Witam. Dziś byłem na badaniu tech. i gdy byłem w kanale zauważyłem w podwoziu po prawej stronie na wysokości siedzenia przedniego pasażera urządzenie przypominające chłodniczkę z żeberkami. Co to jest
Albo w kałużach.... ostatnio wskoczyłem w jedną podczas mijania się z samochodem przy 120 km/h i nie wiem jakim cudem jej nie straciłem jedynie odleciała z przednich zaczepów i trzymała się na tylnych...
Dommel pisze:Ma i ja , czy ta chłodnica nie powinna być jakoś solidnie osłonięta ?
To zasłon sobie chłodnice z przodu szczelnie to odpowiesz sobie na pytanie, czy chłodnice/chlodnica powinny byc solidnie osloniete. Paliwo wraca do baku i ma wysoka temp musi byc wcześniej schlodzone.
dobrze, że zainteresowałeś się tym przy przeglądzie a nie w sytuacji w której zahaczysz podwoziem o glebę
Ja się dowiedziałem co to jak przytarłem w lesie podczas nawracania. Co prawda gleba była dość miękka i tylko zabrała trochę ziemi. To element który pierwszy wita się z glebą w tej części podwozia
Dommel pisze:Ma i ja , czy ta chłodnica nie powinna być jakoś solidnie osłonięta ?
To zasłon sobie chłodnice z przodu szczelnie to odpowiesz sobie na pytanie, czy chłodnice/chlodnica powinny byc solidnie osloniete. Paliwo wraca do baku i ma wysoka temp musi byc wcześniej schlodzone.
Tomix ,dziękuję ze mi wyjaśniłem jak działa chlodnica nie znam się na silnikach czyto no czy benzyna . Proszę rozwiń trochę temat.ropa wraca z silnika do bak?i tam jest ta chłodnica?