Touran po 2011

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Re: Touran po 2011

Post autor: DLUGI-74 »

Bieri pisze:
vr_6 pisze:Sądząc po podkładkach pod tablicami oraz po zdjęciach pewnie kupiony tutaj:
http://www.autohus.de/pl/home/
Rozumiem że to zwykły auto handel? (czy coś więcej?)
Jest to duży auto handel ale i tam trzeba być czujnym(..no i nie tylko tam)
Kiedyś można było kupić u nich naprawdę dobre auto bezwypadkowe a teraz też można ale co do tej ich bezwypadkowości to na miejscu niespodzianki wychodzą.
Najśmieszniejsze jest to że dzwoniący z numeru DE mówią pięknie i prawdę a z PL już jest inaczej - sprawdzone :>
Szukając coś dla siebie lub przejeżdżając w tej okolicy warto tam wiechać....to oczywiście moje zdanie :roll:
Bieri
Kandydat
Auto:: Renault 1,2
Imię:: Mi
Podziękował: 1 raz

Post autor: Bieri »

DLUGI-74 pisze:
Bieri pisze:
vr_6 pisze:Sądząc po podkładkach pod tablicami oraz po zdjęciach pewnie kupiony tutaj:
http://www.autohus.de/pl/home/
Jest to duży auto handel ale i tam trzeba być czujnym(..no i nie tylko tam)
Kiedyś można było kupić u nich naprawdę dobre auto bezwypadkowe a teraz też można ale co do tej ich bezwypadkowości to na miejscu niespodzianki wychodzą.
Najśmieszniejsze jest to że dzwoniący z numeru DE mówią pięknie i prawdę a z PL już jest inaczej - sprawdzone :>
Szukając coś dla siebie lub przejeżdżając w tej okolicy warto tam wiechać....to oczywiście moje zdanie :roll:
Jeszcze czekam na odpowiedź banku w którym chcę wziąć leasing, czy jest możliwość zakupu spoza terytorium RP (w Polsce wysyłają swego rzeczoznawcę który sprawdza i wycenia auto)
Awatar użytkownika
vr_6
Przeglądacz
Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
Imię:: Artur
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: vr_6 »

Bieri pisze:

Z tego co słyszałem duży autohandel handlujący autami poleasingowymi z praktycznie całej Europy także może się zdarzyć że w Niemczech to był tylko chwilowo. Przy zakupie tam przesyłają wstępny protokół dotyczący samochodu więc możesz zapytać o niego obecnego sprzedającego.
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik
Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
Imię:: Wojtek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: viscum »

Bieri pisze:
Jeszcze czekam na odpowiedź banku w którym chcę wziąć leasing, czy jest możliwość zakupu spoza terytorium RP (w Polsce wysyłają swego rzeczoznawcę który sprawdza i wycenia auto)
żeby nie tworzyć kolejnego wątku to tutaj zapytam,
Jak to technicznie wygląda, zdecydowałem się na samochód który znajduje się za granicą.
Chcę go mieć w leasingu. Wysyłam dane sprzedającego i samochodu do banku i bank zdalnie (bez oglądania samochodu) robi przelew ?
Ktoś już z tak robił ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Chyba żaden bank tak nie zrobi. Najpierw wysyłają swojego rzeczoznawcę żeby ocenił auto w ciemno nie kupują... i auto musi być fizycznie w kraju.

Możesz jeszcze dopytac u leasingodawcy ale wątpię że na to pójdą.
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik
Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
Imię:: Wojtek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: viscum »

Czyli pozostaje leasing zwrotny, albo pośrednik który kupi, sprowadzi i wtedy odsprzeda bankowi ?
Tylko w tej sytuacji co z VATem (co będzie ceną netto/brutto) ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

Obrazek
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

viscum pisze:Czyli pozostaje leasing zwrotny, albo pośrednik który kupi, sprowadzi i wtedy odsprzeda bankowi ?
Tylko w tej sytuacji co z VATem (co będzie ceną netto/brutto) ?
najprościej jest zadzwonić lub pójść do banku i zapytać...na pewno udziela Tobie info :cze:
ODPOWIEDZ