Może poszukasz 15-42119-01

To dziwnie, bo w etce jest rurka rozdzielajaca.winetu_vip pisze:Na pompki siemens passat BMN...
zapytam jutro jak będą to zaklepać??
-- 30 sty 2016, o 20:04 --
Prawdopodobnie o tej rurce była mowa
W ASO nazywa się to PRZEWÓD MASOWY![]()
Choćby był problem z immo to auto i tak MUSI odpalić za każdym razem a po chwili zgasnąć.Gusjon pisze:Jaras 99. Może jeszcze warto sprawdzić w twoim przypadku immobilaiser? Może odciąć go i sprawdzić jak wtedy odpali? Bo skoro wszystko jest git a paliwo się "cofa" według wszystkich to przy pochyleniu powinien odpalić. A może masz jakąś sekretną blokadę zapłonu, która szpeci? No bo tylko to mi przychodzi:D
Też tak uważamMuti pisze:To dziwnie, bo w etce jest rurka rozdzielajaca.
Żeby sprawdzić czy to paliwo się cofa potrzeba sporego kąta. Najlepiej takie zjazdy do garaży pod dom gdzie jest spory spad.
Co do tej rurki, to najbardziej się obawiam, że firmy naprawiajace głowice nie wiedzą o niej i wkładają cała głowice do pieca, żeby sprawdzić pęknięcia i może ona się jakoś deformuje albo nadtapia? Zauważyłem, że ten problem jest u tych, którzy mieli naprawiana głowice.
Wychodzę z założenia że o tym gościu wie. A jak nie wie a mu powiem, to i tak nie mam pewności ze zrobi to zgodnie ze sztuką.Muti pisze:Tylko powiedz mu, że po wymianie oringow niech koniecznie wyreguluje pd na 180st wg literatury
NzTT
ELSAjaras99 pisze:Muti jak wygląda procedura regulacji pompek? Znajdę gdzieś jakieś materiały, opisy? Chętnie bym sobie o tym poczytal.
Wymiana tej uszczelki jest bardzo prosta. Pompa trzyma sie na 3 srubach imbusowych, także wymiana to 10-15minut. Spróbuj go pomęczyć, zeby to zrobił, to w weekend byś potestował.jaras99 pisze:Narazie tyle wykonał tych prężnych robót, muszę mu dzisiaj dowieźć uszczelkę pod pompę vacum bo na starej leje ropa. Mechanik wyjeżdża na weekend w góry i znowu muszę czekać do poniedziałku na efekt. Ciekawość już mnie zżera czy będzie poprawa
Czyli jednak da się ją spokojnie wyjąć po zdjeciu pompy tandemowej?jaras99 pisze:Obserwacje jakie były podczas wymiany to, że stara rurkę bardzo łatwo dało się wyciągnąć normalnie palcami. Po prostu luźno siedziała. Mówił, że czasami, żeby ją wyjąć to wkręca w nią śrubę, żeby mieć o co złapać bo tak ciasno wychodzi.
Nowa natomiast bardzo ciasno wchodziła ale wlazła![]()