Czy to już czas aby zwierać szeregi?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Re: Czy to już czas aby zwierać szeregi?

Post autor: KriSSo »

Niech to cholera. Perspektywy są fatalne. Nie ma co wybiegać za daleko, ale jak to wszystko się jeszcze nasili, to kto wie, ile jeszcze zlotów TKP przed nami :( :shock:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Matko optymizmu chłopaki, będzie co będzie po cholerę martwic się na zapas. Mojej teściowej powiedziałem ze jak chce to niech wypi... dala na wieś schron kopać jak zacznie teraz to może zdąży

NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

nam nic nie zrobią - Putin poczeka spokojnie - nasza własna władza nas dorżnie .....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

cheles pisze:Matko optymizmu chłopaki, będzie co będzie po cholerę martwic się na zapas. Mojej teściowej powiedziałem ze jak chce to niech wypi... dala na wieś schron kopać jak zacznie teraz to może zdąży

NzTT
:super: jesteś straszny
Nie zaczepiaj szanownej teściowej bo w W-wie opiekunki drogie
A co do tematu: zostanie nam partyzantka: w rozpier... jesteśmy najlepsi na świecie.
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Dokładnie druga kwestia to Ukraina nie jest w NATO i do nas nie będzie ryzykował, nas wykończy embargiem zamiast okupacja to się sprawdza, Niemcy Francuzi juz się pocichaczu dogadają z Rosja

NzTT
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

NATO ? Leszek w 1939 roku też było Nato tylko inaczej się nazywało i co ? Sami wiecie z historii.

Ja nie czekam, jak napisałem wcześniej, grupy paramilitarne i szkolenia w toku.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Tomas pisze:NATO ? Leszek w 1939 roku też było Nato tylko inaczej się nazywało i co ? Sami wiecie z historii.

Ja nie czekam, jak napisałem wcześniej, grupy paramilitarne i szkolenia w toku.
Tomas pojedz na zlot, podszkolisz ludzi :piwo: :mrgreen:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Tomasz i co dalej, las partyzantka, jak będą chcieli to wjadą i za nim się obejrzymy. Jam czytam ze szpica Nato ma być gotowa w 48 godzin tylko do czego będzie gotowa jak ruskie się rozpędza to na drugi dzień będą pic piwko w Berlinie. Ja tylko po cichu licze ze Putinowi szajba do końca nie odbije,

NzTT
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Drażni mnie Nato. Ruskie latają sobie gdzie chcą a Nato nic, żadnych reakcji. Powinno się zmusić do lądowania taki samolot a pilota oskarżyć o szpiegostwo. Ruscy by odrazu tak zrobili.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

ja na razie wiem żeby szyby okleić taśmą na krzyż, a jak się zobaczy rozbłysk wybuchu to szybko otwierać okna zanim dojdzie fala dźwiękowa, jak coś dalej się dowiem będę informował :)
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
newcastle26
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9 BKC 2005
Imię:: Konrad
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: newcastle26 »

Tomas pisze:Ja nie czekam, jak napisałem wcześniej, grupy paramilitarne i szkolenia w toku.
jak "Ruskie" beda chcialy, to na nic zdadza nam sie szkolenia.

mnie najbardziej drazni biernosc "swiata". jak ktos wyzej zauwazyl Francja i Niemcy juz sie zaczynaja z Putinem ukladac. a ze wojna to najgorsze co moze ludzkosc spotkac, Moskwe mozna zalatwic tylko sankcjami. ale trzeba twardo!!! sankcje, sankcje, sankcje. jakby sie czerwone psy krotko za morde trzymalo i rosyjscy oligarchowie zaczeli by tracic majatki to sami by Putina zalatwili.
aawol pisze:nam nic nie zrobią - Putin poczeka spokojnie - nasza własna władza nas dorżnie .....
nic dodac, nic ujac...
W życiu piękne są tylko chwile - RR
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

przeczytane w sieci:

"OTO CO O SWOIM KRAJU PISZE JEDEN Z NIEWIELU PRZYZWOITYCH LUDZI W ROSJI SERGIEJ KOWALIOW: "Swego czasu Zachód doszedł do wniosku, że obalenie muru berlińskiego oznaczało koniec zimnej wojny. Niestety nie. Rosja zrobiła sobie tylko chwilę odpoczynku. WYOBRAŹMY SOBIE POWOJENNE NIEMCY , GDZIE NADAL FUNKCJONUJE GESTAPO ALBO GDZIE KANCLERZEM JEST PODPUŁKOWNIK STASI. TAKA WŁAŚNIE JEST ROSJA, z którą pragniecie partnerstwa i wzajemnego zrozumienia i którą można na razie tylko zmusić do uczciwej gry, bo namówić - raczej nie. Przypomnę funkcjonujące w ONZ pojęcie "wymuszenie pokoju". Historia mojego kraju, ZSRR, obfituje w okrutne, bezprawne, masowe represje. Mój kraj wspierał międzynarodowy polityczny terroryzm, współtworzył nowe totalitarne reżimy, dopuszczał się agresji i innych brutalnych naruszeń podstawowych zasad prawa. Dzisiejsza Rosja powraca do tej tradycji.
Zachód jest główną siłą sprzeciwiającą się rosyjskiej ekspansji. Budzi to nadzieję, także w odniesieniu do najpoważniejszych problemów globalnych. Ale są też zagrożenia. Są one skutkiem rozpowszechnionych na Zachodzie mitów i schematów, a podtrzymują je skutecznie mistyfikatorzy z sekcji specjalnych FSB. Jeden z głównych mitów jest taki, że ZSRR uwolnił świat od faszyzmu. To nieprawda. Od połowy XIX wieku ani Rosja, ani ZSRR, ani Federacja Rosyjska nikogo nie uwolniły, tylko zniewalały - także własny naród. Cara wyzwoliciela Aleksandra II, który w 1861 r. zniósł poddaństwo chłopów, zamordowali terroryści bezczelnie nazywający się narodowolcami, "wolą ludu". Owszem, hitlerowską armię utopiono w radzieckiej krwi i przywalono stosami radzieckich trupów. Owszem, wkład Europy i USA był mniejszy, niż mógł i powinien być. Ale to zupełnie inne kwestie. Decydujący udział w zwycięstwie militarnym nie jest w żadnej mierze tym samym co misja wyzwoleńcza. Z misją tą jawnie sprzeczne były mocarstwowe interesy ZSRR. Powinni to dobrze rozumieć mieszkańcy Europy Wschodniej i Niemiec, którzy doświadczyli dwóch strasznych tyranii.(…)
Nie wolno opłacać własnego bezpieczeństwa, a tym bardziej ropy, cudzym życiem i losem. Niemoralna obojętność politycznego pragmatyzmu to haniebne dziedzictwo Monachium i Jałty. Najwyższy czas, byśmy się go pozbyli."

Pamiętajmy:
1. NIE MA HITLEROWSKICH NIEMIEC I NIEMCY WSTYDZĄ SIĘ SWOJEJ PRZESZŁOŚCI, PŁACĄ ZA NIĄ I SĄDZĄ ZA NIĄ.

2. CIĄGLE ISTNIEJE W ROSJI NIENARUSZONA STALINOWSKA BANDYCKA (równie, a może bardziej złowroga niż faszystowska) MENTALNOŚĆ OPRAWCÓW Z KATYNIA (to tak jak gdyby w niemieckich głowach dalej panowała ideologia NSDAP)

3. Rosjanie nadal SŁAWIĄ I OBNOSZĄ PO MOSKWIE IKONY DAWNEGO, NAJWIĘKSZEGO W HISTORII ŚWIATA, ZBRODNIARZA STALINA (czy Niemcy maja czelność obnosić po Berlinie portrety Hitllera??!!) I SPADKOBIERCĘ NKWD (sprawcę dużo większych zbrodni niż hitlerowskie SS), NOWEGO AGRESORA PUTINA. W ministerstwie spraw wewnętrznych Rosji dalej wiszą na ścianach portrety takich zbrodniarzy jak Jeżow czy Beria (SIC!!!!!). TO TAK JAK GDYBY W ANALOGICZNYM URZĘDZIE NIEMIECKIM WISIAŁ TERAZ PORTRET HEINRICHA HIMMLERA . Putin i jego naród marzą o odbudowie ZSRR, przestępczego państwa, którego ofiarą padły DZIESIĄTKI MILIONÓW LUDZI. Marzą o tym żeby wszyscy się ich bali.

