Pod rozwagę na przeszłość.

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Re: Pod rozwagę na przeszłość.

Post autor: jarry »

Tomas pisze:Nie walczyłem o profity czy darmowy nocleg
ale inni walczyli, szkoda że odrzucasz ten trud, ale oczywiście żyjemy w wolnym kraju i masz pełne prawo podjąć własną decyzję którą my uszanujemy, mimo że być może trudno nam będzie ją zrozumieć
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

No jasne, zróbcie teraz ze mnie niewdzięcznego sukinsyna.
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: stann »

Fajnie że udało się wynegocjować "rekompensatę" :brawa: bo jak bym miał jechać taki kawał drogi to pewnie pokryje mi to część opłat za nasze cholernie drogie autostrady, chyba że będą osoby które mają dalej.
U mnie problemem jest odległość ( 655 km) bo jadę z dwójką dzieci które mają chorobę lokomocyjną i nienawidzą jeździć samochodem dlatego byłem za bliższa lokalizacją.

-- 9 lut 2015, o 16:36 --
Tomas pisze:No jasne, zróbcie teraz ze mnie niewdzięcznego sukinsyna.
Tomku spokojni, bo robi się tu zbyt nerwowo. Zastanów się na spokojnie czy pojedziesz czy nie , masz czas nie musisz już teraz się deklarować. Obydwoje jak na razie mamy najdalej, ja Ciebie rozumiem że walczyłeś za sprawiedliwą lokalizacją czyli za centralną Polską tak aby każdy miał zbliżoną odległość ale z demokracją nie wygrasz :)
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Tomas
Spokojnie, nikt nie zamierza przynajmniej ja traktować Cię jak jakiegoś niewdzięcznika, Twój głos jest cenny i na następne głosowanie lobuję za miejscem w centralnej PL, jeżeli dotrwam do tego czasu.
Przy centralnej PL, zawsze ktoś będzie miał bliżej i i najdalej, chociaż to kwestia uzgodnienia gdzie co roku ma być zlot. Z tego co pamiętam były już dyskusje i miałobyć tak, że zloty organizowane są w różnych częściach PL.
Przecież jak zloty będą w centralnej PL to Jarry, Niko02 będą mieli najbliżej i będą pretencje a tak, przynajmniej sprawiedliwie, że co roku gdzieś indziej poznajemy nasz kraj.

stann
Jak sobie radzą Twoje dzieciaki z chorobą lokomocyjną, moje mają to samo ??
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: stann »

cheles pisze: stann
Jak sobie radzą Twoje dzieciaki z chorobą lokomocyjną, moje mają to samo ??
Leszku podaję starszej córce lokomotiv a małemu ma 2 lata hydroksyzynę. Ale nie zawsze to działa lub działa na krótką metę, zależy od drogi jeżeli ma dużo dziur to muszę podawać to dość często i robić przerwy co około 1 h.
Najlepszym rozwiązaniem jest jazda w trakcie ich snu, czyli nocą :( za czym ja niestety nie przepadam.
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Wojtek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: wkpwojtek »

Nie no to faktycznie taka jazda to żadna przyjemność :(
Wojtek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

Tomas pisze:No jasne, zróbcie teraz ze mnie niewdzięcznego sukinsyna.
hmm :shock:

gdyby chcieć przyjąć takie spojrzenie na sprawę i taką retorykę to można by też stwierdzić że na forum jest 25 s.., skoro 25 osób zagłosowało na Piecki, ale ja bym takiej tezy chyba nie obronił...
pozdraVWiam, jarry

lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

jarry pisze:gdyby chcieć przyjąć takie spojrzenie na sprawę i taką retorykę to można by też stwierdzić że na forum jest 25 s
aż tylu to może nie :mrgreen: :piwo:
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

lock00 mistrz ciętej riposty :piwo:

1) Jak dla mnie za dużo tej demokracji, ale tak już mam
2) tak jak bodajże pisał cheles w przypadku centralnej PL jarry i niko02 będą mieli (ZNOWU) blisko i na bank pojawia się głosy że to ustawione jest bo jakoś osoba jarrego wzbudza kontrowersje
3) a może poprostu ustalić jedno stałe miejsce i jeden termin na wieki?
4) na innym forum motoryzacyjnym na którym bywam po 4 latach przerwy (bo nikt się nie chciał podjąć organizacji po jakichś tam oskarżeniach) robia zlot tyle ze tam po prostu osoba która się tego podjęła po prostu dała ogłoszenie... Organizujemy Zlot tu i tu tego i tego dnia komu pasuje ten przyjezdza i tyle. HOWGH
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

jarry pisze:ale inni walczyli, szkoda że odrzucasz ten trud
Robert bez urazy. Napisałem tak bo teraz można odnieść wrażenie że robicie mi promocję a ja rzucam się na Was z zębami do gryzienia, ot taki niewdzięcznik.

W żadnej wypowiedzi nie prosiłem o ulgi i lepsze traktowanie. Chciałem sprawiedliwej lokalizacji. Dla wszystkich. Większość była innego zdania, takie prawo demokracji. Kropka.

Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam. :bry:

Na tym kończę. Już dość napisałem.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Tomas cenie Ciebie i Twoje zdania, propozycja organizacji spotu w centralnej PL jest dobra, ale zawsze ktoś będzie miał jakieś ale co do lokalizacji. Wiec czy to będą Piecki, czy jakas inna miejscowość zawsze będą wątpliwości. Szacunek dla Ciebie za głos

NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

Tomas pisze:Napisałem tak bo teraz można odnieść wrażenie że robicie mi promocję a ja rzucam się na Was z zębami do gryzienia, ot taki niewdzięcznik.
Tomku, nikt Tobie nie robi żadnej promocji, staramy się aby nikt nie mógł powiedzieć że jest jakoś krzywdzony przez TKP w tej czy innej formie, uważam że mimo tego iż lock00 śmieje się z dofinansowania które organizujemy dla osób które mają najdalej, to nie sposób odmówić mu racji w stwierdzeniu że to jakiś cud :), też myślę że jest to ewenement na skalę światową i konkretna, wymierna pomoc dla osób które by chciały uczestniczyć w Zlocie TKP ale pechowo mają szmat drogi, i ja na przykład nigdy nie skorzystam z tego dofinansowania bo wszędzie mam blisko :)

nie uraź się proszę, bo mogę się mylić, ale ja to widzę tak że kilka osób uniosło się honorem i postanowiło nie przyjechać mimo że Klub zadbał o to aby im wynagrodzić trud związany z dotarciem na Zlot, być może oczywiście być i tak że inne osoby będą miały znacznie dalej a dofinansowania nie wystarczy dla wszystkich, tak też się może zdarzyć, nie wiem ile kilometrów ma np. marcin975 z Wrocławia, a wiem że na pewno przyjedzie, inna sytuacja by była gdybyśmy ogłosili że jakaś osoba dostaje dofinansowanie, np. Ty, to wtedy i owszem można by rozumować jak piszesz, czyli że dużo pisałeś w ramach sprawiedliwości dla ogółu więc takiego prezentu nie przyjmiesz dla siebie bo nie o to Ci chodziło, ale zasady są jasne i jeśli je spełnisz to nic zdrożnego nie ma w takim załatwieniu sprawy, ale jeśli to by stanowiło jakiś dyskomfort dla Ciebie to jak najbardziej rozumiem, jednak niewątpliwie żałuję :/

jeszcze raz podkreślam, jak się namyślicie to zapraszamy, na pewno z Wami Zlot będzie lepszy, ciekawszy, jeśli macie taką możliwość to przyjedźcie jednym autem, koszty dojazdu spadną wam wyraźnie, w drodze będzie weselej, a na miejscu opijemy wszelkie smutki i radości, tak żeby na rok wystarczyło :), a na samym Zlocie chętnie przedyskutujemy inną formę wyboru miejsca Zlotu na przyszłość, chociaż coś mi się wydaje że i tak zawsze będzie to kompromis (czytaj 50% zadowolonych, 50% niezadowolonych :) )
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Panowie (bo bodaj jedna tylko niewiasta zabrała głos przez Image ), długo się wstrzymywałem z napisaniem czegoś (od pewnego posta stwierdziłem, że lepiej nieraz siedzieć cicho).

Ale nóż mi się w kieszeni otwiera...
Taka zgrana wiara na każdym Spocie, Zlocie czy Multi a nie możemy przejść do porządku dziennego nad samą formą i wynikami głosowania.
MOIM ZDANIEM i nikt na mnie nie wpływał, fakt głosowania przez Dobrodziei jest dobrym wyjściem i czym już wywód gdzieś tam zrobiłem. Wybraliśmy ośrodek, gdzie oferta dla nas była najkorzystniejsza i wielu z głosujących nie było tam jeszcze nigdy (dla przypomnienia - to nie ten sam ośrodek z II Multiregio), było uczciwe głosowanie jest wybór i kropka.
Pomysł jaki wrzucił jarry z pewnością jest fajnym gestem tak jak pobyt dla 2 osób. Nie oszukujmy się znaczna część z nas nie ma w domu fabryczki kaski. Poprzestańmy proszę na tym, że będą to dobrze zainwestowane gratisy we właściwe osoby.
Koledzy dajmy już spokój a najważniejsze i tak dogadamy na IV OZTPK.

Szczerze, to przykro mi się robi jak widzę skaczących sobie do oczu naszych kolegów...
:uklon:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

i tym optymistycznym akcentem proponuję zamknąć dyskusję

jeśli ktoś będzie chciał coś dopisać to proszę o info w celu odblokowania, ale na ten moment to chyba wszystko już zostało powiedziane

peace and love and rock&roll :super: :drinks:
pozdraVWiam, jarry

Zablokowany