Szafirek na sprzedaż :-(

Tu chwalimy się naszymi autami. Jeden temat = jedno auto.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

niko02 pisze:No i teraz mam dwie piekne symetryczne rysy na wysokości oczu... zastanawiam się, czy da radę coś z tym zrobić.
jak nie są głębokie to da rade wypolerować...
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Rowik genialnie to wygląda. Już sam ich wygląd (kryształowy) daje autku blasku a co dopiero jak je oświecisz. Naprawdę cieszą oko. Gratuluję pomysłu !
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Wygląd

Post autor: niko02 »

Wygląda super ale ciężko dostać w dobrej cenie... Chyba dla siebie będę musiał coś innego wynaleźć.

[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 12:03 ]
Apropo halogenów, to obeznie są na alle dwa kpl. po 260 zł. Zastanawiam się nad kupnem..., rowik, pomógł byś przy podłączeniu, jeżeli bym kupił? w sensie wymiany informacji na zasadzie korespondencji, ew. jakichś zdjęć?
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
bozzio
Przeglądacz
Auto:: HGL 1.9 BLS DSG 2006
Imię:: BOGUSLAW

Post autor: bozzio »

Rowik pisze:
jeżu pisze:No dobra cena.... Czyli po poprawnym podłaczeniu działają podwójnie? Jako przeciwmgła i swiatła dzienne?
Światła zapalają się automatycznie po włączeniu silnika i gasną (również automatycznie) po zapaleniu się świateł postojowych -> mijania.
Oryginalnie nie posiadałem halogenów przednich i przełącznik jest z funkcją przeciwmgłowych tylnych zatem jeśli jadę na światłach mijania we mgle i włączam przeciwmgłowe (tylne) to "zapalają się" przeciwmgłowe tylne i aktywują się dzienne ale o zwiększonej mocy świecenia.
Konstrukcyjnie są one przystosowane to takiego zastosowania. Ok, ok jutro wrzucę ładne zdjęcia (o ile nie będzie padać) i filmik jak całość działa aby zobaczyć różnice dzienne -> halogeny -> dzienne.

Jeśli ktoś kiedyś będzie chciał podłączyć sobie takie światła to służę pomocą np. typu: dzienne mają 3 wyjścia z czego środkowy jest masą a dwa boczne kolejno: dziennymi i halogenami.
wszystko fajnie, ładnie to wygląda... tylko że te lampki są z zastosowaniem jako postojowe i do jazdy dziennej. Ta zwiększona moc niby, to tak naprawdę jest dla świateł dziennych, a te które u Ciebie są dziennymi, to powinny być postojowymi.

Właśnie jestem po zakupie takich lampek, no i teraz przede mną droga podłączenia pod BN zamiast pmg w trybie NA, ale wszystko dopiero po sprawdzeniu "live" jak świecą.
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

Gdzie, co i jak?

Bozzio, gdzie to kupileś? Jaka cena?
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
bozzio
Przeglądacz

Re: Gdzie, co i jak?

niko02 pisze:Bozzio, gdzie to kupileś? Jaka cena?
a ja myślałem, że to Ty kupiłeś ten pierwszy komplet na alledrogo... były za 260, ale pewnie mogą się pojawić od tego samego gościa, bo to pepik sprzedaje.
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

niee

Nie, nie kupiłem, bo nie dostałem odpowiedzi w sprawie montażu.
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
Rowik
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Rowik »

bozzio pisze:
Rowik pisze:
jeżu pisze:No dobra cena.... Czyli po poprawnym podłaczeniu działają podwójnie? Jako przeciwmgła i swiatła dzienne?
Światła zapalają się automatycznie po włączeniu silnika i gasną (również automatycznie) po zapaleniu się świateł postojowych -> mijania.
Oryginalnie nie posiadałem halogenów przednich i przełącznik jest z funkcją przeciwmgłowych tylnych zatem jeśli jadę na światłach mijania we mgle i włączam przeciwmgłowe (tylne) to "zapalają się" przeciwmgłowe tylne i aktywują się dzienne ale o zwiększonej mocy świecenia.
Konstrukcyjnie są one przystosowane to takiego zastosowania. Ok, ok jutro wrzucę ładne zdjęcia (o ile nie będzie padać) i filmik jak całość działa aby zobaczyć różnice dzienne -> halogeny -> dzienne.