4. Czy Rosja może być teraz inna skoro ŻADEN Z MORDERCÓW TYSIĘCY POLSKICH OFICERÓW NIE ODPOWIEDZIAŁ ZA SWOJE CZYNY, gdy wielu z nich z pewnością jeszcze żyje? Teraz BANDYCKIE państwo Putina próbuje zlikwidować Memoriał, jedyną organizację badającą niezliczone zbrodnie popełnione na tej nieludzkiej ziemi"
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

Materiał "Czarno na białym" - Putinowska propaganda

http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42 ... 16984.html
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

26 lutego 2015

"To, co może nam Rosja zaproponować, to jest tylko niewola"

- Mamy instrument militarny nieodpowiedni do zadania, które ma wykonać. Zakładając, że doszłoby do wojny, Polska nie wytrzymałaby trzech miesięcy - powiedział w "Kropce nad I" Romuald Szeremietiew, były wiceminister obrony narodowej.

Jego zdaniem, przez długi czas panowało w Europie i w Polsce przekonanie, że nie grozi nam wojna, a jedynym zagrożeniem, które trzeba zwalczać jest międzynarodowy terroryzm. - W związku z tym do tego budowaliśmy armię, do wykonywania tego typu misji - wyjaśnił. Dodał, że "tego typu armia nie jest w stanie bronić granic w klasycznej wojnie, a może i hybrydowej".

Szeremietiew uważa, że wadą naszego systemu obrony jest także to, iż po zawieszeniu poboru zrezygnowaliśmy ze szkolenia rezerwistów.

- Kolejną kwestią, którą podkreślam, jest zmiana sposobu patrzenia na nasze możliwości obronne. Nie możemy liczyć tylko na sojuszników. Musimy stworzyć taki system, który pozwoli sojusznikowi nam pomóc - dodał.
"Jesteśmy wrzodem, który przeszkadza"

Jego zdaniem, w Polsce jest potrzebna armia terytorialna na wzór szwajcarskiej.

W opinii byłego wiceszefa MON "zawadzamy" Moskwie w rozbudowie imperium. - Kluczem do Europy środkowej jest Polska. W planie rosyjskim jesteśmy wrzodem, który przeszkadza - stwierdził i dodał, że "to, co może nam Rosja zaproponować, to jest tylko niewola".

- Niezależna Polska jest dla Rosji wyzwaniem - skwitował.

W jego ocenie, Polacy boją się wojny. - Rozwija się na terenie Polski bardzo intensywna kampania propagandowa ze strony rosyjskiej. Nagle pojawiła się ogromna liczba miłośników Putina - zauważył.
"Liczę, że obecność wojskowych NATO będzie raczej hamować Putina"

Szeremietiew odniósł się również do decyzji MON o możliwości wysłania polskich żołnierzy na Ukrainę. Jak mówił, przyjął tę decyzję z zadowoleniem. - Nie ulega wątpliwości, że Ukraina jest dobrem z naszego geopolitycznego punktu widzenia. Wsparcie militarne dla Ukrainy byłoby wskazane - powiedział.

Dodał jednak, że jeśli Putin uzna, że NATO jest papierowym tygrysem to może wykorzystać Polską obecność na Ukrainie jako pretekst. - Mam nadzieję, że jeszcze do takiego wniosku nie doszedł - powiedział i dodał, że liczy na to, że obecność wojskowych NATO będzie Putina raczej hamować.
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... Czolka3Img

i jeden z komentarzy przeczytany pod innym artykułem dotyczącym tego morderstwa, dobrze oddaje mój punkt widzenia...

makapaka_un - Wlasnie teraz,kiedy ma takie poparcie,"dobrze"jest wziac sie za opozycje. To jest sygnal na rozpoczecie rozprawy z przeciwnikami. Nie chodzi tu odstrzelenie wszystkich,jeden wystarczy. Teraz kazdy ma swoja role do odegrania. Gorbaczow juz stwierdzil,ze to prowokacja opozycji i zachodu. To "swietny"punkt wyjscia do szeroko zakrojonej akcji. Za jakis czas "znajda"zleceniodawcow,to moze byc ktorys z oligarchow niewygodnych putinowi. "Znajda"u niego dokumenty na powiazania z opozycja i plany destabilizacji rosji. A takze nazwiska innych i sie zacznie. Oskarzy opozycje o zabojstwo ich czlowieka i zdrade stanu i zaczna sie aresztowania. Wszelkie "dokumenty"sa juz spreparowane i gotowe do uzycia. Tylko czekac.
pozdraVWiam, jarry

ODPOWIEDZ