sprawdzenie pięknego tourana przed zakupem PILNE PROSZE!
-
leeser
- Kandydat
- Auto:: touran 1.9 2009
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 5 razy
sprawdzenie pięknego tourana przed zakupem PILNE PROSZE!
Witam, mam na oku bardzo ładnego tourana, 2009r, przebieg 221tys, wymienione sprzęgło, rozrząd, nowe opony letnie i zimowe, jednak nie do końca jestem przekonany czemu skoro takie fajne autko jest to jest sprzedawane - tutaj jest adres allegro http://allegro.pl/vw-touran-1-9-tdi-blu ... 71704.html i numer VIN WVGZZZ1TZ9W084502. czy ja mogę prosić kogoś o pomoc?
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Re: sprawdzenie pięknego tourana przed zakupem PILNE PROSZE!
Ksenonów fabrycznych na pewno nie ma bo to inne lampy są wtedy. Albo ma soczewki i zwykłe żarówki (i na to stawiam) albo wstawione jakieś samoróbki.
Tak wygląda lampa z ksenonem:

Zdjęcia nie wyraźne i przez co nie widać czy ma czujniki parkowania...
Tak wygląda lampa z ksenonem:

Zdjęcia nie wyraźne i przez co nie widać czy ma czujniki parkowania...
-
leeser
- Kandydat
ma czujniki parkowania, byłem się nim przejechać i nie mogę mu zarzucić nic złego, auto ładnie się prowadzi, nowe hamulce - tarcze z klockami, sprzęgło, rozrząd, wodziki w skrzyni, synchronizator 5 biegu, nowe opony zima i lato, a sprzedaje bo żona boi się nim jeździć i woli tą kasę wydać na fundamenty. młode małżeństwo, a autko dość wiarygodne. ale mam rozumieć że te lampy są oryginalne czy podróbka?
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Lampy ori ale to nie ksenony! Jeśli będzie Ci wpierał, że ksenon to niech wyciągnie żarówkę/żarnik i udowodni.
-
leeser
- Kandydat
w zasadzie nie robi mi to wielkiej różnicy. ważne żeby autko się sprawowało. i nie było bite na 1000 sposobów. zresztą, przejście ze starej pordzewiałej Nexii na takiego bydlaka to duży skok i zależy mi na tym żeby jak najwięcej się dowiedzieć przed zakupem.
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
no i tak trzeba gdzieś podjechać żeby zobaczył to jakiś fachowiec, generalnie wyposażenie nie powala ale z drugiej strony jak jest klima i el. szyby to co więcej chcieć.... No może halogeny ale to można dołożyć... Odezwij się do kolegi AKI to może po VIN coś pomoże przeszłość poznać. Cena zadziwiająco niska...
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
-
leeser
- Kandydat
dlatego pisze tutaj. Chłopaczek mówi ze on byłby za tym żeby gdzieś jechać sprawdzić auto żeby potem do niego nie mieć pretensji jakby coś było nie tak, a najgorsze że dzisiaj mam mu dac odpowiedź bo ktoś już czeka w kolejce po niego a Kolega Aki może sprawdzić dopiero jutro, zastanawiam się bardzo nad tym bo coś tam o autach wiem i po oględzinach, spr miernikiem lakieru i przejażdżce autko wygląda na bardzo udane...
- hubert222
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2004 1.9 TDI AVQ
- Imię:: Hubert
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Z ta kolejka moze byc pic na wode zeby tylko szybko sie zdecydowac takze zalecam ostroznosc 
-
leeser
- Kandydat
nie żebym gościa bronił, ale przy mnie ktoś dzwonił, a ja mu powiedziałem że do niedzieli popołudniu dam mu odpowiedź bo jestem zainteresowany to powiedział innej osobie przez telefon żeby zadzwoniła w poniedziałek, nie chciał zaliczki, i nie chciał zejść z ceny nawet o 300zł, twardo trzymał cene i jak nie pasuje to nie sprzeda. mam porównanie bo inny na dzień dobry spuścił 1000zł bo chciał wepchnąć na siłe..
staram się być ostrożny żeby nie trafić na minę.
dlatego szukam porady tutaj.
staram się być ostrożny żeby nie trafić na minę.
dlatego szukam porady tutaj.
- aawol
- ____________________

słuchaj... coś o autach wiesz, jako jedyny z nas widziałeś auto na żywo i nim jeździłeś, odnoszę wrażenie że Ci się podoba( to akurat źle bo emocje to zły doradca). Myślę że dobrze spisana umowa ( żeby się zabezpieczyć przed ukrytymi wadami) i jeśli coś pójdzie bardzo źle ( odpukać) to droga przez mękę ale jest szansa odzyskać kasę. Podoba się to umawiaj się z gościem do dobrego mechanika lub ASO - to i tak dopiero jutro a w tym czasie może Aki zdąży. Przecież dziś go i tak nie kupisz bez wizyty na komputerze i oględzin niezależnego mechanika.
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
dobrze powiedzianeaawol pisze:słuchaj... coś o autach wiesz, jako jedyny z nas widziałeś auto na żywo i nim jeździłeś, odnoszę wrażenie że Ci się podoba( to akurat źle bo emocje to zły doradca). Myślę że dobrze spisana umowa ( żeby się zabezpieczyć przed ukrytymi wadami) i jeśli coś pójdzie bardzo źle ( odpukać) to droga przez mękę ale jest szansa odzyskać kasę. Podoba się to umawiaj się z gościem do dobrego mechanika lub ASO - to i tak dopiero jutro a w tym czasie może Aki zdąży. Przecież dziś go i tak nie kupisz bez wizyty na komputerze i oględzin niezależnego mechanika.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- aawol
- ____________________

a za brak ksenonów niech opuści na paliwo.... to auto jest w Krakowie czy w Szczurowej? Jak w Krakowie to kolega Romeczek polecał niezależnego mechanika, który zdaje się być doskonałym fachowcem w temacie VW. Szczurowa to już kawałek...
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
-
leeser
- Kandydat
auto jest w Szczurowej, skąd Kolega wie że tam skoro w aukcji napisane kraków?
do szczurowej mogę Kolege mechanika zabrać na oględziny czy cuś, a ile taka przyjemnośc kosztuje? tak z czystej ciekawości
do szczurowej mogę Kolege mechanika zabrać na oględziny czy cuś, a ile taka przyjemnośc kosztuje? tak z czystej ciekawości
- aawol
- ____________________

heheh sprawdziłem pozostałe aukcje - widać że poza miastem bo prasę do słomy sprzedaje do obejrzenia w Szczurowej właśnie - taki nawyk sprawdzania czy nie ma całego komisu na allegro.... O koszty zabrania mechanika trzeba pytać osobiście - ja nie wiem no i nie znam się na tyle żeby realnie pomóc.
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol