pompowtryski do 2.0 tdi 170KM (BMN)
-
- Przeglądacz
- Auto:: touran 1,9 BXE 2006
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: pompowtryski do 2.0 tdi 170KM (BMN)
Bezproblemowo.Powinni wymienić wszystkie plus wiązka jeżeli nie było nic do tej pory wymieniane.Ja wymieniałem w Polsce a auto było z Danii .Jak wyżej napisałem po małej słownej przepychance
wymienili cztery plus wiązka.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI-CFHC- 2011
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
ja też miałem taką sytuację w Szwecji passat b6.
Kurs lawetą do ASO tam nie mieli czasu żeby się nami szybko zająć no i propozycja laweciarza że on ma zaprzyjaźniony warsztat. I tu zaczęły się dopiero problemy!!!
"Zaprzyjaźniony warsztat" nie dał rady wymienili nie ten wtrysk co trzeba oczywiście musiałem za niego zapłacić, po kilku dniach auto na lawetę i do Krakowa.
W Krakowie u Bełtowskiego diagnoza i naprawa za free, no prawie za free. Musiałem zapłacić za to co spier...li w "zaprzyjaźnionym warsztacie" 600zł
A mogłem auto w ASO zostawić wziąć zastępcze z ubezpieczenia i po kilku dniach wrócić po naprawionego passata prawdopodobnie bez żadnych kosztów.
Po tym przypadku, będąc za granicą odradzam korzystanie z innych warsztatów, tylko ASO
Kurs lawetą do ASO tam nie mieli czasu żeby się nami szybko zająć no i propozycja laweciarza że on ma zaprzyjaźniony warsztat. I tu zaczęły się dopiero problemy!!!
"Zaprzyjaźniony warsztat" nie dał rady wymienili nie ten wtrysk co trzeba oczywiście musiałem za niego zapłacić, po kilku dniach auto na lawetę i do Krakowa.
W Krakowie u Bełtowskiego diagnoza i naprawa za free, no prawie za free. Musiałem zapłacić za to co spier...li w "zaprzyjaźnionym warsztacie" 600zł
A mogłem auto w ASO zostawić wziąć zastępcze z ubezpieczenia i po kilku dniach wrócić po naprawionego passata prawdopodobnie bez żadnych kosztów.
Po tym przypadku, będąc za granicą odradzam korzystanie z innych warsztatów, tylko ASO
Mój Norweski Turek ==> Highline 2011r - 2.0 TDI CFHC - 7os<==
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
A gdzie auto było pierwszy raz sprzedane?
U mnie wyglądało to tak, że ASO VW musiało się skontaktować z centralą VW w Poznaniu, a następnie Poznań z VW w Niemczech (auto było sprzedane po raz pierwszy w Niemczech) w celu ukrajowienia auta na rynek Polski. Przypuszczam, że w razie gdyby były problemy z wykonaniem wymiany w Szwecji to możesz poprosić w ten sposób żeby VW w Szwecji skontaktował się centrala VW w kraju w którym auto było sprzedane po raz pierwszy w celu ukrajowienia numeru VIN na rynek Szwecki. To tyle co mogę podpowiedzieć.
U mnie wyglądało to tak, że ASO VW musiało się skontaktować z centralą VW w Poznaniu, a następnie Poznań z VW w Niemczech (auto było sprzedane po raz pierwszy w Niemczech) w celu ukrajowienia auta na rynek Polski. Przypuszczam, że w razie gdyby były problemy z wykonaniem wymiany w Szwecji to możesz poprosić w ten sposób żeby VW w Szwecji skontaktował się centrala VW w kraju w którym auto było sprzedane po raz pierwszy w celu ukrajowienia numeru VIN na rynek Szwecki. To tyle co mogę podpowiedzieć.
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- birdw
- Początkujący
- Auto:: BMN/2.0/2007
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Jakiś miesiąc temu (może troszkę więcej) dzwoniłem w sprawie akcji serwisowej do ASO KIM Gorzów.
Powiedziano mi, cytuję (choć nie dokładnie):
"Niemcy uznali, że każde auto, które podlegać by miało akcji serwisowej w ciągu trzech lat musiało już trafić do ASO, W związku z tym akcja w grudniu 2015 została zakończona".
Nie wiem czy to prawda. Ktoś to może potwierdzić?
A dzwoniłem tam ponieważ mój mechanik twierdził, że coś jest nie tak z jednym wtryskiem.
Wprawdzie przed kupnem sprawdzone było, że auto jest po akcji wymiany wtrysków ale nie zaszkodziło spróbować ...
Powiedziano mi, cytuję (choć nie dokładnie):
"Niemcy uznali, że każde auto, które podlegać by miało akcji serwisowej w ciągu trzech lat musiało już trafić do ASO, W związku z tym akcja w grudniu 2015 została zakończona".
Nie wiem czy to prawda. Ktoś to może potwierdzić?
A dzwoniłem tam ponieważ mój mechanik twierdził, że coś jest nie tak z jednym wtryskiem.
Wprawdzie przed kupnem sprawdzone było, że auto jest po akcji wymiany wtrysków ale nie zaszkodziło spróbować ...
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Uzyskałem informację w ASO że wymienione pompowtryski nie podlegają już ponownej bezpłatnej wymianie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
-
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI-CFHC- 2011
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Nie wiem jak to wygląda teraz, ale jak naprawiali mojego passata, poinformowali mnie w serwisie że wymieniają tylko uszkodzony wtrysk (a nie wszystkie) i tylko na podstawie określonych przez VW zapisanych błędów.
Jak się później dowiedziałem od poprzedniego właściciela on też wymieniał jeden wtrysk w ASO.
Marco_Polo
W Szwecji prawdopodobnie nie miał bym żadnego problemu z naprawą w ASO. W Skandynawii standardy się różnią od tych w PL.
Problem, i to kosztowny, się pojawił po zaciągnięciu auta do "zaprzyjaźnionego warsztatu"
Jak się później dowiedziałem od poprzedniego właściciela on też wymieniał jeden wtrysk w ASO.
Marco_Polo
W Szwecji prawdopodobnie nie miał bym żadnego problemu z naprawą w ASO. W Skandynawii standardy się różnią od tych w PL.
Problem, i to kosztowny, się pojawił po zaciągnięciu auta do "zaprzyjaźnionego warsztatu"
Mój Norweski Turek ==> Highline 2011r - 2.0 TDI CFHC - 7os<==
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2006 2.0tdi 170km
- Imię:: Michal
Witam
Mój Touranik BMN 170ps również zaczyna mieć czkawkę .
Dzwoniłem więc do serwisu czy była, czy jest akcja serwisowa na wtryski , na co pan odpowiada że od kiedy on pracuje to akcja była tylko na Passata i już jest zakończona. Jutro potwierdzę jeszcze po vinie i podzwonię po innych serwisach. Chyba że już ktoś jest w stanie napisać że jest zakończona . Bardziej wam wieże jak serwisowi.
Mój Touranik BMN 170ps również zaczyna mieć czkawkę .
Dzwoniłem więc do serwisu czy była, czy jest akcja serwisowa na wtryski , na co pan odpowiada że od kiedy on pracuje to akcja była tylko na Passata i już jest zakończona. Jutro potwierdzę jeszcze po vinie i podzwonię po innych serwisach. Chyba że już ktoś jest w stanie napisać że jest zakończona . Bardziej wam wieże jak serwisowi.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Już dawno się skończyła kampania na wtryski bmn.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC