NOx Sensor 1,6FSI 115
-
nikos2323
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
NOx Sensor 1,6FSI 115
Mam pytanko do Was czy ktoś kodował może czujnik NOx 03C907807D daje mi popalić!
Takie ma błędy:
17443(0x4423):E1 Czujnik NOx Niewiarygodny sygnał Gorna granica przekroczona Lamp ON
17441(0x4421):62 Czujnik NOx Sygnał za mały Dolna granica przekroczona Lamp OFF
po skasowanie pojawiają się po przejechaniu około 250km
Napiszcie jak miał ktoś taki problem!
DZIĂKI
Takie ma błędy:
17443(0x4423):E1 Czujnik NOx Niewiarygodny sygnał Gorna granica przekroczona Lamp ON
DZIĂKI
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Re: NOx Sensor 1,6FSI 115
nikos2323 pisze:Mam pytanko do Was czy ktoś kodował może czujnik NOx 03C907807D daje mi popalić!
Takie ma błędy:
DZIĂKI
Tego się nie koduje. Albo jest uszkodzony i przekłamuje, albo układ jest niedrożny
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Przyczyny błędów i problemów z NOX to:
1. Stosowanie kiepskej jakości paliwa (ja tankuje tylko na sprawdzonych stacjach i tylko PB98)
2. Nieszczelności układu wydechowego
3. Brak przejścia we wtyczce od układu NOX (znajduje się pod podłogą po stronie pasażera). Zalecam wyczyścić styki, psiknąć "kontaktem"
4. Nieprawidłowa praca rozrządu..
5. Ja wgrałem także podczas wymiany rozrządu poprawkę do sterownika silnika koszt w ASO ok 70 pln. Aktualizacja poprawia, zmienia pracę układu wtryskowego;zalecane po wymianie nastawnika rozrządu na najnowszy.
6. Dodatkowo stosuję olej "low saps" Motul 504/507 (zapewne wpływ na NOX znikomy, ale...)
Można także wyłączyć to ustrojstwo. (może Jaca za jakiś czas tez pomyśli o FSI i wyłaczy nam NOX). Na forum golfa pisali o tym i na alledrogo jedna osoba oferowała usługę wyłączenia NOX.
Jak zakupisz nową, wymienisz daj znać.
Ja mam czujnik NOX z 2011, tankuje PB98, mam wgrana poprawke i także raz na ok 10 kkm potrafi sie zapalić (może wina paliwa?). W każdym razie jest to baaardzo specyficzne ustrojstwo. Słyszałem o przypadkach, że ASO wymieniło katalizator, czujnik NOX a bład nadal występował..
1. Stosowanie kiepskej jakości paliwa (ja tankuje tylko na sprawdzonych stacjach i tylko PB98)
2. Nieszczelności układu wydechowego
3. Brak przejścia we wtyczce od układu NOX (znajduje się pod podłogą po stronie pasażera). Zalecam wyczyścić styki, psiknąć "kontaktem"
4. Nieprawidłowa praca rozrządu..
5. Ja wgrałem także podczas wymiany rozrządu poprawkę do sterownika silnika koszt w ASO ok 70 pln. Aktualizacja poprawia, zmienia pracę układu wtryskowego;zalecane po wymianie nastawnika rozrządu na najnowszy.
6. Dodatkowo stosuję olej "low saps" Motul 504/507 (zapewne wpływ na NOX znikomy, ale...)
Można także wyłączyć to ustrojstwo. (może Jaca za jakiś czas tez pomyśli o FSI i wyłaczy nam NOX). Na forum golfa pisali o tym i na alledrogo jedna osoba oferowała usługę wyłączenia NOX.
Jak zakupisz nową, wymienisz daj znać.
Ja mam czujnik NOX z 2011, tankuje PB98, mam wgrana poprawke i także raz na ok 10 kkm potrafi sie zapalić (może wina paliwa?). W każdym razie jest to baaardzo specyficzne ustrojstwo. Słyszałem o przypadkach, że ASO wymieniło katalizator, czujnik NOX a bład nadal występował..
-
nikos2323
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
nox
Wiesz dzięki za fachową odpowiedz!
Przy 102tyś jak go kupiłem zaczeło się to pojawiać wymieniłem udło misię go kupić z rozbitka za 180zł okazja jak złoto! I wszystko działoało super!
Teraz przy 172tyś robiłem rozrzą jest zrobiony ok tylko zostało wgrane oprogramowanie sterownika silnika na najnowsze i zaczoł się problem z NOXem!!
Kasuje to po 250km ale mnie to wkurza! Szkoda że nie da się tego wyłączyć naprawde zapłacił bym za to!!!
Poza tym autko jest naprawde super jeżdzi bez awaryjne SUPER!
Tylko rozrząd w nim robiłem i amory z przodu poza tym mucha nie siada!!!
Pozdrawiam wszystkich urzydkowników FSI!