Jeśli ktoś kiedyś będzie chciał podłączyć sobie takie światła to służę pomocą np. typu: dzienne mają 3 wyjścia z czego środkowy jest masą a dwa boczne kolejno: dziennymi i halogenami.
wszystko fajnie, ładnie to wygląda... tylko że te lampki są z zastosowaniem jako postojowe i do jazdy dziennej. Ta zwiększona moc niby, to tak naprawdę jest dla świateł dziennych, a te które u Ciebie są dziennymi, to powinny być postojowymi.

Właśnie jestem po zakupie takich lampek, no i teraz przede mną droga podłączenia pod BN zamiast pmg w trybie NA, ale wszystko dopiero po sprawdzeniu "live" jak świecą.

Tak? Zatem znajomy w nowej Octavi Scout ma też źle podłączone? Działają na takiej samej zasadzie jak moje i są montowane oryginalnie ;)
Poza tym jeśli moje dzienne są "postojówkami" to ja jeszcze na oczy tak je* posotjówek nie widziałem...

P.S: Jeśli tylko będę mógł pomóc w temacie pomogę.
Volkswagen Touran 1.9TDI 2004r TREND 74kW AVQ
Kliknij aby zobaczyć
bozzio
Przeglądacz

Rowik, nie chodzi o to abyś się irytował (bo czuję taki ton w treści), lampy mają swoje oznaczenia, które odpowiadają przeznaczeniu i na naszych lampkach jest oznaczenie 02A i 00RL - tak? Chyba, że masz inaczej, ale jeśli tak jest, to odpowiada to A - postojowe, RL - dzienne.

Poczytaj proszę tu: http://jaguarclubpoland.net/forum/index ... 544.0;wap2

a tu jest fotka wnętrza: http://man-diesel.users.photofile.ru/ph ... 421515.jpg na której widać oznaczenia 02A i 00RL, co rozszyfrować możesz wg opisu z linka powyżej.

Zastanawiam mnie, czy da się podłączyć te lampki, aby wykorzystać ich pełne możliwości (3 piny), np. w taki sposób: pin ze świeceniem słabym pod okablowanie oryginalne przeciwmgielnych i kodowanie PN, natomiast pin ze świeceniem mocnym osobnym kabelkiem bezpośrednio pod wyłącznik przeciwmgielnych przednich (potrzebny byłby schemat połączeń przełącznika).

Proszę o sugestie speców.
Rowik
Użytkownik

Eh tam bozzio ważne jak to mówią "żeby gęba się cieszyła!" ;)
Co by nie było "suchego" pisania jedno zdjęcie pstryknięte telefonem z wypadku (jeszcze przedświątecznego) na lotnisko. Śnieżek i wypad na lotnisko od daawna wyczekiwany z kumplem. Rano sms: wkońcu śnieg! na lotnisko!, odpowiedź: alleluja!. Urwaliśmy się z wykładów, zatankowaliśmy V-power diesel na shellu za kosmiczne pieniądze i pojechaliśmy poszaleć. ESP -> OFF, ogień na tłoki, ręczny i po całej szerokości pasa ;) Zdjęcie pstryknięte po owym szaleństwie z odśnieżonymi lampami i rejestracją i....

Obrazek

Muti: To jest dopiero snow foam!
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

no to są jaja normalnie a u mnie ZERO śniegu.
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Rowik
Użytkownik

QQRYDZA pisze:no to są jaja normalnie a u mnie ZERO śniegu.
U nas też! To akcja jakoś kilka dni przed Świętami. Przez noc popadło. Około 10:00 patrzymy: tej topnieje! jedziemy na lotnisko bo nie będzie! I urwaliśmy się z wykładów żeby się poślizgać :D
Kliknij aby zobaczyć
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

Fotka bokiem?

Jakaś fota bokiem ;)?
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

QQRYDZA pisze:no to są jaja normalnie a u mnie ZERO śniegu.
No i nie tylko jaja widać...
:roll: :brawa:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Rowik
Użytkownik

Re: Fotka bokiem?

niko02 pisze:Jakaś fota bokiem ;)?
Może w tym miejscu taka mała zapowiedź. Szykuje się sesja z ludźmi, którzy focą zawodowo. Ich specjalizacją nie jest co prawda działka motoryzacyjna ale.... Czekamy na nowy śnieg i troszkę wolnego czasu!
Kliknij aby zobaczyć
Zablokowany