Było już o tym.. Taki nie będzie pasował, bo jest od Golfa 7 5G0. Musisz szukać od passata np 3AA,alo scirocco 1k8, albo sharan ewentualnie(ae będzie przycisk REAR)
Czy ktoś z Was pakował już panel 3AA bądź 5K0 do BMN-a w który jest na siemensie i sterownik silnika występuje taki jak u mnie:
Part No SW: 03G 906 018 EH HW: 03G 906 018 EH
Component: R4 2.0l PPD1.2 G 1877
Revision: --H42--- Serial number: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Coding: 0000078
Bo jak czytamy w tym wątku sterowniki silnika z końcówką 016 nie ograną klimy, w nowszych z końcówką 021 problem nie włączającego się kompresora już nie występuje. Tylko, że to potwierdzony przypadek dla sterowników boscha.
A co w moim przypadku. Mam siemensa z końcówką 018, auto po lifcie z końcówki 2007 roku. Będzie wszystko hulać? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Czy trzeba coś jeszcze zmieniać w kabelkach jeżeli mój panel nie ma pamięci??
Mianowicie po każdym zgaszeniu autka mam na low...
Mam tak od początku ale może już czas coś z tym zrobić...
Robert87 pisze:Czy trzeba coś jeszcze zmieniać w kabelkach jeżeli mój panel nie ma pamięci??
Mianowicie po każdym zgaszeniu autka mam na low...
Mam tak od początku ale może już czas coś z tym zrobić...
Miki76 pisze:w tym temacie na drugiej stronie masz wszystko opisane wystarczy się wysilić i przeczytać
Chodzi ci o ten post??
Enriquez pisze:Różnica jest taka, że w Touranie, który ma ogrzewanie postojowe lub dogrzewacz nie trzeba zmieniać zasilania panelu. Natomiast pojazdy bez ogrzewania muszą mieć na pinie 20 +12V wprost z akumulatora - zacisk 30. Zacisk 30 jest zwyczajowo podłączony do pinu 16 w należy je stamtąd usunąć i przyłączyć do pinu 20. Dotychczasowy kabel do pinu 20 odciąć i zaizolować.
Jeżeli tak to mam tak zrobione inaczej panel raczej w ogóle by nie ruszył...
A ja zapytałem czy coś jeszcze trzeba zrobić żeby panel pamiętał po zgaszenia auta jakie były ustawienia.
Miki76 pisze:w tym temacie na drugiej stronie masz wszystko opisane wystarczy się wysilić i przeczytać
Chodzi ci o ten post??
Enriquez pisze:Różnica jest taka, że w Touranie, który ma ogrzewanie postojowe lub dogrzewacz nie trzeba zmieniać zasilania panelu. Natomiast pojazdy bez ogrzewania muszą mieć na pinie 20 +12V wprost z akumulatora - zacisk 30. Zacisk 30 jest zwyczajowo podłączony do pinu 16 w należy je stamtąd usunąć i przyłączyć do pinu 20. Dotychczasowy kabel do pinu 20 odciąć i zaizolować.
Jeżeli tak to mam tak zrobione inaczej panel raczej w ogóle by nie ruszył...
A ja zapytałem czy coś jeszcze trzeba zrobić żeby panel pamiętał po zgaszenia auta jakie były ustawienia.
i przy takiej zamianie powinien pamiętać chyba że panel jest walnięty wiele paneli tak zmieniałem i nic więcej nie trzeba było robić