Rozumiem że to zwykły auto handel? (czy coś więcej?)
Jest to duży auto handel ale i tam trzeba być czujnym(..no i nie tylko tam)
Kiedyś można było kupić u nich naprawdę dobre auto bezwypadkowe a teraz też można ale co do tej ich bezwypadkowości to na miejscu niespodzianki wychodzą.
Najśmieszniejsze jest to że dzwoniący z numeru DE mówią pięknie i prawdę a z PL już jest inaczej - sprawdzone
Szukając coś dla siebie lub przejeżdżając w tej okolicy warto tam wiechać....to oczywiście moje zdanie
Jest to duży auto handel ale i tam trzeba być czujnym(..no i nie tylko tam)
Kiedyś można było kupić u nich naprawdę dobre auto bezwypadkowe a teraz też można ale co do tej ich bezwypadkowości to na miejscu niespodzianki wychodzą.
Najśmieszniejsze jest to że dzwoniący z numeru DE mówią pięknie i prawdę a z PL już jest inaczej - sprawdzone
Szukając coś dla siebie lub przejeżdżając w tej okolicy warto tam wiechać....to oczywiście moje zdanie
Jeszcze czekam na odpowiedź banku w którym chcę wziąć leasing, czy jest możliwość zakupu spoza terytorium RP (w Polsce wysyłają swego rzeczoznawcę który sprawdza i wycenia auto)
Z tego co słyszałem duży autohandel handlujący autami poleasingowymi z praktycznie całej Europy także może się zdarzyć że w Niemczech to był tylko chwilowo. Przy zakupie tam przesyłają wstępny protokół dotyczący samochodu więc możesz zapytać o niego obecnego sprzedającego.
Bieri pisze:
Jeszcze czekam na odpowiedź banku w którym chcę wziąć leasing, czy jest możliwość zakupu spoza terytorium RP (w Polsce wysyłają swego rzeczoznawcę który sprawdza i wycenia auto)
żeby nie tworzyć kolejnego wątku to tutaj zapytam,
Jak to technicznie wygląda, zdecydowałem się na samochód który znajduje się za granicą.
Chcę go mieć w leasingu. Wysyłam dane sprzedającego i samochodu do banku i bank zdalnie (bez oglądania samochodu) robi przelew ?
Ktoś już z tak robił ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."
Czyli pozostaje leasing zwrotny, albo pośrednik który kupi, sprowadzi i wtedy odsprzeda bankowi ?
Tylko w tej sytuacji co z VATem (co będzie ceną netto/brutto) ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."
viscum pisze:Czyli pozostaje leasing zwrotny, albo pośrednik który kupi, sprowadzi i wtedy odsprzeda bankowi ?
Tylko w tej sytuacji co z VATem (co będzie ceną netto/brutto) ?
najprościej jest zadzwonić lub pójść do banku i zapytać...na pewno udziela Tobie info