Przy 102tyś jak go kupiłem zaczeło się to pojawiać wymieniłem udło misię go kupić z rozbitka za 180zł okazja jak złoto! I wszystko działoało super!
Teraz przy 172tyś robiłem rozrzą jest zrobiony ok tylko zostało wgrane oprogramowanie sterownika silnika na najnowsze i zaczoł się problem z NOXem!!
Kasuje to po 250km ale mnie to wkurza! Szkoda że nie da się tego wyłączyć naprawde zapłacił bym za to!!!
Poza tym autko jest naprawde super jeżdzi bez awaryjne SUPER!
Tylko rozrząd w nim robiłem i amory z przodu poza tym mucha nie siada!!!
Pozdrawiam wszystkich urzydkowników FSI!
- beker
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6 FSI 2003r
- Imię:: marcin
- Podziękował: 1 raz
Ja mam taki błąd 17443 - Sensor for NOx (G295): Signal Implausible
kasuje go co 130 -150 km, a ostatnio błąd readiness 00000101
Teraz kwestia nieszczelności układu czy padł ten nieszczęsny sensor ?
pozdrawiam
pozdrawiam
- andrz3j
- Specjalista
Re: Odp: NOx Sensor 1,6FSI 115
Jesli błąd taki wyskakuje to trzeba sprawdzic wiązkę przewodów lub nie dział element grzejny w czujniku NOX...beker pisze:Ja mam taki błąd 17443 - Sensor for NOx (G295): Signal Implausible
pozdrawiam
Jesli auto jeździ ok to za ok. 300 pln bym to wyłączył w sterowniku silnika. Generalnie każdy "chip tuner" który potrafi edytowac oprogramowanie sterownika zrobi taka modyfikacje.
Nie reanimowałbym nox i nie kombinował za dużo. Wiele osób wyłączyło go i nie narzeka. Najważniejsze że nox nie ma wpływu na pprace samego silnika (poza wzbogacaniem mieszanki i wypalaniem tlenkow).
Podsumowując wyłącz Nox i ciesz się świetnym autem..
Jesteś z Raciborza więc do Nysy masz ok 85 km. Tam masz sprawdzona firme ktora takie modyfikacje NOX robila w autach osob z forum golfa V (EGR nie ci nie wyłączają,tylko NOX). Koszt u nich 350 pln. http://chiptuning.nysa.pl
- beker
- Początkujący
Dzięki za szybką odpowiedź 
błąd readiness 00000101 to tez powiązany z tym noxem ?
czy coś innego ?
błąd readiness 00000101 to tez powiązany z tym noxem ?
czy coś innego ?
- andrz3j
- Specjalista
Zdaj relacje po zrobieniu "modyfikacji" ... w razie czego adres firmy jak bedzie ok. Może się przydać innym, ponieważ NOX to najczestszy i główny "problem" w FSI a jak sie okazuje nie taki straszny.beker pisze:dzięki
znalazłem tunera troszkę bliżej i za 150 zł mi to zrobi
- beker
- Początkujący
Dobra, umówiłem się z gościem na wrzesień jak będę po urlopie 
-- So sie 30, 2014 14:16 --
Niespodzianka przejechałem 200km na desce nie zaświeciła się kontrolka check, myślę pewnie ustrojstwo się naprawiło. Zarzucam Vcds-a i błąd NOX jest skasowałem kolejne 200 km i to samo błąd na kompie jest a kontrolka go nie sygnalizuje.
Dodam że po przekręceniu stacyjki się zapala i gaśnie, jest do tego jakiś bezpiecznik czy coś ?
-- So sie 30, 2014 14:16 --
Niespodzianka przejechałem 200km na desce nie zaświeciła się kontrolka check, myślę pewnie ustrojstwo się naprawiło. Zarzucam Vcds-a i błąd NOX jest skasowałem kolejne 200 km i to samo błąd na kompie jest a kontrolka go nie sygnalizuje.
Dodam że po przekręceniu stacyjki się zapala i gaśnie, jest do tego jakiś bezpiecznik czy coś ?
- andrz3j
- Specjalista
Nie zapala się bo pojawił się jako błąd sporadyczny. Jeśli jeszcze raz komputer wykryłby błąd nox to zapalilaby się kontrolka silnika. Nie ma bezpieczniki od tego... Jedynie wykasowanie z oprogramowania sterownika lub wymiana nox lub katalizatora pojemnościowego,...
Nie kasuj go a za chwilę znów zapali się kontrolka, cudów nie ma. Wyłącz dziadostwo i ciesz się świetnym autem..
Nie kasuj go a za chwilę znów zapali się kontrolka, cudów nie ma. Wyłącz dziadostwo i ciesz się świetnym autem..
- beker
- Początkujący
2 h i zrobione wgrany soft i problem znikł teraz faza testu. Jak wszystko będzie ok to dam namiary na tego tunera
Na pierwszy rzut oka chłopak mega ogarnięty w temacie softów , tuningu itp
Na pierwszy rzut oka chłopak mega ogarnięty w temacie softów , tuningu itp