Na kilka/kilkanaście sekund przy wyciąganiu/wkładaniu lekko przechylając aku nic Ci się nie wyleje z niego.bozzio pisze:przy wyciąganiu/wkładaniu akumulatora nie przechylać, aby uniknąć wycieku elektrolitu
Wymiana akumulatora
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
nie wszystkie aku maja z obu stron odpowietrzanie... wyjęcie zajeło mi 3 sekundy i nic si enie wylało a nawet nie sączyło się nigdzie bo sprawdzałem... no i nie musiałem wykręcać całego filtra...jeżu pisze:Na kilka/kilkanaście sekund przy wyciąganiu/wkładaniu lekko przechylając aku nic Ci się nie wyleje z niego.bozzio pisze:przy wyciąganiu/wkładaniu akumulatora nie przechylać, aby uniknąć wycieku elektrolitu
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Dajcie mi spokój z wyciąganiem akumulatora. to jakaś porażka. Miałem kilka samochodów i nigdzie nie było to takie "skomplikowane" jak tutaj. Co za jełop za przeproszeniem umiejscowił tą śrubę z blachą to jest masakra. Wczoraj przy -15" jakie były padł akumulator. Drugi jaki miałem też nie dał rady, żeby nawet z dwóch odpalić auto. Wyciągnięcie go w tej temperaturze, gdzie nawet był problem ze ściągnięciem plastikowej obudowy niestety jest nie możliwe. Na dodatek jeszcze mi klucz wpadł na dół i teraz jak odpale to albo spadnie na drogę przez wibracje (co by było najlepsze) albo jeszcze co gorsza wpadnie gdzieś gdzie nie ma i będzie problem 
No i jeszcze trzeba dziś jechać kupić nowy... straszna niedziela to była...
- Dodi
- Władca postów
napewno inaczej byś na to spojrzał jakby za oknem było ciepełko i spokojnie byś sobie robił robote, co nie zmienia faktu, że umiejscowienie jest lekko niefortunne... dobre klucze + spokój i w kilka min masz aku na wierzchuLYJO pisze:Dajcie mi spokój z wyciąganiem akumulatora. to jakaś porażka. Miałem kilka samochodów i nigdzie nie było to takie "skomplikowane" jak tutaj. Co za jełop za przeproszeniem umiejscowił tą śrubę z blachą to jest masakra. Wczoraj przy -15" jakie były padł akumulator. Drugi jaki miałem też nie dał rady, żeby nawet z dwóch odpalić auto. Wyciągnięcie go w tej temperaturze, gdzie nawet był problem ze ściągnięciem plastikowej obudowy niestety jest nie możliwe. Na dodatek jeszcze mi klucz wpadł na dół i teraz jak odpale to albo spadnie na drogę przez wibracje (co by było najlepsze) albo jeszcze co gorsza wpadnie gdzieś gdzie nie ma i będzie problem
- Dodi
- Władca postów
no niestety VW uważa, że sam nie bedziesz wymieniał sobie akumulatora tylko przyjedziesz do ASO i przez to zostawisz im $$$... zreszta nie tylko VW... taka polityka...LYJO pisze:Dodi pisze:dobre klucze
Właśnie.nawet to jest drażniące, że trzeba mieć klucz sztorcowy, żeby jedną głupia śrubę odkręcić.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
nie taka głupia ta sruba... nie odkęcisz nie pojedzieszLYJO pisze:jedną głupia śrubę odkręcić.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm