Zakup samochodu
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Re: Zakup samochodu
To Rapida mu doradź, fajne auto sam się zastanawiam wciąż nad nim. Testowałem 1,2 w benzynie i fajnie nawet się tym jedzie.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Wymiary dla porównania :
Skoda octavia dł 4659
opel Astra dł 4419
308 dl 4365
c4 dl 4329
jak dla mnie różnice są niewielkie a przepłacać za parę cm to głupota
-- 8 lip 2014, o 19:44 --
rapid dł 4483
spaceback dł 4304
Skoda octavia dł 4659
opel Astra dł 4419
308 dl 4365
c4 dl 4329
jak dla mnie różnice są niewielkie a przepłacać za parę cm to głupota
-- 8 lip 2014, o 19:44 --
rapid dł 4483
spaceback dł 4304
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2014 19:45 przez JEDARO, łącznie zmieniany 1 raz.
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Ta ŠKODA Rapid Spaceback całkiem fajnie wygląda, nie wiem jak teściu siory patrzy na skody bo ja osobiście mam uraz miałem skodę fabię 1.4 mpi i powiem że to był złom. A kupiłem ją bo sprzedawał ją mój teściu i byłą po okazyjnej cenie i jak przesiadłem się z meganki to skody to była masakra. Serwis u nas w Zielonej okropny. Tak więc mam uraz do nich
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
na HP to i ja wtrącę swoje 3 grosze - jak szukałem auta dla siebie to zniechęcony i zniecierpliwiony pojechałem obejrzeć fabie kombi - full wersja jeden właściciel krajowa..... dobra cena. Byłem tak chętny już mieć szukanie za sobą że wróciłem do domu i opowiadam żonie jaka ta skoda jest a była faktycznie w doskonałym stanie. Moja wysłuchała pomyślała chwilę i mówi mi tak : " skoda??? eeee nie, to mnie wszystko jedno ale ty się będziesz później wstydził".... Nagle oprzytomniałem i oddzwoniłem do gościa od skody że jednak odpuszczam....
Fakt że coraz ładniejsza stylistyka ( wręcz audi A3 dla ubogich) ale jednak to skoda. Może przesadzam ale octavia najnowszej generacji z silnikiem pędzonym łańcuchem prawie nie opuszcza serwisu - dyrektor dostał w marcu i już miała rozrząd robiony bo się łańcuszek tłukł....
Fakt że coraz ładniejsza stylistyka ( wręcz audi A3 dla ubogich) ale jednak to skoda. Może przesadzam ale octavia najnowszej generacji z silnikiem pędzonym łańcuchem prawie nie opuszcza serwisu - dyrektor dostał w marcu i już miała rozrząd robiony bo się łańcuszek tłukł....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
U mnie w rodzinie jest, ale wersja Pro_Cee'd (czyli hatchback 3d) całkiem przyjemne autko, świetnie się prezentuje, ogólnie całkiem przyzwoicie wyposażone w fajnej cenie, akurat mamy 1.6 Diesla, i jak dla nas jest trochę przymało mocy, ale to wszystko kwestia gustu, mama nim jeździ i jej to nie przeszkadza, co do szybkości automatu też można mieć zastrzeżenia, no ale wiadomo DSG to nie jest
Jeździmy już rok i nie mieliśmy jeszcze żadnej poważnej awarii, raz zdarzyło się że licznik (wyświetlacz LCD) się nie uruchomił po odpaleniu silnika, ale ponowne uruchomienie naprawiło problem.
