Jak chronić auto przed kradzieżą? Dyskusja o sposobach
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Zabezpieczenie Tourana
[quote="snakeplisken"]Mam poważny problem ze swoim Touranem. Mam go dopiero od trzech miesięcy i już dwa razy próbowano mi go ukraść. Za pierwszym razem otworzyli drzwi, podmienili komputer, ale nie zdążyli odpalić przy okazji zostawili łamak w stacyjce, a za drugim podmienili wkładkę w drzwiach pasażera, aby dorobić kluczyk do stacyjki.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.[/quote
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.[/quote
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Dokladnie. Wykup AC i po sprawie bo nawet z najlepszymi zabezpieczeniami ci zajumia. Laweta i tyle go zobaczysz. Wiadomo ze kazde zabezpieczenie spowolni zlodzieja a uniemozliwi kradziez paprokowi ale AC to AC moim zdaniem.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
tomix
- Zaawansowany
Ale wroci pieniadze (chyba w tym wypadku najwazniejsze) za auto i do tego jak masz wykupiona ST dostaniesz cala sume bez zadnego pomniejszania bo spadlo po pol roku w eurotaxie itp. Mam rozumiec ze wedlug ciebie wykupienie AC zwlaszcza ze 2 proby mial kradziezy jest chybionym rozwiazaniem, idac tym tropem to lepiej sprzedac auto i jezdzic autobusem. Pozdrawiamrzutnik pisze:AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
- wujo_sam
- Specjalista
To sie zgadza ale lepiej odzyskac kase za "podstawowa" wersje i byc w plecy po calosci. Mody i wlozona praca - bezcenne, za pozostale rzeczy zaplaci AC.rzutnik pisze:AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
-
tomix
- Zaawansowany
Niekoniecznie, jaka podstawowa wersje, przyklad zmieniasz na RNS510 doubezpieczasz, montujesz webasto doubezpieczasz wiem na wlasnym przykladzie, nawet bardzo dokladnie bo radio i panel mi ukradli. Montujesz xenon doubezpieczasz. Nie mam na mysli modow typu dodatkowa lampka w bagazniku. Za swoja prace i czas niestety nie zwracaja, Pozdrawiamwujo_sam pisze:To sie zgadza ale lepiej odzyskac kase za "podstawowa" wersje i byc w plecy po calosci. Mody i wlozona praca - bezcenne, za pozostale rzeczy zaplaci AC.rzutnik pisze:AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
Jak chronić auto przed kradzieżą? Dyskusja o sposobach
Ponieważ często w wątkach przewija się problem jak chronić nasze auta przed kradzieżą i w konkretnych działach np. o zabezpieczeniach elektronicznych pojawiają się offtopy o ubezpieczeniach i ich wyższości nad innymi blokadami i vice versa to tworzę wątek do takiej dyskusji a w wątkach z konkretnymi pytaniami proszę o nie odbieganie od tematu, ewentualnie proszę o link do tego tematu i sobie autor poczyta co jest lepsze i dlaczego 
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Re: Jak chronić auto przed kradzieżą? Dyskusja o sposobach
Nie o to mi chodzi. Osobiście zawsze wykupuję AC i innym też polecam. Mając AC skorzystam nawet przy uszkodzeniach z mojej winy. Przy kradzieży pieniądze oczywiście odzyskam ale własnego wkładu w autko już nie. Satysfakcja z własnych modów także zostaje skradziona bezpowrotnie.tomix pisze:Ale wroci pieniadze (chyba w tym wypadku najwazniejsze) za auto i do tego jak masz wykupiona ST dostaniesz cala sume bez zadnego pomniejszania bo spadlo po pol roku w eurotaxie itp. Mam rozumiec ze wedlug ciebie wykupienie AC zwlaszcza ze 2 proby mial kradziezy jest chybionym rozwiazaniem, idac tym tropem to lepiej sprzedac auto i jezdzic autobusem. Pozdrawiamrzutnik pisze:AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- wujo_sam
- Specjalista
Tomix piszac o podstawowej wersji nie mialem na mysli modow marki lampka bagaznika tylko to co napisales powyzej. Wiadomo ze jak dolozysz np. rnsa to wartosc auta sie zmienia i tego rnsa mozesz doubezpieczyc. Sam doubezpieczylem wiele rzeczy ktore dolozylem. 
- qwer
- Początkujący
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Daniel
- Kontakt:
A co sadzicie o znakowaniu pojazdów mikrohologramami? Niektóre marki znakują tak wyjeżdżające już z fabryki samochody, ale można też wykonać takie zabezpieczenie na każdym innym aucie. Policja twierdzi, że skuteczne jeśli samochód jest kradziony na części, a w Polsce to chyba z 80% przypadków...
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2015 07:45 przez qwer, łącznie zmieniany 1 raz.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
pafcio pisze:Lokalizator nadajnik samochodowy GPS.
-
pafcio
- Początkujący
- Auto:: Jest Astra ma być Touran
- Imię:: Paweł
Ok nie uchroni przed kradzieżą ale może pomóc w odnalezieniu zanim zostanie rozłożony na części. Kto wie naklejka mogła by odstraszyć tak jak atrapy kamer, ale na pewno spowoduje że złodziej od razu będzie szukał gps'a.
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
pafcio pisze:Ok nie uchroni przed kradzieżą ale może pomóc w odnalezieniu zanim zostanie rozłożony na części. Kto wie naklejka mogła by odstraszyć tak jak atrapy kamer, ale na pewno spowoduje że złodziej od razu będzie szukał gps'a.
No na pewno
http://allegro.pl/zagluszacz-zaklocacz- ... 18965.html
-
pafcio
- Początkujący
- Auto:: Jest Astra ma być Touran
- Imię:: Paweł
Nie mam służbówki, nie wiedziałem że takie coś można kupić. Ale "na technikę wymyśli się inną technikę.." (cyt. Zmiennicy St.Bareja)