Buczenie przy ruszaniu
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
dobrze, że znalazłeś problem... zawsze przyczyną buczenia jest jakiś "luz" i tego trzeba szukać... zazwyczaj bywa filtr powietrza i układ wydechowy, no ale i zdarzają się wyjątki tak jak u Ciebie...kurik pisze:W końcu pozbyłem się przedmiotowego buczenia. Winowajca to filtr paliwa a raczej szkielet do którego jest montowany. Uszczelniłem wszystko gumą i jak na razie jest cisza.
- kurik
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dokładnie to wyjątek nigdy bym się nie spodziewał że to może być ta lokalizacja. Wykluczałem po kolei możliwe źródła aż trafiłem na to czego szukałem. Podstawowa zasada to nie poddawać sięDodi pisze:dobrze, że znalazłeś problem... zawsze przyczyną buczenia jest jakiś "luz" i tego trzeba szukać... zazwyczaj bywa filtr powietrza i układ wydechowy, no ale i zdarzają się wyjątki tak jak u Ciebie...kurik pisze:W końcu pozbyłem się przedmiotowego buczenia. Winowajca to filtr paliwa a raczej szkielet do którego jest montowany. Uszczelniłem wszystko gumą i jak na razie jest cisza.

-
- Początkujący
- Auto:: seat altea
- Imię:: przemek
Re: Buczenie przy ruszaniu
odkopie temat
Mam podobny problem z buczeniem na niskich obrotach przy ruszaniu tak do 2700 obrotów na każdym biegu i dodatkowo przy zmianie jest taki strzał jak przy szybkim puszczeniu sprzęgła .Na biegu jałowym normalnie pracuje , i wkręca się też normalnie .
dodano
prawdopodobnie poszła łapa na silniku
Mam podobny problem z buczeniem na niskich obrotach przy ruszaniu tak do 2700 obrotów na każdym biegu i dodatkowo przy zmianie jest taki strzał jak przy szybkim puszczeniu sprzęgła .Na biegu jałowym normalnie pracuje , i wkręca się też normalnie .
dodano
prawdopodobnie poszła łapa na silniku
- Blupol
- Przeglądacz
- Auto:: '12 1.6 TDI Bluemotion
- Imię:: Tom
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Buczenie przy ruszaniu
Jaką "gumą"? I skąd do diaska wiedziałeś że to akurat to?kurik pisze:W końcu pozbyłem się przedmiotowego buczenia. Winowajca to filtr paliwa a raczej szkielet do którego jest montowany. Uszczelniłem wszystko gumą i jak na razie jest cisza.

Też mi czasami coś zabuczy przy ruszaniu, jakby coś się ocierało - dzieje się to przy skręconych kołach zazwyczaj. Myślałem że opona trze (taki odgłos) ale nie. Sprawdzę te mocowanie filtra, być może okaże się że to również jest przyczyna tego mojego buczenia przy wyższych obrotach na muldach i bujaniu autem?