Wycieraczki przeciwbiezne.. dziwna praca...
-
papols4
- Początkujący
- Auto:: touran 1.6 MPi
- Imię:: Rafal
Wycieraczki przeciwbiezne.. dziwna praca...
Panowie prosze o rade... Dzialaja ale tak jak by na jednym biegu i z przerwami.. w czasie jazdy na najszybszym biegu zacinaja sie i powoli wracaja pojedynczo potem juz bardzo szybko sie podnosza... nie mam tez czasowek chodza tak samo jak 2gi bieg... jakies pomysly ???
Ostatnio zmieniony sob mar 07, 2015 23:33 przez papols4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
papols4
- Początkujący
Re: Wycieraczki rozbierzne
Oki jesli tak to zaraz ogarne... tx
-- So mar 07, 2015 11:35 --
Rozbrqne wsio... silniczki kreca sie mysle spoko bo rekoma plynnie je ruszqm
Jakies pomysly ... rady ...
-- So mar 07, 2015 12:05 --
Komp nie pokazuje bledow.. gdzie sa jakies przekazniki do tego lub cos co tym steruje ???
Rozbrqne wsio... silniczki kreca sie mysle spoko bo rekoma plynnie je ruszqm
Jakies pomysly ... rady ...
-- So mar 07, 2015 12:05 --
Komp nie pokazuje bledow.. gdzie sa jakies przekazniki do tego lub cos co tym steruje ???
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Wycieraczki rozbierzne
Zmień temat posta - w Touranie są dwa rodzaje wycieraczek przednich: współbieżne i przeciwbieżne. Warto też dopisać co z nimi się dzieje - tak powstanie śliczny temat
-
papols4
- Początkujący
Re: Wycieraczki przeciwbiezne.. dziwna praca...
Panowie... ktore przekazniki lub sterowniki od wycieraczek...???
Na trybie czasowmym dzialaja tak jak by go niewidzialy na 2gim biegu lekko szybciej... ale zawsze jest tak ze jak zrobia pelna funkcje znaczy sie wstana i sie poloza to musi bych chwila przerwy zanim znowu wstana i tak na czasowkach i 2gim biegu a jak wlacze na najszybciej to wstaja bardzo szybko i w cyklu jak juz sa na pelnym otwarciu zatrzymuja sie i wracaja powoli najpierw jedna strona a potem 2ga... nie wiem ocb... komp nie pokazuje nic...
Na trybie czasowmym dzialaja tak jak by go niewidzialy na 2gim biegu lekko szybciej... ale zawsze jest tak ze jak zrobia pelna funkcje znaczy sie wstana i sie poloza to musi bych chwila przerwy zanim znowu wstana i tak na czasowkach i 2gim biegu a jak wlacze na najszybciej to wstaja bardzo szybko i w cyklu jak juz sa na pelnym otwarciu zatrzymuja sie i wracaja powoli najpierw jedna strona a potem 2ga... nie wiem ocb... komp nie pokazuje nic...
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
Zacznij od rozebrania CAŁEGO mechanizmu wycieraczek i nie tykaj silniczka bo go po rozebraniu i smarowaniu wywalisz.
Silnik sam w sobie jest sterownikiem i nie ma żadnego przekaźnika po drodze \
A zacierają się ramiona na tych głównych tulejkach

Nie będziesz miał błędów do puki nie stanie Ci całkiem silnik , ale wtedy to on się już może nie nadawać do niczego.
Stożek od wycieraczki ma wyjść lekko i założę sie ze nie wybijesz go nawet młotkiem lekko, bo Twoje objawy są dokładnie takie same jak ja miałem.
Też zacząłem od silniczka i potem to już nie mogłem tego wyregulować, dlatego nie tykaj go ,zawsze zdążysz rozebrać.
Silnik sam w sobie jest sterownikiem i nie ma żadnego przekaźnika po drodze \
A zacierają się ramiona na tych głównych tulejkach

Nie będziesz miał błędów do puki nie stanie Ci całkiem silnik , ale wtedy to on się już może nie nadawać do niczego.
Stożek od wycieraczki ma wyjść lekko i założę sie ze nie wybijesz go nawet młotkiem lekko, bo Twoje objawy są dokładnie takie same jak ja miałem.
Też zacząłem od silniczka i potem to już nie mogłem tego wyregulować, dlatego nie tykaj go ,zawsze zdążysz rozebrać.
-
papols4
- Początkujący
Oki... a mogles krecic recznie ??? Bo ja swoje krece recznie popychajac wewnetrzne ramionka przy silniczku ...