Nasz Kijek
Obecnie, zauroczyłem się w Optimie
Nasz Kijek
Obecnie, zauroczyłem się w Optimie
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Znajome policajty sobie chwala autko. Nie jest to co prawda nie do zdarcia B3 czy Vento ale mowia ze daje rade. A i wypas ma fajny. Zobacz jak ci napisalem na temat gwarancji co oferuje Kijanka w PL. I ten pazurek Ceeda ladny. Dobre jednostki napedowe w dieslu. Rozmiarowo na miasto ok. Ja doradzilbym ci posalonowac i organoleptycznie oblukac samochody podane przez ciebie czy chlopakow a poradami z forum sie podeprzec. Kazde auto ma swojego kierowce i bedziesz wiedzial czy to to czy nie. Jak wsiadlem za steru tesciowego Tourana to pierwsza mysl byla:" To jest to!" i szczerze jestem zadowolony. Moze to glupio zabrzmi ale musisz czuc ze to auto dla ciebie bo opini i porad bedziesz mial tyle ile osob sie wypowiadalo. Ja osobiscie jezeli kupowalbym samochod z salonu to kierowalbym sie gwarancja i ekonomika bo era "niezniszczalnych" przeminela bezpowrotnie. Ale to takie moje osobiste zdanie.
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Co do Rapida to inna klasa. Nie kompakt. To jest klasa B (Polo, Corsa, Fiesta, fabia) nadmuchana trochę.
Nie bardzo jest co porównywać do Focusa, Kia ceed itd.
Rapid to wózek klasy ekonomicznej. Silnik 1.2 TSi 105 KM jest ok ale deska i plastiki twarde, z poprzedniej epoki, zawieszenie "twardy skoczek". Wyciszenie kabiny słabe. Fiesta, Corsa, Polo są o niebo cichsze w środku od tego samochodzika. Po prostu ekonomik.
Nie bardzo jest co porównywać do Focusa, Kia ceed itd.
Rapid to wózek klasy ekonomicznej. Silnik 1.2 TSi 105 KM jest ok ale deska i plastiki twarde, z poprzedniej epoki, zawieszenie "twardy skoczek". Wyciszenie kabiny słabe. Fiesta, Corsa, Polo są o niebo cichsze w środku od tego samochodzika. Po prostu ekonomik.

-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Kolego wydaje mi się, że musisz wybrane samochody obejrzeć i jak to reklamują "Jazda próbna obowiązkowa". Już ktoś napisał wcześniej Oktawka tylko wygląda na wielką, to samo z Touranem, też wygląda na dużego a wcale taki nie jest. Silniczek 105 KM w benzynie całkiem fajnie skonfigurowany z 6 biegową skrzynią- turbina robi dobrą robotę, ja jednak wybrałbym 140KM.
Szukajcie a znajdziecie.
- Szwedziu
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T2, 2007, 2.0 BMM
- Imię:: Michał
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
W rodzince są dwie octavie I i II i obydwie spisują się bardzo dobrze. Jak komuś zależy co mówią inni to ciężko jest wybrać samochód bo każda marka ma swoich przeciwników i zwolenników.aawol pisze: Moja wysłuchała pomyślała chwilę i mówi mi tak : " skoda??? eeee nie, to mnie wszystko jedno ale ty się będziesz później wstydził"....
No chyba, że ktoś może mieć taki kłopot z rodzinką:
Siedmioletni chłopczyk wraca ze szkoły. Podjeżdża samochód. Kierowca odsuwa szybę i mówi:
- Wsiadaj do środka, dam Ci 10 zł i lizaka.
Chłopczyk nie reaguje i przyspiesza kroku. Samochód powoli toczy się za nim. Znowu się zatrzymuje:
- No wsiadaj, dam Ci 20 zł, lizaka i chipsy.
Chłopczyk ponownie kręci głową i przyspiesza kroku. Samochód powoli jedzie za nim:
- No nie bądź taki! Moja ostatnia oferta: 50 zł, chipsy i cola.
- Oj, odczep się tato. Skoro kupiłeś matiza, to musisz z tym żyć.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein
Moja Kochanica
Moja Kochanica
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Pewnie, że tak. Do mnie osobiście też nie trafia taki argument. Mogę nie chcieć octavii, bo ......... np nie podoba mi się, ale to, co powiedzą ludzie akurat miałbym w nosie.