Tak to właśnie to. Spokojnie jak wysyłają mandaty to już mają zabezpieczenie nt. urządzenia.
Można jeszcze napisać o pokazanie zezwolenia miejscowej Policji na takie pomiary itp itd. dużo jest haczyków ale czy warto...
Spróbuj napisać do nich pismo o zmniejszenie kary bo taryfikator jest 50-100zł, wtedy czekasz na pismo... i wtedy się decydujesz. Wyżej to opisałem jak ja zrobiłem
wczoraj w TVN Turbo w programie "Emil łowca fotoradarów" było tez, że taki radar powinien byc ustawiany według tyczki geodezyjnej bo musi byc zachowany kąt 22 stopni względem drogi dla poprawności działania takiego fotoradaru... oraz wiele innych czynników papierkowych typu różnego rodzaju zezwolenia itd.
Dodi pisze:wczoraj w TVN Turbo w programie "Emil łowca fotoradarów" było tez, że taki radar powinien byc ustawiany według tyczki geodezyjnej bo musi byc zachowany kąt 22 stopni względem drogi dla poprawności działania takiego fotoradaru... oraz wiele innych czynników papierkowych typu różnego rodzaju zezwolenia itd.
Dodi to każdy wie... tylko weź teraz pod uwagę to ile czasu zajmuje w Polsce sądzenie się z tymi baranami... przykład choćby Emila, który wytoczył małą wojenkę "bandytom" z lubuskiego
Dodi pisze:wczoraj w TVN Turbo w programie "Emil łowca fotoradarów" było tez, że taki radar powinien byc ustawiany według tyczki geodezyjnej bo musi byc zachowany kąt 22 stopni względem drogi dla poprawności działania takiego fotoradaru... oraz wiele innych czynników papierkowych typu różnego rodzaju zezwolenia itd.
Dodi to każdy wie... tylko weź teraz pod uwagę to ile czasu zajmuje w Polsce sądzenie się z tymi baranami... przykład choćby Emila, który wytoczył małą wojenkę "bandytom" z lubuskiego
GioW, masz racje... ja tylko podpowiedziałem co i jak, bo decyzja czy walczyc z nimi to juz inna sprawa... jezeli chodzi np. o mnie to za 100 zł dałbym spokój, no chyba że zdjęcie byłoby wykonane niedaleko mnie żeby nie robic sobie kosztów z dojazdami itd. zresztą to czy walczyć czy nie to zalezy od kazdego indywidualnie i jego sytuacji... ogolnie jestem za tym zeby walczyc o swoje...
Kurcze co za pech droga D.K> 22 Uniechówek 214.2-214.3KM zostałem ustrzelony przez straż miejską.
Przekroczyłem prędkość zaledwie o 12 km/h i wystawili 100 zł i 2 pkt. , chyba że nie powiem kto kierował to wtedy 100 zł i 0 pkt. trochę bez sensu, bo wiadomo ze każdy weźmie opcje nr 2. Nie powinna tam być wyższa kara pienieżna jak 0 pkt.??? Jak myślicie płacić 100 zł czy zapłacić mniej czy napisać pismo o łagodniejsze potraktowanie??
stann pisze:Kurcze co za pech droga D.K> 22 Uniechówek 214.2-214.3KM zostałem ustrzelony przez straż miejską.
Przekroczyłem prędkość zaledwie o 12 km/h i wystawili 100 zł i 2 pkt. , chyba że nie powiem kto kierował to wtedy 100 zł i 0 pkt. trochę bez sensu, bo wiadomo ze każdy weźmie opcje nr 2. Nie powinna tam być wyższa kara pienieżna jak 0 pkt.??? Jak myślicie płacić 100 zł czy zapłacić mniej czy napisać pismo o łagodniejsze potraktowanie??
Troche dziwne jak taka sama kwota ja miałem 200 jak nie wskaże kierującego ,ale jak tak masz to tylko się cieszyć
stann pisze:Kurcze co za pech droga D.K> 22 Uniechówek 214.2-214.3KM zostałem ustrzelony przez straż miejską.
Też tam dostałem, hehehe... a trzeba było zainstalować Yanosika
Staszku sprawdź jeszcze raz bo aż mi się nie chce wierzyć, że masz taką samą kwotę. Powinna być chociaż o 50zł większa.
Pisanie raczej nic nie da.. też miałem o 12km/h (ciekawy zbieg okoliczności ??? )
Mam taka samą kwotę i 0 punktów . Janosik by wykrył radar gminny? Jechałem na Automapie wskazywał mi pewnie radar dlatego zwolniłem do 60 ale według nich było 62,
Janek ale Ty sie odwoływałeś prawda i Tobie zmniejszyli. Ja się zastanawiam nad opcją 3 bo nie ma punktów i nad napisaniem jakiejś prośby o zmniejszenie wymiaru kary.
Tak odwowałem się i dali mi 50zł ale 2pkt zostały. Yanosik tam wszystko wykrywa, każdy śmietnik - droga jest mocno uczęszczana i baaaaaardzo znana na mapie "śmietników". Śmietnik z którego dostałeś fotkę był ładnie ustawiony po prawej stronie (kierunek Gdańsk) w jednej z bram od posiadłości. Tę DK22 znam na pamięć już, na szczęście już nie muszę z niej korzystać
Panowie, przeciez nie od dzis wiadomo, ze Straz Wiejska nie jest od bezpieczenstwa tylko od robienia kasy. Kiedys u Emila podano, ze straz czyli miasto lub gmina dzierzawi urzadzenia za jakies 30 tysi miesiecznie od prywatnego podmiotu co rocznie daje jakies ..360 tysi a nowy na wlasnosc fotoradar mozna kupic za ok. 60 tysi, lub takze to nie wiesniaki obrabiaja zdjecia tylko podmiot zewnerzny i od kazdego mandatu gmina/miasto placi 50% jak dobrze pamietam.
To jest kuzwa niezly biznes.
I jak komus sie zachce porownac zakladane wplywy do budzetu miasta/gminy z mandatow to stwierdzi, ze co roku zakladaja +100% wplywu:-)