windows 8
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
windows 8
Pytanie do specjalistow informatykow. Mam problem z ultrabookiem Samsung z oprogramowaniem Windows 8. Sprawa jest taka ze system sie aktualizowal. Po aktualizacji system uruchamial sie ponownie po czym zacial sie I wyswetla caly czas komunikat w stylu ze cofanie aktualizacji systemu nie wylaczaj komputera. No okej z tym ze juz ten komunikat widze od wczoraj i nic wiecej sie nie dzieje. Wie ktos jak wejsc w tryb awaryjny ? Badz wie jak uruchomic w jakis inny sposob ?
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: windows 8
musisz odpalic tzw recovery partition, z tego co czytalem w samsungach, zaraz przy wlaczeniu, kiedy pojawi sie logo samsunga wcisnij F4, dalej wg instrukcji, zainstalujesz nowy system, ale stracisz dane
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Wlasnie chodzi mi zeby dane zostaly mam na dysku materialy na studia ok 30gb. A cos takiego jak tryb awaryjny. Da sie cos zrobic ?
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Zawsze możesz odpalić jakiś inny system z pendrive lub płyty np. z zestawu Hirens Boot lub jakąs linuksową dystrybucję np. Knoppix i wtedy będziesz miał dostęp do danych, które sobie zgrasz na inny nośnik. Jeżeli jest możliwość w prosty sposób wyciągnięcia twardego dysku to można go podłączyć po inny komputer i także zgrać dane. Po zgraniu danych postępujesz tak jak napisał Yox.
Od Windowa 8 Microsoft trochę przekombinował i nie ma już takiego trybu awaryjnego jak we wcześniejszych wersjach.
Od Windowa 8 Microsoft trochę przekombinował i nie ma już takiego trybu awaryjnego jak we wcześniejszych wersjach.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Damian. Mam to samo w lapku Samsunga tylko u mnie zaczęło się od instalacji W8.1. Aktualizacja dochodzi do 9% i koniec, wycofuje zmiany i tak w koło Wojtek.
Szukajcie a znajdziecie.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Na przyszlosc dobra rada: NIGDY nie trzymaj waznych danych na partycji systemowej (zazwyczaj C tam gdzie zainstalowany jest Windows) , bo w razie 'W' mozesz stracic dane, jesli bedziesz mial to na innej partycji, mozesz smialo 'postawic' czysty system bez obawy utraty danych.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Rada na przyszłość - ważne dane ZAWSZE trzymamy przynajmniej na dwóch nośnikach np. HDD w komputerze oraz dysk wymienny lub Pendrive.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
hippo
- Kandydat
- Auto:: VW Passat, 2009
- Imię:: Piotr
F8 i uruchomic w trybie awaryjnym i potem spróbowałbym opcji konserwacji z czyszczeniem całego windowsa.
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Ja miałem podobnie w lapku Samsunga, seria 550 i opisałem to kilka postów wyżej. Upgrade w listopadzie z W8,1 do W10 przebiegł bez zakłóceń. Wszystkie dane przeszły bez kłopotu. Niektóre opcje wreszcie działają jak powinny. Tylko wiadomo, część danych jest już w Redmond i NSA.
Szukajcie a znajdziecie.
- brykovitz
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Widzę że ktoś reanimował temat to ja dopiszę radę dla osób które nie mają informatyka wśród znajomych a coś tam potrafią.
Nagrajcie sobie ogólnodostępną "płytę ratunkową 2015" Jest tam parę opcji które pozwolą na naprawę systemu, awaryjne zgranie ważnych danych, odwirusowanie, odzyskanie danych, hasła itd..
Ci co się znają, i tak zrobią to inaczej
I motto na koniec: ludzie się dzielą na tych co robią kopie zapasowe, i na tych będą je robili
Nagrajcie sobie ogólnodostępną "płytę ratunkową 2015" Jest tam parę opcji które pozwolą na naprawę systemu, awaryjne zgranie ważnych danych, odwirusowanie, odzyskanie danych, hasła itd..
Ci co się znają, i tak zrobią to inaczej
I motto na koniec: ludzie się dzielą na tych co robią kopie zapasowe, i na tych będą je robili