Jak na używkę to trochę drogo 100zł. Ja kupiłem 2szt za 80zł.
Halogeny dostają bardzo po dupie od kamieni ze względu na ich niskie umiejscowienie. Kupując używkę musisz patrzeć czy nie są mocno zniszczone. Czasami na zdjęciach, szkła wyglądają jak siwe i nie jest to wcale nalot czy bród tylko poodpryskiwane szkło po uderzeniach kamieni.
No to faktycznie drogo jak można wyrwać nawet 2 sztuki za 80 zł no cóż trzeba szukać dalej ale jeszcze zadzwonię do kolesia i podpytam czy nie zejdzie z ceny
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
bartek0-01 pisze:No to faktycznie drogo jak można wyrwać nawet 2 sztuki za 80 zł no cóż trzeba szukać dalej ale jeszcze zadzwonię do kolesia i podpytam czy nie zejdzie z ceny
Dzwoń i mów 140 za oba, jak Ci bardzo zależy. Powinien sprzedać
-- 20 mar 2014, o 16:49 --
bartek0-01 pisze:teraz potrzebna jeszcze wiązka i kratki tak? czy jeszcze coś ?
Mam wiązkę ale na h11 no chyba, że sobie przerobisz. (soczewki)
Niko02 a przeróbka polega tylko na wymianie wtyczek czy na czymś jeszcze ?
Wystarczy kable powyciągać z jednej wtyczki i poprzekładać odpowiednio do drugiej czy trzeba coś lutować itp ? Bo na tym to się nie znam
MOJE AUTO ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
bartek0-01 pisze:od bordnetza do wyłącznika swiateł - Jeden przewód ?
przewody trzeba ciągnąć do borda. - A w tym przypadku ile przewodów ?
Kolego a zajrzałeś na początek tego manuala? Bo mi się wydaje że nie!!!
Nie zadawałbyś tych pytań. Lektura na dzisiejszy wieczór do przeczytania
Przeczytałem ten manual kolego wiele razy nawet wcześniej za nim na poważnie zacząłem zbierać części do moda halogenów. Lecz sprawy elektroniki oraz kabelkologia sa dla mnie naprawdę czarna magią i lubię dopytać nawet 100 razy za nim zabiorę się do roboty.
bartek0-01 pisze:Niko02 a przeróbka polega tylko na wymianie wtyczek czy na czymś jeszcze ?
Napisz jakie kupiłeś halogeny.
Trzeba tylko uciąć wtyczkę i dolutować nową. (dwa kabelki) ale wszystko zależy jakie masz halogeny.
Jest jedna wiązka przyczepiona do zderzaka, do której są podłączone halogeny i ew. czujnik temperatury. Wiązka ta kończy się w okolicach akumulatora i tu zaczyna się druga wiązka, która idzie do środka auta. Tą część trzeba najczęściej dorobić, bo nie idzie jej kupić.