:: Touran BKC 2004
- Imię:: grzesiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
nie przyznam się ale kręcą mnie hehe też cały czas myślę nad nimi... jak w tym miesiącu nic nie wyskoczy touranie to będę je testował...
-- 10 lut 2014, o 01:30 --
a ktoś podpowie czy lepiej brać belki z zamkiem zabezpieczającym czy bez?? jest sens
a ktoś podpowie czy lepiej brać belki z zamkiem zabezpieczającym czy bez?? jest sens
grzegomir
- Maciej_F
- Expert
Dobra to zobaczymy kto będzie pierwszygrzegomir pisze:nie przyznam się ale ....... to będę je testował...
A propos zamków swego czasu na mrozie walczyłem z otwieraniem boxa i tu był zonk . Na belkach nie pomoże nie zaszkodzi . Chyba lepiej by były . W tym Chommasterze mają jeszcze o parę złotych tańsze bez zamków ale tam mocowania są plasikowe