No dobra.
Byłem ciekaw Waszej reakcji. Nie gniewajcie się na mnie.
Multipla nie jest moja. Kupił ją mój serdeczny kolega i dał mi do użytku abym nie męczył Tourana, ponieważ trochę mam roboty w domku nad jeziorem. A Multipla się do tego nadaje doskonale. Przy okazji zaskakująco się dobrze tym jeździ.
Przy okazji muszę Wam powiedzieć że kolega Darek to człowiek o wielkim sercu, przy tym niesłychanie ciepły i fajny gość. Oto ciekawa historia tego Fiata.
Darek z żoną i znajomymi w ub roku był w Gambii. Ludzie tam zarabiają 30 dolarów miesięcznie.Nie mogli uwierzyć że miejscowym taksówkarzom zatankował samochody do pełna za 100 dolarów, żeby mogli zarobić na życie. To dla nich 3 pensje.A Darkowi się przelewa, dosłownie więc co zrobił po powrocie z Afryki? Kombinował jak tu pomóc tym biednym gambijczykm. I co ? I kupił 6 Multipli żeby ludzie mogli zarabiać na taxówce.
Trzy po wyszykowaniu wysłał do Afryki, zapłacił 16 tys Euro za transport. Trzy mu zostały i ta jedna z nich to ta ze zdjęcia, zostawił ją sobie bo jak mówi przyda się do transportu. Pozostałe dwie czekają na wysłanie do Gambii.
To nie pierwsza akcja Darka. W 2008 roku po trzęsieniu ziemi w Chinach organizował pomoc dla prowincji Syczuan, budował m.in szkołę.