Mod ma na celu zdjęcie z kierowcy obowiązku pamiętania o każdorazowym wkładaniu i wyciąganiu zasilacza kamerki z gniazda zapalniczki. Rejestrator będzie miał zasilanie zawsze w czasie jazdy.
1. Otworzyłem dostęp do skrzynki bezpieczników. Odsyłam do książki "Sam naprawiam.." jest to ładnie rozpisane.
2. Zlokalizowałem "biały" 25-amperowy bezpiecznik SC47, u mnie piąty od prawej w dolnym rzędzie. Zlokalizowałem odpowiedni kabel z tyłu skrzynki - również piąty od prawej w dolnym.
3. Wysunąłem fioletowo-różowe (?) zabezpieczenie. Dłuższą chwilę mi zajęło wykombinowanie jak to zrobić, zdjęcie powie wszystko.
4. Wyjąłem bezpiecznik, wyciągnąłem pin, szczerze powiedziawszy szarpałem się z tym cholerstwem ponad godzinę i byłem gotów się poddać. W akcie desperacji wcisnąłem pincetę taką jak na zdjęciu i naciskając próbowałem lekko przekręcić ciągnąc jednocześnie za kabel i wtedy puściło. Pincetę wcisnąłem po obu stronach (prawej i lewej) pinu patrząc od strony przodu skrzynki.
5. Wybrałem wolne miejsce w górnym rzędzie takie z szyną zasilającą - szyna nie jest wcale przez całą długość, kilka gniazd było fabrycznie zwartych więc nie może być to dowolne miejsce. Wcisnąłem pin, który wcale tez się łatwo nie poddał ale zaskoczył.
6. Włożyłem bezpiecznik w nowe miejsce - pierwszy od prawej w górnym rzędzie.
GOTOWE

Załączam zdjęcia.
Dziękuję za wsparcie i mam nadzieję że się przyda.