2 zdjęcia w minutę - czy to możliwe?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Re: 2 zdjęcia w minutę - czy to możliwe?

Post autor: GioW »

Tak to właśnie to. Spokojnie jak wysyłają mandaty to już mają zabezpieczenie nt. urządzenia.

Można jeszcze napisać o pokazanie zezwolenia miejscowej Policji na takie pomiary itp itd. dużo jest haczyków ale czy warto...

Spróbuj napisać do nich pismo o zmniejszenie kary bo taryfikator jest 50-100zł, wtedy czekasz na pismo... i wtedy się decydujesz. Wyżej to opisałem jak ja zrobiłem ;)
Awatar użytkownika
Grześ
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9TDI 2004r
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: Grześ »

Heh... Tu jest kilka haczyków które można by zastosować...
:mrgreen:
Dzięki za rady... :uklon:
Pomogłem? Daj lajka... Tzn :piwo:
Black Pearl by Grześ
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Grześ pisze:Heh... Tu jest kilka haczyków które można by zastosować...
:mrgreen:
Dzięki za rady... :uklon:
Dokładnie o ten artykuł czytałem, tylko nie od Cejrowskiego. Krążył on już dawno pocztą pantoflową... mam go na mailu od brata, który pracuje w Kruku :mrgreen:
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

wczoraj w TVN Turbo w programie "Emil łowca fotoradarów" było tez, że taki radar powinien byc ustawiany według tyczki geodezyjnej bo musi byc zachowany kąt 22 stopni względem drogi dla poprawności działania takiego fotoradaru... oraz wiele innych czynników papierkowych typu różnego rodzaju zezwolenia itd.
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Dodi pisze:wczoraj w TVN Turbo w programie "Emil łowca fotoradarów" było tez, że taki radar powinien byc ustawiany według tyczki geodezyjnej bo musi byc zachowany kąt 22 stopni względem drogi dla poprawności działania takiego fotoradaru... oraz wiele innych czynników papierkowych typu różnego rodzaju zezwolenia itd.
Dodi to każdy wie... tylko weź teraz pod uwagę to ile czasu zajmuje w Polsce sądzenie się z tymi baranami... przykład choćby Emila, który wytoczył małą wojenkę "bandytom" z lubuskiego :P
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

GioW pisze:
Dodi pisze:wczoraj w TVN Turbo w programie "Emil łowca fotoradarów" było tez, że taki radar powinien byc ustawiany według tyczki geodezyjnej bo musi byc zachowany kąt 22 stopni względem drogi dla poprawności działania takiego fotoradaru... oraz wiele innych czynników papierkowych typu różnego rodzaju zezwolenia itd.
Dodi to każdy wie... tylko weź teraz pod uwagę to ile czasu zajmuje w Polsce sądzenie się z tymi baranami... przykład choćby Emila, który wytoczył małą wojenkę "bandytom" z lubuskiego :P
GioW, masz racje... ja tylko podpowiedziałem co i jak, bo decyzja czy walczyc z nimi to juz inna sprawa... jezeli chodzi np. o mnie to za 100 zł dałbym spokój, no chyba że zdjęcie byłoby wykonane niedaleko mnie żeby nie robic sobie kosztów z dojazdami itd. zresztą to czy walczyć czy nie to zalezy od kazdego indywidualnie i jego sytuacji... ogolnie jestem za tym zeby walczyc o swoje...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Odp: 2 zdjęcia w minutę - czy to możliwe?

Post autor: cheles »

Zgoda Dodi walczyć ale z rozsądkiem, chociaż znajdą sie tacy co nie odpuszcza ale ich jest mało a kasa wpływa szerokim strumieniem.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: stann »

Kurcze co za pech droga D.K> 22 Uniechówek 214.2-214.3KM zostałem ustrzelony przez straż miejską.
Przekroczyłem prędkość zaledwie o 12 km/h i wystawili 100 zł i 2 pkt. , chyba że nie powiem kto kierował to wtedy 100 zł i 0 pkt. trochę bez sensu, bo wiadomo ze każdy weźmie opcje nr 2. Nie powinna tam być wyższa kara pienieżna jak 0 pkt.??? Jak myślicie płacić 100 zł czy zapłacić mniej czy napisać pismo o łagodniejsze potraktowanie??
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Tomasz
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Post autor: wujo_sam »

Sprawa dla Emila?
Nigdy nie wiadomo jak z tymi wsiokami jest :D
Awatar użytkownika
czarny73
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
Imię:: Wojtek
Podziękował: 60 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Post autor: czarny73 »

stann pisze:Kurcze co za pech droga D.K> 22 Uniechówek 214.2-214.3KM zostałem ustrzelony przez straż miejską.
Przekroczyłem prędkość zaledwie o 12 km/h i wystawili 100 zł i 2 pkt. , chyba że nie powiem kto kierował to wtedy 100 zł i 0 pkt. trochę bez sensu, bo wiadomo ze każdy weźmie opcje nr 2. Nie powinna tam być wyższa kara pienieżna jak 0 pkt.??? Jak myślicie płacić 100 zł czy zapłacić mniej czy napisać pismo o łagodniejsze potraktowanie??
Troche dziwne jak taka sama kwota ja miałem 200 jak nie wskaże kierującego ,ale jak tak masz to tylko się cieszyć
Awatar użytkownika
GioW
Expert

stann pisze:Kurcze co za pech droga D.K> 22 Uniechówek 214.2-214.3KM zostałem ustrzelony przez straż miejską.
Też tam dostałem, hehehe... a trzeba było zainstalować Yanosika ;)

Staszku sprawdź jeszcze raz bo aż mi się nie chce wierzyć, że masz taką samą kwotę. Powinna być chociaż o 50zł większa.
Pisanie raczej nic nie da.. też miałem o 12km/h (ciekawy zbieg okoliczności ??? )
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: stann »

Mam taka samą kwotę i 0 punktów . Janosik by wykrył radar gminny? Jechałem na Automapie wskazywał mi pewnie radar dlatego zwolniłem do 60 ale według nich było 62,
Janek ale Ty sie odwoływałeś prawda i Tobie zmniejszyli. Ja się zastanawiam nad opcją 3 bo nie ma punktów i nad napisaniem jakiejś prośby o zmniejszenie wymiaru kary.
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Tak odwowałem się i dali mi 50zł ale 2pkt zostały. Yanosik tam wszystko wykrywa, każdy śmietnik - droga jest mocno uczęszczana i baaaaaardzo znana na mapie "śmietników". Śmietnik z którego dostałeś fotkę był ładnie ustawiony po prawej stronie (kierunek Gdańsk) w jednej z bram od posiadłości. Tę DK22 znam na pamięć już, na szczęście już nie muszę z niej korzystać ;)

P.S. zapłać 100zł bez punktów i z główki ;)
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Panowie, przeciez nie od dzis wiadomo, ze Straz Wiejska nie jest od bezpieczenstwa tylko od robienia kasy. Kiedys u Emila podano, ze straz czyli miasto lub gmina dzierzawi urzadzenia za jakies 30 tysi miesiecznie od prywatnego podmiotu co rocznie daje jakies ..360 tysi a nowy na wlasnosc fotoradar mozna kupic za ok. 60 tysi, lub takze to nie wiesniaki obrabiaja zdjecia tylko podmiot zewnerzny i od kazdego mandatu gmina/miasto placi 50% jak dobrze pamietam.
To jest kuzwa niezly biznes.
I jak komus sie zachce porownac zakladane wplywy do budzetu miasta/gminy z mandatow to stwierdzi, ze co roku zakladaja +100% wplywu:-)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